Thursday, December 31, 2009

MINTA MAAF

Aku mintak maaf atas segala kesulitan..
Aku mintak maaf sgt5!!!


Lps ni tk de name YULIA FAJRIN dah dlm kamus hidup korang sume..
Aku mintak maaf sgt...
Kepada sesiape yg penah jd kawan aku..
gembire dpt kawan ngan korang sume..


If terserempak dimane2..
Tegur la ye..


Yg pasti..
Korang sume tk salah pape..
N tk de kaitan pun..
Sumenye salah aku..
Maafkan aku..


Semoga korang sume berjaya n bahagia..
Itu doa aku untuk korang sume..

:((

Tuesday, December 29, 2009

No Comment At All

Hmm...Hari ni aku bgun awal...
Hehehe..rase bangge tetibe..kuikuikui..
Tak ade la..gurau je..


Hari ni jgk aku tolong ibu aku kt dapur tu..
Basuh pinggan..
Tumbuk cili smpai mata berair..
Huhuh..senang keje ibu ak kali ni...
Alhamdulillah..lain kali wat lg ek..hehehe..


Hmm..Bosan gk hari ni sebenarnye..
Tak tau pe lg nk wat..
Org dok kecoh nk masuk new sem...
Aku???
tak de arah tujuan lg..hehehe..


Khamis ni result kuar..
ape la nasib aku agak nye??
Harap2 tk de repeat paper lg..
tak sanggup ak nk ulang subjek yg tah2 pape tu..


Sejak dua menjak ni..
Hal perkahwinan selalu je dtg bertandang kt telinga aku..
Mungkin sbb akhir thn kot..
Tp sbnr nye..mmg la bes kan org kawin.
Tp aku rase sedih la jgk..
sbb mungkin aku tk kan rase tu sume..
disebabkan seseorang...
Tapi aku tk salahkan dia..


Hmm..hari ni gk adik aku yg umur die 14 thn..
Amik result kt skul..
N aku la yg drive..sbb nk practice balik kan..
N last2..result die teruk gile!!!
Tak ade A langsung!!
Matematik E!!!gile ke hape!!
Teruk die kene bebel..
huhuh..adoi!!
Ape la nk jd ngan adik aku yg sorang ni..
Hehe..mcm la aku bgus sgt kan..
Kuikuikuikui!!!


c ya next post!!!

Thursday, December 24, 2009

Kisah Hari ni

Pagi td aku g tolong ayah aku lapang kawasan belakang..cabut rumput..cangkul rumput..hehehhehe..
walau pun tk byk yg aku tolong...tp stil wat rase bdn aku penat gile!!!
Pastu...kene geget nyamuk lak!!
tak hingat!!gatal gile!!!
Rase nk geget je balik nyamuk3 tu!!!
haish!!

N pastu kemas da store plak!!
Hadoi!!bapak la byk gile barang!!
Bak kate ibu ku..
Stor tu bkn simpan barang!!
Tp sampah!!
hahahha!!
ku hnye mmpu tergelak dn berlalu pergi!!
Cewah!!><
Kemas punye kemas!!
Setel daa!!Stor tu jd tesusun n lebih kemas!!
Sume nye hasil usehe aku, my ibu n adikku!!
Smpah2 yg tk nk tu..aku g buang..naik kete...
N aku la kan yg mandu..smbil2 blaja naik kete balik..
huuhuhuh!!

Pastu!!makan!!lapar gile!!tahap cipan!!
N then mmber ajak g minum kt atas bukit mlm tu!!
Ape lg..aku on je!!tp takut my ibu tk kasi..hehhehee!!!
Smbil tu plak..th mcm mane aku tetdo!!
mmg penat sgt la gamaknye~~~~

N tebangun bile dpt kol dr niza!!
Pergh!!terus aku bgkit dari persemadian!!!hahahhaah!!!
Tp kuar mlm kul 10!!lmbt gile!!sbb aku bergntung kt shah amik ak kt umah sbb die ade hal..
N tk leh wat pa la kan..pertemuan msih diteruskan juge!!!yeah!!!walaupun my ibu mule2 tk kasi.kuikukiu!!!

Liana, aishah, niza, shakira n aku!!!
Lepak tk hingat dunie!!
Gelak2 gile3!!!hehehee!!!
Mmg mis gile ngan diorang!!Dh lame tk kumpul ber5 mcm tu!!
Esok diorang ajak kuar!!tp tak tau leh g ke tak!!
Pitih tak do!!!hadoi!!!
macma mane??nk gi gak!!!
Ok..delay tu dlu...nk cite habis dulu nih.
N balik kul 12 lebih!!!gile!!!!
Borak punye borak..
Lupe lak mase tu berlalu dgn pantas!!
Mse tu mmg jeles klu kitorag berjumpe!!!
Hehehehe!!!gurau je la!!

N sambung balik main fb!!!
Mmg keje gile tul!!
hadoi!!!

Pape hal psl event esok akan diupdate nt ye!!!
N lg satu..kene melepasi my ibu!!
Hope sgt die bg kuar!!!
><

Wednesday, December 23, 2009

Hal Hari Ni!!

Hidup aku bermula kul 430pg td!!hahahha!!gile ka ape!!
N ape lg kan yg aku perlu wat...on9!!!
Smpai la kul 8lbih..B'fast time!!!
Dok minum teh n celup roti Gardenier yg enak dimkan bgitu saja!!huh!!wat iklan lak...
Smbil chatting with my parents!!hahhaha!!!

N pastu my ibu suh blaja balik kete...cuak tk hingat!!
Iya la...ak dh lme tk mandu..klu jd pape cmne??
Dh la lesen aku tk renew lg!!n my car ade satu saja!!!
Klu accedent la..alamat g alam megah jalan kaki daaa!!!
Tp td juz nk lembutkan balik tangan yg keras pegang stereng kete!!kuikuikuikui!!!
Overall ok je..(mmg la ok..tk jalan kt bukit, kt roundbout, wat u-turn..klu wat tu..tk tau jd pa!!!)

Pastu wat ape ek??On9 FB lg la!!!hahahha!!
Hah!!lupe lak!!jemur kain lorh!!hadoi!!1st time jemur kain lepas balik dari poli hari tu!!!hahahhahha~~~
Mmg manja habis aku kali ni!!kuikuki!!Love u Ibu!!!!muachxxx!!

Bile on9 FB...ade je la cite mengarut n commnt tah hape2 yg dibuat..
Tp aku enjoy pe wat mcm tu!!hilang stress!!!stress ker???
Sampai ade rahsie tentang seseorang terbongkar!!tp nasib baik org tu tak pasan!!!hahhhha!!
Klu pasan!!!malu gile !!!

Aku bkn ape...his face teringat kt seseorang..tu yg aku dok usha memanjang...
Tp org kate tk same la...n bile ku lihat balik..mungkin tak same..mungkin dari sbb kulit kot..putih..bile senyum..tk nmpak mate..hehehhe..OMG!!I MIZ U LIKE FISH CRAZY!!!

Tp tula..semue manusia tk sempurna..tp sentiasa mncari kesempurnaan luaran...
Kadang2 aku pelik la..bkn nk kate aku baik sgt...tp bile berkawan tu..juz open la..jgn memilih..(if nk wat bini/laki tk pe..hang pilih la!!!)hahhaha!!!!ape aku merepek la ni!!!
Biar la diorang nk pilih mmber lawa ke..hencem ke!!peduli ape aku!!
Janji korang bhgia!!!aku yg paling tk suke..tgok mmbr aku sedey3!!!tamo!!!
Hmm..aku harap aku bkn manusia mcm tu!!Ya Allah!!!tetapkan la hatiku ni!!!

Huhuhuhu!!!smpai la aku tetdo petang tu..mghrib baru bangun!!manyak teruk ini anak dara!!
hhhahaha!!tgok cite BOYS OVER FLOWER kt 8Tv! yg berlangsung pd pukul 830 mlm setiap isnin hingga jumaat!!!!pastu GHOST WHISPERER kt 8Tv gk start kul 930 hari selasa je tau!!!!!


N ade org kate bile tgok laki hensem..mule la berangan...so??aku bkn la jenis excited sgt pasal mamat korea ni..tp nk wat cm ne...dh diorang dpt bonus untuk jd comel n hensem!!!wte!!!KIM BUM tetap dihati!!!sbb the same reason gk..mukenye same mcm seseorang!!!aku ni pun satu la...sume nk same kan!!!bengong!!!
Bes aaa!!!n then on9 FB balik!!!aku ni addicted gile ngan FB!!!

Someone can save me from this crazy addicted??????
No one can save me...Only me can save me..hahahahha!!!

Saturday, December 19, 2009

KEBOSANAN

Haih...tk tau nk wat pe pg2 bute ni!!!
dolod cite korea IRIS....tgok muvie...
mmg burung hantu tul la aku ni!!!

Lappy ni plak...kesian die..tk rehat2!!
24 jam!!!on je memanjang!!!
nasib ko lappy!!
hehehhe...

Hurm...Hari ni mungkin nk g tngkap gmbar pasport..
sbb nk renew lesen yg dh tmt tmpoh!!!
hahahhha...lesen P dh habis tmpoh...
tp tk reti2 jgk nk bwk jalan kte!!!
adoi!!!mmber sume dh pandai bwk kte g KL la..
Shah Alam la..
Even g Sabak Bernam!!!
Jauh tu.........
huhhhu...

Hurm...mmg betul3 BOSAN tahap cipan gaban tau tak!!!

Friday, December 18, 2009

Untuk para sahabatku di PSIS



SHAFINAZ SHUCKRI
aka
PEANUT + NUT + ANAK YAZID



DEWI ILMAWATI ABD RAHMAN
aka
MAK + INTAN LIDYANA + BABY + WI



NOOR AQIDAH ZAINAL ABIDIN
aka
QIDAH + KID + ANAK HASMOL



HAFIZAH OTHMAN
aka
FIEZA + ZA + ANAK MANJA MAK + ANAK HAFIZ




NOR AMNI RAUHAH SELAMAT
aka
ROHA + RO + AMNI + ANAK BANGGEL + MONSTER


(tiada gambar)
akan diupdate kemudian
NOR FAZILLAH MOHAMAD SA'AD
PADI + PAD + ANAK Z



TQ TO BE MY FRENZ AFTER ALL THIS TIME!!!
LUV U ALL!!!
KEEP IN TOUCH!!!
><

BURUNG HANTU

Ape kes ar ngan aku ni??tk tdo2 lg??esok nak bangun payah la tu!!
adoi!!!dh ar ibu dh bagi warning hari kene blaja bawak kete!!!
Dah ar dh lame tk bwk kete since masuk poli (klu bawak pun...ayah dok sebelah..tgok2kan...)!!
Klu bawak pun adoi!!dh tk hingat agaknye!!

Dh subuh ni..mate dh berat..tp tk nk tdo!!!!
tgok ar mcm mane nt...adoi..ape punye anak dara la ni...

Monday, November 2, 2009

KELUAR-TING

DI PANTAI KELANANG...

Time ni kat Pantai Kelanang, Banting...kitorang sume kecuali FIZA g umah DEWI sbb nk bebuka di rumahnye..hehehe..rase bes sgttttt..dpt g tepi pantai...

Nak tau tak??Pantai Kelanang ni juge lah tempat KAER AF wat video klip IZINKAN KU PERGI!!!!!mmg sebijik la....><

JUSCO BUKIT TINGGI

Odw nk balik PSIS, kitorang sume singgah kt sini la...besar tempatnye..kire bes gak la window shopping kt sini...tp rugi ar..tak bawak duit lebih..time ni gk nk beli sesuatu untuk seseorang tp....><     
                                                                                                      
PINAT AND ME

DALAM KERETA ON DA WAY NAK G BALIK PSIS 
(DEWI BAWAK KERETA)

ON DA WAY BALIK HOSTEL

DEPAN BIMB SUNGAI BESAR 
(TENGAH AYAT DAN KAWANNYE AMIK KITORANG)

Hah!!!itu la antaranye kenangan yang dapat aku kongsi ngan korang sume...macam-macam bende kitorang lalui..hehehe...mmg adventure..tp BEST!!!buat seketika...dapat aku lupa sesuatu walaupun sekejap...

If ade gambar yang terbaru..aku kongsi lagi ye..jumpa lagi....



Permulaan Cheriteraku....

ASSALAMUALAIKUM pembuka bicara . . . 

gambar ni blur sikit

ASSALAMUALAIKUM pembuka bicara...

Namaku Yulia Fajrin Binti Sukirman..Dilahirkan di Gombak..Sekarang menetap di Shah Alam, Selangor...

Disaat aku menulis coretan ini..umurku belum lagi mencecah 20 tahun..

Berada di tahun akhir dalam Diploma Sains Kesetiausahaan di Politeknik Sultan Idris Shah a.k.a PSIS..

Mendiami hostel PSIS, A4 (dahulunya blok lelaki..namun atas sebab tertentu, blok tersebut diduduki oleh pelajar perempuan pula)...mempunyai roomate dan classmate yang sama iaitu SHAFINAZ SHUCKRI...dan mempunyai 'jiran' yang sekepala...DEWI ILMAWATY, NOR AMNI RAUHAH, HAFIZAH, NUR AQIDAH dan juga NUR FAZILLAH...Dengan adanya mereka didalam hidupku saat ini..mengubah kehidupanku seharian..
saatku bersedih..ada yang datang memujuk..
saatku mengalami tekanan..ada yang datang memberikan semangat..
saatku tersalah langkah..ada yang datang menasihati..
saatku bergembira..ada yang datang bergelak-ketawa bersama...
saatku tidak mampu melakukan sesuatu kerja..ada yang datang menghulurkan bantuan..

Terima kasih diatas segalanya...:)



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...