Thursday, December 16, 2010

EPISOD TAHUN 2010

ASSALAMUALAIKUM semua!!!

Haish...dah lama tak update...banyak sawang daa aku tengok kat blog nih...tapi takpe...aku akan cuba untuk merajinkan diri mengupdate entri3 yang patut...INSYAALLAH...(^^)

---------------------------------------

Pejam celik pejam celik dah bulan Disember...terasa tahun ni...cepat sangat berlalu, kan?
Tapi apa ye yang aku buat selama setahun nih?kejap...kite flash back balik ke awal smpai akhir tahun 2010...(**)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Januari 2010....
Time nih..aku rase menganggur lagi kot...hohoho...mood baru habis belajar la katakan...*padahal repeat satu paper tuh...-.-
Sedih tahap gaban masih terasa....bayangkan...akhir tahun 2009...aku kena maki ngan seseorang...and then dapat plak result macam taik ayam....memang aku rase nak gi beli ayam..hahhahaah...-.-
Masih lg di ambang frustrated...kononnye laa...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Februari 2010....
Masih lagi menganggur...hohoho...dan menunggu masa untuk menyambung sesi mengambil subjek tak lepas...grrrr...-.-
Rase mcm pe je time tuh..nasib baik ade kawan yg senasib dgn aku..Dewi Ilmawati...I lap you laa Dewi!!<3

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mac 2010....
Aku kembali menjejakkan kaki ke Politeknik Sultan Idris Shah....utk habiskan subjek yg tergendala..* silap...failed...-.-
Selama sebulan juga aku di sana...tapi dlm 2 mggu tu..balik umah sekali..kikikiki...
Agak senang jgk walaupun repeat paper...sbb latihan dlm subjek tu sume dlm grouping...so mcm leh survive gk laa...TERIMA KASIH kawan2 sume...(-,-)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

April 2010....
Aku berjaya menghabiskan subjek tu....ALHAMDULILLAH...tk de la aku semakkan kepale aku nk pikir psl belajar lg...*walaupun ade rase nk smbung bljr lg..-.-

Berjaya mndpt part time kt pasaraya Giant, Putra Heights...hohoho...gaji biase je la...n korg tau aku jg bhgian mane?jeng3...rahsie...kikikikiki...(^^,)/
Aku dpt kenal Ibu, Ecah, Wani, En. Wan dan Abe...bes gile bile borak ngan Ibu...byk pengalamn die..merantau bersame suami...besnyee...lgpun..die ni rock jgk tau...aktif pun aktif...baye die agak3 mcm nenek org laa..tp mmg die dh jd nenek pon...aku ni pon..adoi..-.-
Pape hal pon..ini antare penglmn aku yg best dlm tahun 2010 nih..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mei 2010....
Aku dpt temuduge di sebuat syarikat...BFF aku yg offer keje kt situ sbb die pon keje sne gk...taram je lakan...dpt jgk...so..aku berhnti kt Giant...n jadi Purchasing Assistant or Admin Assistant di syarikt yg aku keje skang nih...gaji biase jgk..tp ok la kot...dpt tolong fam sikit3..(^,^)
Senior Exec aku mmg sempoi...walaupun ade beberape perkare yg aku tk gemari bile keje kt situ..tp lantaklah..selagi aku rase boleh sabar n buat bodoh je...aku teruskan jgk keje kt situ...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jun 2010....
Masih bekerja...n bersedih psl someone...but it's ok...janji die bahagia...n aku...sakit luar dn dalam....huhuhuhuh...
Bosan jgk bile dh stat keje nih...life pon cm kurang je kan....hurm...-.-

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Julai - Oktober 2010....
Nothing special dlm bulan nih seingat aku...rase cm berlalu cmtu je kot...puase...raya puase...raye haji..hohoho...tp rase bes gk...sbb masih bernyawa n bernafas...dpt jgk rase pakai baju baru dgn duit sndiri...kikikiki....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

November 2010....
Bulan aku lahir...n tahun nih..aku dh berumur 21tahun...aku dh bgtau kot kt entri3 yg lepas...*saje nk ulang lg...klu nk wish...blum terlambt....silekan..(^^)
N aku dpt sorang kawn gile nih...mmg gile kot die..hahahha...time kasih la kawn...kau buat aku bengang tahap gaban n dpt jgk aku meluahkan amarah aku dgn lawak3 bodoh kau tuh...harap kekal hingga akhir hayat...INSYAALLAH...*nt klu dh ade couple..jgn lupe kt aku plak ye....harap3nye lah...-.-

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Disember 2010....
Bulan ni yg terakhir ni..aku akn berkahwin...waaa...syioknyaaaaaa!!!akhirnya...smpai jgk jodoh aku...hahahahhaha!!!what a LAME statement...-.-
Aku sbenrnye gi kursus kahwin je..ngan BFF3 aku..walaupun tk sume g...aku tetap gk nk gi...senang cikit...nk tggu g ngan bakal suami...tk dpt la kot...entah jumpe entah tidak ye...malas nk pikir..*kwn aku yg gile tu asyik dok nyakat aku je pasl kawin nih...-.-

Aku jgk berjaye bwk kereta tnpe ayah aku disisi...klu tk..die kene ade time aku bawk kete..hohohoh..akhirnya...atas desakan BFF aku...aku bwk jgk kerete...itu pun kreta kancil bapak die...mmg nervous habis laa...mlm yg sejok pon aku leh lencun sbb bepeloh sakan...kelakar je...boleh plak aku g tekan minyak cm ala3 drift tu....sbb nervous punye pasl...wat malu je..jatuh saham aku time tuh...byk plak jejake3 yg tgok...nasib baik mlm...klu tk nmpk la wajah ayu si pmndu...hahahhahhhaha!!

Walaupepun yg berlaku seblum tibe tahun 2011, aku harap tk de yg buruk berlaku...INSYAALLAH...dn aku jgk harap...kawan3 aku masih bersame aku...jauh atau dekat...bersua muka atau tidak...sbb pernah kawn gile aku ckp...sbb adenye kawan3 lah kite leh lupekan mslh kite...(^^,)

(note : tidak semua cerita dikeluarkan di sini krn lupe n ptt dilupekan...dan entri ini dibuat seblum tibenye 2011...segala kesulitan amatlah dikesali...sekian terima kasih...)

---------------------------------------

p/s : kembali kpd mood bhsa pasar...and enjoy with my new playlist...-.-


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...