Thursday, July 15, 2010

Movie, Kerja, Muet, Uniform & Ex

ASSALAMUALAIKUM teman-teman blogku???
Moga sihat-sihat selalu ok... (*,^)

-----------------------------------------

Maaf ya....semalam aku tidak dapat mengemaskini blog aku atas sebab melayan movie...heheheh...apabila sudah habis...mata mulalah...mengada-ngada minta direhatkan...
Movie yang aku layan semalam bertajuk BOUNTY HUNTER...ceritanya agak perlahan dan boleh dikatakan bosan walaupun ada adegan-adegan mencuit hati...
Pelakonnya pula boleh tahan dengan kehadiran Jennifer Anniston dan Gerrard Butler...
Tapi masih sesuai untuk ditonton ketika masa lapang...

-----------------------------------------

Semalam juga..... aku ada mengisi borang permohonan pekerjaan secara online di laman web Perbadanan Putrajaya....aku isi atas dasar ingin mencuba nasib....tidak tahu lah pula jika aku bernasib baik mendapat jawatan di sektor kerajaan walaupun sebagai pembantu pengurusan...
Tapi...sekiranya aku dapat...bagaimana pula ceritanya ya???hmm...tunggu dan lihat sajalah...

-----------------------------------------

MUET...petang tadi...aku ada dapat mendapat sepucuk surat dari MAJLIS PEPERIKSAAN MALAYSIA...untuk memberitahu keputusan aku...agak gementar untuk membukanya...setelah membukanya secara penuh dan kemas...akhirnya...rasa lega bertandang di hati...ALHAMDULILLAH...walaupun tidak sehebat keputusan teman-temanku yang lain...masih bersyukur dengan apa yang diberikan....sama seperti perumpaan ini...

"What you give is what you get..."

Hehehe...jadi...secara rasminya...aku boleh memohon UPU untuk melanjutkan pelajaran kelak...iyalah...aku mengambil MUET sekadar untuk memenuhi syarat kemasukan UPU...kalau tidak...jangan harap lah...lagi-lagi yang berkaitan dengan bahasa yang semakin dibanggai itu...berbelit lidah aku untuk mengucapkan setiap perkataan yang sukar...
Tapi...yang sukar itulah perlu aku pelajari..agar menjadi senang kelak...betul tak teman-teman? ;)

-----------------------------------------

Uniform...waktu di pejabat...aku diberitahu...uniform yang aku tempah seminggu yang lepas..telah siap dibuat....itu bermakna pada minggu hadapan aku wajib memakai uniform terbabit sekiranya tidak mahu dibayar denda....
Aku bukan apa...aku dapat merasakan baju tersebut sempit dan ketat kerana waktu mengukur dulu...aku tidak dapat berkata-kata untuk mengelakkan pemuda Cina tersebut daripada mengambil ukuran yang ngam-ngam...mungkin lidah rasa terkelu seketika...huhuhuhu..macam mana ya??tunggu sajalah esok...kecik, ketat atau longgar...esok baru boleh aku tentukan...huhuhu....tiba-tiba rasa tidak selesa pula jika ketat dan kecil....bukan hendak kata aku ni alim atau pun apa...susah juga ya untuk mentafsirkan apa yang aku rasa saat ini....apa-apa saja lah.....

-----------------------------------------

Di saat ini juga...aku terjumpa sebuah gambar seseorang yang berada di MUKABUKU temanku..yang aku sangat kenali dan sayangi....mengapakah ini harus berlaku lagi??
Apa yang aku rasa dahulu...cuba aku hentikan sedaya upaya...mata sudah bergenang kembali dengan air mata...wajahnya yang sering ada dalam mimpiku dulu...betapa aku mengetahui...bila-bila masa saja...aku pasti akan bertemu dengannya...memandangkan faktor tempat tinggal di satu zon yang sama...betapa aku mengharap agar aku dapat melarikan diri jauh ke negeri orang....angan semata...tidak mampu aku kotai...kerana sebuah gambar itu...mampu membuat hati aku tidak tenteram dan tak tentu hala...buat sementara waktu...jantung ku seakan-akan berhenti berdegup...Ya Allah...apalah yang aku rasa tika ini???
Sakitnya...tidak mampu berfikir lagi....

-----------------------------------------

Aku rasa..aku patut undurkan diri...sebelum blog ini menjadi mangsa luahan perasaan aku yang semakin menggila..
Maaf ya teman-teman...moga aku dapat kembali seperti biasa....
ASSALAMUALAIKUM....

-----------------------------------------

p/s : Teringat saat ditinggalkan... T_T


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...