Friday, December 31, 2010

Pabila Status MukaBuku ku dipertikaikan

ASSALAMUALAIKUM ~~

Haish....hot tak title aku kali nih...hahahahhha!!!for the 1st time in my life...akhirnye ade jgk org menegur care aku berstatus dlm MukaBuku secare rasminya...wakakakaak!!!tk sangke ye....ade jgk yang amik kesah dgn care aku berstatus...hohohoh....

Mana taknye weih...aku rase...aku sorg je gune word "Berdialog : " dlm MukaBuku...ade korg penah jumpe org start status dgn word tu??meh bgtau aku klu penah jumpe ok...leh aku bertukar3 pendapat dgn die...<3

Ok..aku bgtau kisahnye...jap3...


Aku siap buat box lg kt text die tuh!!hhaahahhah!!!gile ar weih......rase panas je muke nih kan...tp watlek la kan...ape ade hal....biasak la nih...wakakakka!!! :DD



Eceh...mmg cover baik punye laaa...hahah!!sorry ar bro....maafmaaf...serious sgt tension time nih...so sye bantai update status belambak3....hehehehehee.....ampun yaaa..:DD

Oki3...cukup yeah utk kali nih...hehhehehee..*still rase lawak lg..sbb tk penah3nya bro anas ni tegor aku dulu..last3...tegor sbb tk tahan....hahahaaha!!! :DD

ASSALAMUALAIKUM sume... :)

---------------------------------------------------
p/s : Kian jauh...  :'(


1st Lucky Draw by Misz Nana

ASSALAMUALAIKUM semue!!!


Aku kembali lagi!!dengan contest yg lain!!hahaahhaha!!gile3..buat senyap3 sudah..-.-
Ok..aku ade jumpe satu entri nih...nk try gk contest nih....boleh kan? :DD




heeee...klu menang nih..mmg rase bertuah kot...hahaahha!!!tp tk pe laa..kite serahkan je pada tuan punya contest yeah....<3


Tuan punye contest ni namanye Misz Nana...klu korg nk join sekali...jom la....* klik sini * je...and then..ikut je die punye arahan...simple!! :D


Die suh aku tag org lg...duhh...siape pulak nk jd aku punye mgse kali nih?? -.-
Hurm..tkpe laa..aku try dgn Intan Syerlina pulak ek...mau nggak???ala..senang je...join ek.join ek..:DD


Ok!!kite tggu n lihat yek siape yg kena!!yeah!!
ASSALAMUALAIKUM :D


-----------------------------------------------

p/s : Bila cinta didusta... ;'(


Thursday, December 30, 2010

Giveaway eqbalzack "SERBA SATU"

ASSALAMUALAIKUM semue!! yeah!!! :D

First time ni masuk benda alah cmnih...cm bes je an....heeeeee....
Korang mesti nmpak Banner di atas ni kan?kacak tk org dlm gmbr tu?lelaki..opkos kacak kan... <3

Klu tk nmpak Banner tu....g amik kanta besar...letak kt depan skrin lappy...tk nmpak gak aku tak tau laa... -.-

Ade rezeki...ade la kan...just nk testing mesting je nih....GA ni abg hensem dalam Banner atas ni yg buat...name die Eqbalzak. Kalau korg sume nk join...boleh sesangat weih...just * klik sini *  je ok..... :D


And then..die suh aku tag org plak....siape yg sggup jd mangse tk bertauilah aku nih?? hah..aku tau siape...nk tag Nurfa Hazliani laaa....boleh? Boleh aje kan....meh la kite join sesame!! :))

-------------------------------------------------

p/s : harapharap aku bertuah...INSYAALLAH -.-


Mix Story Mory

ASSALAMUALAIKUM semua.. :)

Kembali aku di sini...ingin bercerita perihal diriku hari ini...cewah..seriusnye ayat... -.-

------------------------------------------

Hari ni..ak jge bahagian receptionist selama setengah hari....sbb turn company ak plak yg jage...
Memang bapak bosan n mengantuk....dh la kelmarin aku tdo bapak la lewat...pastu...dpt keje cm ciput je kan...memang rase nk terlentok kiri..terlentok kanan...last3...terus terlentok ke dpn....*mknenye terus tdo kt atas meja tuh...Huish....nasib baik sekejap je aku terlena...kalau tak...meletop la ofis tuh...hehehehe...

Hari ni jgk...aku pergi satu gedung jual kasut murah3...memang murah...aku beli 3 kasut dgn jumplah RM50...pergh...best gile perasaan tuh....baru aku tau dpt tau mcm mane perasaan watak dlm cite SHOPAHOLIC tu....hahhahhaha...sangat menakjubkan....<3



------------------------------------------

Malam td...aku telah pon melawat i-City yang org dok canang satu Malaya...last3..aku je yg tak pegi lg...sadis tak? -.-

Lagi pon..BFF aku ckp...dulu lagi advance pokok3 die...lg banyak..sekarang mcm hidup malu, mati pon cm segan3 je kan...tp bile tgok balik...ade renovation sikit kt dlm i-City tuh..haish..lantak pi laa..janji aku dh menjejakkan kaki ke sana...tk de la batak sangat lain kali kan... -.-

Tujuan asal nk g i-City ni sbb nk tgok bola kt padang die tuh...BFF aku ckp ade skrin besar kt situ...biasenye klu ade bola...die pasang live...tp hari nih tk de plak....panas je...-,-
Kitorng leh dgr bunyi org jerit Gol!!!!!! melalui tingkap aku mase aku drive je....setiap kedai mamak or Mcdonald yg aku lalui...ramai gile bai smpai ade yg berdiri3...tamo duduk....dasyat3...

Percaya atau tidak...ak yg drive kereta kancil bapak BFF aku...sekali lg..hebat tak??hahahaha...bapak ar poyo....tak tau plak aku bawak kete cam hampeh kot..laju je lebih...tapi jalannye tah betol ke tidak...*saya failed dlm bab jalan..harap maklum -.-

Sampai satu jalan tuh...aku patut belok kiri...boleh plak terlajak dan aku pulak...ape lagi..amik keputusan drastik dengan belok ke lorong yg bertentangan dgn jaln ak...siap ade bunyi Drift lg...tk boleh tahan langsung....hahahahaha!!!aku, BFF and adik3 BFF aku memang bantai gelak habis dgn tindakan lawak aku tuh....walaupun agak berbahaya....tp hasilnya sgt memuaskan.. :DD

Ade beberape puluh keping gmbr yg kitorg snap tp tk disharekan kt sini sbb gmbr tu kt hp BFF aku...so...tggu esok je la ek...harap bawa bertenang dn bersabar ya... :)

------------------------------------------

Baru aku sedar sesuatu...betapa aku bodoh dlm menilai orang...benda yg paling aku takut...berlaku jgk....hurm...tp tk pe la...jodoh kite untuk mengenali kan..ingat tu Yulia...

Betapa aku nmpk perbezaan itu...boleh tk aku buat bodo je?tp tk boleh...aku yg rugi..hilang kawan...:(

Aku baru perasan sesuatu mengenai diri aku....daripada zaman skul smpai la nih..
Aku pasti akn bertemu dengan org yg kecewa or baru clash...-.-
Seriously!!!klu nk bgtau kt sini...lupekan je la...malas aku nk cite satu per satu...


Knp ek?mmg aku ditakdirkan mcm tu ke?bg la aku jumpe dgn org yg free dr segla mcm mslh sperti itu...yg sempoi..tk de sejarah pape pon...haish...ssh kan nk jumpe org mcm tu...1 dlm berjuta kot... -.-


------------------------------------------


haiyaaa...tk pepasal aku jd Admin utk Geng Blogger Malaysia kt Facebook...ini sume gara2 En Tengkü Nímá Nížám ...haish...tk pe laaa...aku sahut cabaran tu!!!yeah!!!!*kene rajin update blog la gamaknyeye... -.-


Aku kne cari jln nih..utk mencantikkan lg blog aku...design skang ni cm simple sgt je kan...nk jgk gune grafik3 bagai....tp kene mintak tolong ajarku sifu nih...tapi siapa sifu aku?nak mencari lg satu hal..haiyaaa...-.-

Ok laa...nt pape hal...aku inform lg yeah....see yeah!!!
ASSALAMUALAIKUM... :)

------------------------------------------


Wednesday, December 29, 2010

Stress

ASSALAMUALAIKUM semua... :)


Pagi3 ni...aku tak tau nk ckp ape sebenarnye...
Stress sikit....
Sejak due menjak nih...aku asyik berdebar3 je...tk tau knp...
Boleh korg bgtau aku knp aku berdebar3??
Tak bolehkan?sbb aku sndiri pun konfius...

------------------------------------------

Kang aku bantai buat puisi...
Lagi aku sedih...
Ye la...klu aku buat puisi....
Semua kenangan lame dtg balik...
Aku tknk ingat langsung masa lampau aku!
Please laaa....aku dh penat....
Cukuplah blog aku yg lg satu penuh dgn curahan aku yg mnyedihkan...
Even aku dh tk update blog tuh...
Selalu jgk aku curi3 bace...
Itu namenye menggatal...ok..-.-

------------------------------------------

Buat pengetahuan korg...
Kawan gile aku tu nnti akan berpindah ke tmpt lain...
Nt tkde la mmber yg leh aku ajak bergadoh or mengarut...
Rindu kamoo la nt...:(
Haish..poyo je la kau ni Yulia... -.-

------------------------------------------

p/s : Teringin nak beli handphone baru.. -.-

Tuesday, December 28, 2010

Runtun Hatiku


Ku susuri jalan ini
Walaupun berliku
Ku cuba tidak berpaling
Kerna takut dengan bayangku

Keseorangan menanggung rahsia
Hanya Allah tempatku mengadu
Moga ku teguh berdiri
Menepis badai yang melanda

Ku cuba berlari
Namun seringku tersadung
Mungkinku buta
Tapi mataku celik
Mungkinku lena
Tapi diriku jaga

Dalam kelam waktu
Terkapai-kapai mencari dahan
Agar ku bisa berpaut
Tapi malangnya
Dahan itu telah pun reput
Tanpa sempat ku bertahan lama

Pintaku hanya satu
Agar aku bertemu sesuatu
Yang dapat melindungi
Dari malang yang menimpa
Dan ku tahu
Hanya pemilik tulang rusukku
Yang mampu berbuat demikian

--------------------------------------------------

p/s : Jangan bermain dengan api...
api pun boleh bertukar menjadi musuh yang membakar

Monday, December 27, 2010

Medley Story

ASSALAMUALAIKUM sume!!!bertemu kembali dlm segmen CHERITERAKU...ahaxxx!! :DD

Joking3 ok...saje nk update blog ni walaupun entri yg lepas dh mcm penutup utk tahun 2010 nih...:)

---------------------------------------

Last Saturday...aku g majlis bertunang abg sedara aku...haish..
Secare tk dirancang..aku jd tukang bawk hantaran la plak...hadoi..tk memenah3 aku jd bidan terjun cmtuh...-.-
tkpe laa..bedal je la kan...bile lg nk rase...:DD

Majlis tunang tu plak...tema die PINK and WHITE...bes je kan..org tunang...huhuhuhhu..aku tgok je la yg mmpu...kkakaka...nk berangan pon..tk leh sgt kot...-.-

Klu dh deal ngan org tua..mcm dulu3...segala pantun nk kuar...kakakak...mcam la aku dgr sepatah3 diorg ckp...aku dok belakang je kot..ngan sepupu3 yg masih bergelar dara...eceh..promote movie AKU MASIH DARA ke?? -.-

Abg sedare aku yg tersayang....iaitu adik kpd abg sedare aku yg nk bertunang tu...Abg Ali...haish...die ni dh bikin aku jd panas menggelegak...rase nk cabot3 je bulu kening die yg lebat tuh...grrrr...-.-
aku tnye die....

           Yulia    : "Abg Ali bile lg?" *dlm hati niat nk mnyakat -.-
           Abg Ali : "Abg tggu yul kawin dulu laa..."
           Yulia    : "Yul lmbt lagi la Abg Ali....umur 30thn kot baru kawin..." *gurau je -.-
           Abg Ali : "Jatuh la hantaran cmtuh....umur skang RM10,000..time yul                                         umur 30thn..jatuh RM7,000 or RM6,000" 

Perghhhhhh....mmg dalam siot....dlm hati aku...what????what????what?????
Die plak...blah mcm tu je....lg angin siot...grrrrrr!!!!
Nasib baik jantan...klu tk..dh lame aku debik3 kepale die tuh....
Bengang smpai hari ni...mmg tkkan habis punyee..grrrr.....-.-
Kesian aku...jd bahan plak...entah kawin ke tak.....
Ahhhhh..persetankan itu semua.... *ayt kwn gile aku.. :DDD

---------------------------------------

MALAS...aku dh cukup sinonim ngan perkataan tuh..sbb malas adalah aku...n aku adalah malas...bile la aku nk rajin..haish..-.-
Umur makin banyak...tp perangai cm budak3..betol kate org...kite ni sengaje tk nk pikir yg kite ni dh lebih dari matang sebenarnye...
Sedihnye..apa mau buat nih??? :(

---------------------------------------

Org dtg n pergi dlm hidup aku...biase la kan..tk de yg kekal atas dunia nih...
Cume skang nih...aku sedikit happy sbb leh senyum3..hehehee..bkn senyum sbb pe pon..lawak sgt..nk gelak3 tk leh..nmpak sgt gilenye kan...

Ni sume gara3 kawan gile aku tuh...hadoi...leh jd mental dibuatnya...hahhahhaha....
Sedkit sebanyk...terisi gk la ruang3 kosong yg ade.. *cpt3 ye penohkan.... (^*)/
Tp aku tau...kejap je pon bende nih...walau apa pon....aku kene jgk bersyukur walaupun sementara je... :)

---------------------------------------

Aku ade psng satu niat..utk berubah kepada yg lebih baik...dlm soal pakaian...tp belom dpt kekuatan lg nk buat...tula..namenye mmg iman tu setebal kulit bawang.....hurm...malunye....:(
Tp INSYAALLAH..aku tetap jgk akan berubah...tggu mase yg sesuai...
Doakan aku ye kawan3 sume...harap3 aku leh berubah..dlm jgke mase yg cpt... :)

Ok laaa....tu je la kot cerite yg aku nk cerite setakat nih...tggu aku ya utk nex entri..
ASSALAMUALAIKUM.. :)
---------------------------------------

p/s : bosan tak blog aku tnpe gmbr3?? -.-



Thursday, December 16, 2010

EPISOD TAHUN 2010

ASSALAMUALAIKUM semua!!!

Haish...dah lama tak update...banyak sawang daa aku tengok kat blog nih...tapi takpe...aku akan cuba untuk merajinkan diri mengupdate entri3 yang patut...INSYAALLAH...(^^)

---------------------------------------

Pejam celik pejam celik dah bulan Disember...terasa tahun ni...cepat sangat berlalu, kan?
Tapi apa ye yang aku buat selama setahun nih?kejap...kite flash back balik ke awal smpai akhir tahun 2010...(**)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Januari 2010....
Time nih..aku rase menganggur lagi kot...hohoho...mood baru habis belajar la katakan...*padahal repeat satu paper tuh...-.-
Sedih tahap gaban masih terasa....bayangkan...akhir tahun 2009...aku kena maki ngan seseorang...and then dapat plak result macam taik ayam....memang aku rase nak gi beli ayam..hahhahaah...-.-
Masih lg di ambang frustrated...kononnye laa...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Februari 2010....
Masih lagi menganggur...hohoho...dan menunggu masa untuk menyambung sesi mengambil subjek tak lepas...grrrr...-.-
Rase mcm pe je time tuh..nasib baik ade kawan yg senasib dgn aku..Dewi Ilmawati...I lap you laa Dewi!!<3

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mac 2010....
Aku kembali menjejakkan kaki ke Politeknik Sultan Idris Shah....utk habiskan subjek yg tergendala..* silap...failed...-.-
Selama sebulan juga aku di sana...tapi dlm 2 mggu tu..balik umah sekali..kikikiki...
Agak senang jgk walaupun repeat paper...sbb latihan dlm subjek tu sume dlm grouping...so mcm leh survive gk laa...TERIMA KASIH kawan2 sume...(-,-)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

April 2010....
Aku berjaya menghabiskan subjek tu....ALHAMDULILLAH...tk de la aku semakkan kepale aku nk pikir psl belajar lg...*walaupun ade rase nk smbung bljr lg..-.-

Berjaya mndpt part time kt pasaraya Giant, Putra Heights...hohoho...gaji biase je la...n korg tau aku jg bhgian mane?jeng3...rahsie...kikikikiki...(^^,)/
Aku dpt kenal Ibu, Ecah, Wani, En. Wan dan Abe...bes gile bile borak ngan Ibu...byk pengalamn die..merantau bersame suami...besnyee...lgpun..die ni rock jgk tau...aktif pun aktif...baye die agak3 mcm nenek org laa..tp mmg die dh jd nenek pon...aku ni pon..adoi..-.-
Pape hal pon..ini antare penglmn aku yg best dlm tahun 2010 nih..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mei 2010....
Aku dpt temuduge di sebuat syarikat...BFF aku yg offer keje kt situ sbb die pon keje sne gk...taram je lakan...dpt jgk...so..aku berhnti kt Giant...n jadi Purchasing Assistant or Admin Assistant di syarikt yg aku keje skang nih...gaji biase jgk..tp ok la kot...dpt tolong fam sikit3..(^,^)
Senior Exec aku mmg sempoi...walaupun ade beberape perkare yg aku tk gemari bile keje kt situ..tp lantaklah..selagi aku rase boleh sabar n buat bodoh je...aku teruskan jgk keje kt situ...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jun 2010....
Masih bekerja...n bersedih psl someone...but it's ok...janji die bahagia...n aku...sakit luar dn dalam....huhuhuhuh...
Bosan jgk bile dh stat keje nih...life pon cm kurang je kan....hurm...-.-

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Julai - Oktober 2010....
Nothing special dlm bulan nih seingat aku...rase cm berlalu cmtu je kot...puase...raya puase...raye haji..hohoho...tp rase bes gk...sbb masih bernyawa n bernafas...dpt jgk rase pakai baju baru dgn duit sndiri...kikikiki....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

November 2010....
Bulan aku lahir...n tahun nih..aku dh berumur 21tahun...aku dh bgtau kot kt entri3 yg lepas...*saje nk ulang lg...klu nk wish...blum terlambt....silekan..(^^)
N aku dpt sorang kawn gile nih...mmg gile kot die..hahahha...time kasih la kawn...kau buat aku bengang tahap gaban n dpt jgk aku meluahkan amarah aku dgn lawak3 bodoh kau tuh...harap kekal hingga akhir hayat...INSYAALLAH...*nt klu dh ade couple..jgn lupe kt aku plak ye....harap3nye lah...-.-

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Disember 2010....
Bulan ni yg terakhir ni..aku akn berkahwin...waaa...syioknyaaaaaa!!!akhirnya...smpai jgk jodoh aku...hahahahhaha!!!what a LAME statement...-.-
Aku sbenrnye gi kursus kahwin je..ngan BFF3 aku..walaupun tk sume g...aku tetap gk nk gi...senang cikit...nk tggu g ngan bakal suami...tk dpt la kot...entah jumpe entah tidak ye...malas nk pikir..*kwn aku yg gile tu asyik dok nyakat aku je pasl kawin nih...-.-

Aku jgk berjaye bwk kereta tnpe ayah aku disisi...klu tk..die kene ade time aku bawk kete..hohohoh..akhirnya...atas desakan BFF aku...aku bwk jgk kerete...itu pun kreta kancil bapak die...mmg nervous habis laa...mlm yg sejok pon aku leh lencun sbb bepeloh sakan...kelakar je...boleh plak aku g tekan minyak cm ala3 drift tu....sbb nervous punye pasl...wat malu je..jatuh saham aku time tuh...byk plak jejake3 yg tgok...nasib baik mlm...klu tk nmpk la wajah ayu si pmndu...hahahhahhhaha!!

Walaupepun yg berlaku seblum tibe tahun 2011, aku harap tk de yg buruk berlaku...INSYAALLAH...dn aku jgk harap...kawan3 aku masih bersame aku...jauh atau dekat...bersua muka atau tidak...sbb pernah kawn gile aku ckp...sbb adenye kawan3 lah kite leh lupekan mslh kite...(^^,)

(note : tidak semua cerita dikeluarkan di sini krn lupe n ptt dilupekan...dan entri ini dibuat seblum tibenye 2011...segala kesulitan amatlah dikesali...sekian terima kasih...)

---------------------------------------

p/s : kembali kpd mood bhsa pasar...and enjoy with my new playlist...-.-


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...