Friday, January 29, 2010

9 Mimpi Nabi Muhammad SAW



Antara 9 Mimpi Nabi Muhammad SAW Daripada Abdul Rahman Bin Samurah ra berkata, Nabi Muhammad saw bersabda:

"Sesungguhnya aku telah mengalami mimpi-mimpi yang menakjubkan pada malam aku sebelum di Israqkan........"

1. Aku telah melihat seorang dari umatku telah di datang oleh malaikatul maut dengan keadaan yg amat mengerunkan untuk mengambil nyawanya, maka malaikat itu terhalang perbuatannya itu disebabkan oleh KETAATAN DAN KEPATUHANNYA KEPADA KEDUA IBUBAPANYA.

 2. Aku melihat seorang dari umatku telah disediakan azab kubur yang amat menyiksakan, diselamatkan oleh berkat WUDUKNYA YANG SEMPURNA.

3. Aku melihat seorang dari umatku sedang dikerumuni oleh syaitan-syaitan dan iblis-iblis lakhnatullah, maka ia diselamatkan dengan berkat ZIKIRNYA YANG TULUS IKHLAS kepada Allah.

 4. A! ku melihat bagaimana umatku diseret dengan rantai yang diperbuat daripada api neraka jahanam yang dimasukkan dari mulut dan dikeluarkan rantai tersebut ke duburnya oleh malaikut Ahzab,tetapi SOLATNYA YANG KHUSUK DAN TIDAK MENUNJUK-NUNJUK telah melepaskannya dari seksaan itu.

 5. Aku melihat umatku ditimpa dahaga yang amat berat, setiap kali dia mendatangi satu telaga di halang dari meminumnya, ketika itu datanglah pahala PUASANYA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH SWT memberi minum hingga ia merasa puas.

 6. Aku melihat umatku cuba untuk mendekati kumpulan para nabi yang sedang duduk berkumpulan-kumpulan, setiap kali dia datang dia akan diusir, maka menjelmalah MANDI JUNUB DENGAN RUKUN YANG SEMPURNANYA sambil ke kumpulanku seraya duduk disebelahku.

7. Aku melihat seorang dari umatku berada di dalam keadan gelap gelita di sekelilingnya, sedangkan dia sendiri di dalam keadaan binggung, maka datanglah pahala HAJI DAN UMRAHNYA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH SWT lalu mengeluarkannya dari kegelapan kepada tempat yang terang - benderang.

 8. Aku melihat umatku cuba berbicara dengan golongan orang mukmin tetapi mereka tidakpun membalas bicaranya, maka menjelmalah SIFAT SILATURRAHIMNYA DAN TIDAK SUKA BERMUSUH-MUSUHAN SESAMA UMATKU lalu menyeru k epada mereka agar menyambut bicaranya,lalu berbicara mereka dengannya.

9. Aku melihat umatku sedang menepis-nepis percikan api ke mukanya,maka segeralah menjelma pahala SEDEKAHNYA YANG IKHLAS KERANA ALLAH SWT lalu menabir muka dan kepalanya dari bahaya api tersebut.

BERSABDA RASULULLAH SAW: "SAMPAIKANLAH PESANANKU KEPADA UMATKU YANG LAIN WALAUPUN DENGAN SEPOTONG AYAT" 




Sunday, January 24, 2010

Rindu

Huhuhuhuh...
post kali ni istimewa utk mmber2 aku..
yg aku dh block...


tetibe teringat kt diorang sume...
rindu gile ngan korg sume!!!!
korg sihat ker?
bahagie ker?
aktiv lg ngan fb tak?


aku tk nk block diorg tu...
tp...
if aku tk wat cm tu..
aku kene maki lg..


ble aku dh block..
aku rase sebeselah sgt...
:((


hari ni....
aku rase nk unblock je diorg tu sume!!!
bleh tak??


aku sedeh bile keadaan jd cmni....
maafkan aku kawan3..
korg sume jd mangsa aku..
aku ni jahat sgt...
:((


mgkin satu hr nt..
aku tamo dh block korg sume...
aku tak nak!!!
tk sggup daaa!!!
rase mcm tk berhati perut aku ni!!!
:((


jage diri ye kawan2 sume..
:((



Aktiviti Hari ni

hahahahha!!!hari ni aku bgun awal!!!
nk tau sbb ape???
aku g jog ngan fam aku kt taman area alam megah tu!!
pergh!!!baru satu round..dh penat!!!
ape kes??
nmpk sgt badan dh berat!!!
hahahhaa!!!


Aku wat 3 round hari ni!!
gmpak tak???
hahhhahha..
padahal satu round je wat larian penuh...
yg due lg tu..
lari kejap..pastu jalan..lari balik...pastu jalan balik...
mcm tu la sterusnye....
huahuahuahua...
><


Pastu...
g breakfast!!!
kt barjana!!!
gile!!!
baru lemak nk hilang..
dh aku g tmbah lemak baru!!!
aku bedal ROTI CANAI TELUR n ROTI BOOM!!!!
hhahahahhaa!!!!
melantak sakan aku!!!
plus TEH O AIS!!!
pergh!!!
mmg masyuk la!!!!
kenyang +  penat + peluh = bes gile!!!!


gambar ni hanya rekaan semata2...

Pastu...
tmnkan adik aku g potong rmbut!!!
mule2 tk nk ar kan...
hhahhhahha..
tp nk plak..
potong rmbut  + cuci !!!


time shampoo girl urut kepale aku..
bapak ar bes!!!
lame gile die jelajah kepale aku ni!!
rmbut  yg gugur..
mmg tk hingat la..
aku mmg ade mslh rmbut sikit..
huhuhuh...
sedey je tgok rmbut yg gugur tu...
pastu die siap urut badan aku!!!
hhaahahha!!
sedap + geli  = senyum!!!;))


n tibe la time utk potong rmbut....
aku nk yg macam ala2 NINA (BLOGGER BOY) + RIHANNA + HA JAE KYUNG (BOF)...
hahahahaha..
gedik gile!!!
last2..
jd la ape yg aku nk...
hehehheh..
suke3!!!
rase ringan sikit kepale aku ni yg sememangnye dh berat!!!
hhhhahhaahahha!!!








nk letak gmbr..
tp tk leh la kan..
huhuuhuh...
hurm....
pstu kt umah wat pape yg patut....
n tdo!!!
huahuahuahuahua!!!
mmg bes!!!
with kunyit on my face!!!
maklum la..
jerawat semakin hari semakin naik...
tnsion je!!!


huhhhhhuh...
n wat keje rutin aku..
ON9 FB n YM!!!
hahahahhaa!!!
bes gile!!!
cmne nk kurgkan addict ni ek??
aku pun tk tau...
huhhhuh...
klu la umah aku tk de tenet..
mati kebosanan aku...
huhuhuhu...


k la..
pape hal..
nex post!!!

><



Tuesday, January 5, 2010

Tak tahu la!!!

Hmm...akhir thn hari tu...aku dpt tau result..
Amat menghampakan aku..
Aku rase malu sgt!!
ngan fam!!mmber!!lect!!

Ape la nk jd ngan aku ni??
Bile aku dpt keputusan mcm ni..
tetibe aku rase mase tu dh berlalu ngan pantas..



Ape aku dh wat dgn mase lalu aku?
aku cume membazirkan mase aku yg berharge tu je..
Ape aku nk wat lepas ni??

Mmber2 aku dpt konvo...
Aku??nex year la jwb nye..
tp itupun klu dpt lulus..

Hmm..lect pun satu la...
Luluskan je la..
Ssh sgt ker??
Hadoi!!!

Org lain dh hala tuju hidup masing2..
Aku??
Terkapai2 lagi mencari pohon yg kukuh utk aku berpaut..

Hmm..ape la nasib aku..
Bkn aku tk berusahe..
Berusaha..Mgkin tk cukup lg agaknye..

Hmm..amat perit utk aku lalui ni sume..
nasib baik parents aku ok...
tk mrah2..klu tak..
lg tekanan perasaan aku dibuatnye...

N nasib baik gk mmber2 sume bg support..
I luv u all!!muachz!!!

Huhuhuh..tp tu la..
Skang ni..atas diri sndri je lg..
Harap2 aku dpt wat yg terbaik..
Aku nk  buktikan yg aku leh hidup dgn lebih baik!!
erk!!boleh ke ek???fuh!!

Hmm..pape hal pun..
Go go chaiyuk!!!


><

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...