Monday, November 28, 2011

WORDLESS MORNING #61


----------------------------------------

YF : I wish that I can stop the time so I can watch you as long as I want too.

Friday, November 11, 2011

USELESS

ASSALAMUALAIKUM

First of all, please forgive me for everything that I had done. May be I just not realize that I'm hurting someone's feeling. I don't know about what. May be I just did it. I'm sorry again. I really mean it. :)

Nowadays, I'm keeping on 'staring' the humankind's behaviours. I'm 'staring' with mine too. Yeah. I'm a jerk. Totally a loser.  I admit it. To be honest,  I don't know what to do else. I really don't even know what I'm doing right now. Not have a clue. I know that people always do mistakes. With or without they realize it. Same goes with me too. But, what should I do? That question keep appearing in my mind. I don't know yours but I'm pretty sure that you all have that kind of problem too. Sometimes, I guess. Am I right? ;P

Actually, I'm so embrace with myself. Feel so useless. Yeah. It's the same crap that I keep talking about. USELESS. I want to throw away that thought! It really do killing me softly. Slowly. But still hurts. Fuh! You know what kind of feel of that? Naa. You don't. Oh yeah? You have the same size with my shoes? Hahaha. I hope so. Joking. LOL.

Okay. I'm the blurry girl, with the messy thoughts, and of course, not really attractive like others. Stop typing nonsense YF. Don't dragging their mind into yours. Hahaha!  

Again, I'm sorry. Sorry for everything. Fuh!
I keep on doing that, right? That 'FUH' . XD
Forget it.
Enjoy your day. Hope it will be the greatest day ever.
ASSALAMUALAIKUM.

p/s : Sorry again for the worst grammatical. XD


------------------------------------

YF : I do love you. #mysoulmate

WORDLESS MORNING #60


----------------------------------------

YF : I won't if I don't want too.

Wednesday, November 9, 2011

WORDLESS MORNING #59


-----------------------------------

YF : This is getting worse than I've ever thought

Tuesday, November 8, 2011

WORDLESS MORNING #58


----------------------------------------

YF : Too scared, Too weak

SURI RUMAH YANG KREATIF

ASSALAMUALAIKUM!

Fuh! Entri ni aku dah buat Ahad lepas tapi aku jadikan draft dulu. Sekarang baru nak share, kan? XD

Gambar-gambar kat bawah ni adalah sumber dari TUMBLR dan bagi aku, ia tersangatlah CUTE!!! Rasa nak cubit-cubit je baby tu tau!

Malangnya, ini bukan sebab baby yang sedang tidur tu tapi kerana mak baby ni yang tersangatlah tak ada kerja dan KREATIF gilak! #over -__-"

Tengoklah apa dia dah buat dengan anaknya yang sedang lena diulit mimpi. Bila baby ni dah besar nanti, mesti dia bangga gila! 


"Eh! Eh! Mama saya jadikan saya model la masa saya tidur!" #LOL


Heheheh! Enjoy watching it, okay? :)



Fuh! Got to go I guess.
Need my sleep and my rest like Sleeping Beauty may be. XD
ASSALAMUALAIKUM

-----------------------------------

YF : Jujur Saja 


Friday, November 4, 2011

WORDLESS MORNING #57


-------------------------------------------

YF : Yes, I did it.

10 THINGS THAT I HATE ABOUT YOU

I HATE WHEN YOU TRIED TO APPROACH ME

I HATE WHEN YOU INSISTED TO GET MY REAL NAME

I HATE THE WAY YOU LOOKED AT ME

I HATE WHEN YOU GAVE ME A SWEET SMILE

I HATE WHEN YOU TRIED TO MAKE ME LAUGHS

I HATE WHEN WE SPENT TIMES TOGETHER

I HATE WHEN YOU TRIED TO MAKE THINGS SEEMS POSSIBLE WITH ME

I HATE WHEN YOU SAID HARSH WORDS TO ME

I HATE WHEN YOU NEVER LOOK AT ME AFTER THAT DAY

I JUST 'HATE' YOU.


----------------------------------------------

YF : The more I try, the less I get

Thursday, November 3, 2011

WORDLESS MORNING #56


------------------------------

YF : I wish there is no GRAVITY

THE FIRST TIME IN MY LIFE

ASSALAMUALAIKUM

Eh, eh! Aku update blog! Lagi! Hahahaha! It's the first time in my life, updating my blog in mahallah's room. Tak percaya aku! Sebenarnya, ini baru pertama kali aku cuba untuk update blog kat dalam bilik ni. Sebab tak berapa nak yakin dengan kemampuan WI-FI yang sedia ada. Sebab macam Facebook, seriously sangat slow tahap siput **** nak tunggu dia loading. Tapi blogspot, sebaliknya pula. Kehkehkeh!

Tapi ini merupakan satu kelalaian buat aku! YF! Kau jangan nak suka sangat ek. Study! Belajar! Study! Belajar! Yeah! Erk? -__-"

Semalam, hari yang memenatkan buat aku. Badan penat. Otak penat. Hati penat. Haish! Semuanya penatlah. Aku nak cakap pasal hati yang penat tu. Aku rasa sedih, kecewa, marah dan segalanyalah. Tak tahu nak terangkan macam mana. Dalam hati, berdoa agar aku tidak cepat melatah dalam melayan kerenah dugaan kehidupan seharian tu. ALHAMDULILLAH. ALLAH bagi aku satu perasaan yang sangat melegakan selepas 'kejadian' itu. Apa nak jadi, jadilah. Aku dah tak hairan semua tu. Yang penting, aku rasa puas. (^,^)v

Kadang-kadang, aku peliklah. Kenapalah buat macam tu lagi walaupun tahu terang-terangan yang perkara itu sangatlah membuat hati rasa meluat? Aku yang tengok ni, alahai. Kasihan betul. Tak dapat nak bezakan ke? Then, yang jadi mangsa orang lain. Aku nak tengok jugalah kan, sampai bila cerita yang sama akan berulang, berulang, berulang dan akan terus berulang. Hmm.

Dahlah. Mata dah cukup sepet untuk menaip ni. Tapi bukan nak tidur pun. Ada benda nak buat. Jumpa lagilah ek? Maaflah kalau terkasar bahasa dalam entri-entri aku. 

Till then,
ASSALAMUALAIKUM.


----------------------------------------

YF : You can do the same things with others but not with me.

Monday, October 31, 2011

NOWADAYS

ASSALAMUALAIKUM

Hahaha! Kembali lagi! Nak menyapu dan membersihkan ruangan blog yang sekian lama tidak terusik. ALHAMDULILLAH for this opportunity. :)

Dah berapa lama aku menyepi ya? Tidak ingat pula. Setakat ini, kelas ok saja. Hidup pun, ok saja. Eh? Ok ke? Actually, I'm not really sure about it. Walau apa pun, hidup harus diteruskan. Ya tak? XD

Ah, sudah! Tetibe blur. Hahahah! So sorry! I'm always be like this. Haish! Tak boleh kerja under pressure la kau ni YF. Buat entri tak sampai sekangkang kera pun dah blur. Kehkehkeh! 

Hah! Teringat sesuatu. Hehehe. Aku mudahkan saja entri kali ni ya. Tak mahu serabut kepala korang yang membaca nanti. Eh, masih ada lagikah pembaca blog aku ni? :)

Ada satu entri aku, berkaitan dengan Maria Elena kalau perasanlah, kan. Dia telah pun dirisik oleh kekasihnya. Wow! Best, kan? Nak tengok entri dia dirisik tu? Moh terjah link MARIA ELENA ni.

Kenapa aku nak cerita pasal Maria Elena ni? Saja je sebenarnya. Hehehe. Kalau ada pun, aku tak nak cerita kat sini. Biarkan dalam hati saja. :)

Ok! I have to stop writing! Fuh!
All the best for you all and smile always. :)
ASSALAMUALAIKUM


 -------------------------------------------------

YF : Susah nak puaskan hati semua pihak tapi itulah kehidupan.

Tuesday, October 11, 2011

A MEMORY TO REMEMBER

Ini entri moody aku. Terima kasih.

This video is about Maria Elena and her boyfriend, Dato'. Why I'm posting this video? That would be my secret. :)

Enjoy watching this video!

 
ASSALAMUALAIKUM
 
 
---------------------------------------------
 
YF : That mistake makes me hate myself. Everyday.
 

Friday, September 30, 2011

ENGLISH IS A CRAZY LANGUAGE

That was what my teacher have told me. You see, a teacher that teaching in English could said that kind of statements. Hahahaha! Actually, she said that not for the wrong ways but the way we pronounce some of the words that make us confuse to say it. Let me give you some example :

bus - bush

loose - lost

goose - geese



Like bus (bas), just adding an alphabet behind it and the sound is totally change!

For loose and goose, the ryhme is the same one but after we change it to past tense and more than one goose, it's different!

Well, I'm in the middle of lessons right now. So sorry for the grammatical mistakes. I want to make the simple sentences first before I proceed to complex sentences. Yeah, yeah. I know. A kindergarden kid can do much better than that. Heheheh. It's ok. Maybe this is the time; the time for me to take seriously in learning English language. Oh my! I feel like that I have to adjust my sentence so many times! Please correct my mistake if I do have it.

Chaiyok! Chaiyok!
Keep it up YF! Don't ever give up to learn it. #talktomirroractually
ASSALAMUALAIKUM


--------------------------------

YF : If you can beat them, you'll join them.



Saturday, September 17, 2011

TERASA SANGAT POSITIF

Sudah dua hari berada di rumah. Mata sudah pun bertentang dengan skrin laptop, jari sudah bersedia ingin menari di atas papan kekunci namun semangat itu hilang tiba-tiba. Idea juga turut terbang entah ke mana. Aku jadi blur kejap. Entah. Tak tahu kenapa dan mengapa. Pagi ini, baru terasa ingin menaip. Hehehe. 

Semalam di universiti, IC dan cover phone aku hilang. Aku tak perasan IC hilang tapi cover phone hilang aku perasan. Jadi aku buat biasa sajalah. Jodoh tak lama dengan phone aku tu. Masa aku sibuk mengemas barang untuk dibawa pulang ke rumah, aku terima satu panggilan. Dari Main Security universiti aku dan menceritakan hal sebenarnya. YA ALLAH. Macam mana aku boleh tak perasan IC aku hilang??? :(

IC tu aku masukkan dalam cover phone tu sebab aku gunakan IC untuk urusan buat akaun bank baru. Cuai. Ya, memang aku cuai. Terus aku kelam kabut bersiap dan dengan langkah yang sangat laju, aku bergerak keluar bilik aku. Sebenarnya, aku kurang pasti butir di mana Main Security berada. Setiap asrama ada pondok pengawasan masing-masing. Jadi, aku bertanya pada Mak Cik Security yang berada di asrama aku di mana Main Security berada yang nampaknya sudah bersiap ingin pulang ke rumah dengan bag packnya. Setelah bertanya, Mak Cik itu dengan baik hatinya membuat pertanyaan melalui walkie talkie miliknya ke pada Main Security. Rupa-rupanya Main Security berada di pintu utama universiti. Aku pun apa lagi, setelah mengucapkan terima kasih terus aku ingin melangkah menuju ke destinasi kerana aku ingin mengambil IC aku dan segera mendapatkan bas untuk pulang ke rumah. Belum sempat aku melangkah, Mak Cik tadi dengan senyumnya mempelawa aku naik skuter miliknya kerana katanya, dia juga ingin melalui tempat yang sama. 

YA ALLAH. Sesungguhnya Engkau tahu hambaMu berada di dalam kesulitan. Dari asrama aku untuk pergi ke pintu utama universiti, fuh! Jauh! Kalau jalan kakilah. Mula-mula aku menolak tapi Mak Cik tu berkeras juga ingin tumpangkan aku. Dalam hati, bersyukur sangat-sangat sebab dipermudahkan segala kesulitan aku. Yang menjumpai IC dan cover phone aku itu adalah seorang junior tapi beliau tidak tahu ingin dihantar ke mana kerana masih baru dengan persekitaran universiti. Nama pun junior kan. Jadi junior tersebut telah bertanya kepada seorang gadis, Aina Sofia di mana ingin menghantar IC tersebut agar pemiliknya boleh mendapatkannya semula. Kebetulan, mungkin Aina Sofia itu seorang senior. Pasti tahu selok belok universiti, kan. INSYAALLAH. Jadi beliau yang menghantar IC aku ke Main Security universiti. Itu cerita dari Aina Sofia melalui telefon. Aku sempat mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih. Setinggi-tinggi syukurku padaNya. :)

Dengan kisah ini, aku terasa sangat positif. Terasa sangat yakin denganNya. Tawakallah dengan kejadianNya. Redhalah dengan ketentuanNya. Ini pengajaran buat aku agar tidak lagi cuai atau lalai. Kadang-kadang, ALLAH sekadar ingin menyedarkan kita tentang sikap buruk kita. Sehingga pulang, masih berlegar-legar kejadian yang menimpa aku. Nak dijadikan cerita, memang begitulah yang akan terjadi. 

Saat aku menaip ini pun, aku tersenyum sendirian. Mengenangkan cerita yang begitu banyak kebetulannya. Terasa sangat disayangi! :))

Dah pukul berapa ni, ya? OK! 4.23am! Need to go!
Jumpa lagi di lain waktu atau di lain hari. INSYAALLAH.
Jaga diri semua!
ASSALAMUALAIKUM


----------------------------------------------

YF : Someday, this pain will be useful.


WORDLESS MORNING #55


--------------------------------------------

YF : Ok, that's scary.

Wednesday, September 14, 2011

MENCARI DIRI DI SINI

ALHAMDULILLAH.

Dapat juga aku menaip. Setelah seminggu lamanya meninggalkan blog kesayangan. Hahaha. Taklah lama sangat, kan?

Seminggu. Banyak perkara telah berlaku terhadap diri aku. Terlalu banyak. Ya. Sampai sekarang, masih tidak percaya kaki ini telah pun melangkah ke universiti ini. Umpama impian yang sekadar main-main, menjadi kenyataan.

Walaupun begitu, aku terpaksa melalui satu semester ini dengan menghadiri kelas Bahasa Inggeris sahaja kerana untuk memasuki kuliah, wajib melepasi Band 6 untuk English. Tapi, tidak mengapa. Bila lagi aku nak belajar English kalau tak terdesak, kan? I have too. I must too. Sekarang ni, sedang belajar untuk bercakap dalam English. Memang tunggang terbalik dibuatnya. Harap dapat exit untuk semester seterusnya. Fuh! Doakan aku ya?

Roomates. ALHAMDULILLAH. Semuanya ok. Dalam bilik aku ada 4 orang termasuk aku. Mereka bertiga masing-masing dari KUIS. Berumur 21thn. Muda setahun dari aku. Tapi aku masih boleh ngam dengan mereka. Syukur. Bilik tu terbahagi kepada 4 bahagian. Best tak? Sangat sesuai untuk keperluan peribadi seseorang pelajar itu. Mahallah (hostel) yang aku dapat agak jauh dari kawasan kelas. Harus berjalan kaki ataupun menaiki bas yang disediakan. Nama Mahallah aku Maryam. Walaupun jauh, tapi kawasan dia just nice.

Di sini, aku sedang mencari diri aku sendiri. Syukur ada sahabat yang ingin menggerakkan langkah aku dengan izin-Nya. YA ALLAH. Rasa sangat disayangi ketika ini. Rasa sangat terpelihara saat ini. Mungkin aku tidak berubah secara drastik. Tapi aku perlu mula dari bawah. Menaip memang senang. Bercakap memang mudah. Tapi ingin melakukannya sendiri, perlukan hati yang kuat. Disamping itu, perlukan makanan lain seperti sokongan keluarga, sahabat mahupun menghadiri program-program ilmiah yang berkaitan. Diri kita umpama mesin. Perlukan minyak. Untuk bergerak dengan lancar. Begitu juga dengan hati kita. Perlukan motivasi dan sokongan yang sangat banyak.

Mungkin bagi sesetengah orang, seminggu itu terlalu cepat untuk berubah. Mungkin ya. Mungkin juga tidak. terpulang kepada pendapat masing-masing. Apa yang penting, aku akan ubah apa yang patut aku ubah. Aku akan cuba. Itu saja.

Moga hati ini sentiasa merendahkan diri terhadap-Nya. Sekali lagi, aku memanjatkan kesyukuran yang amat tinggi kepada-Nya kerana memberikan aku peluang mengenali tempat ini. Aku harap jodoh aku dengan tempat ini akan tamat bila tiba masanya. Maksud aku, hingga aku tamat belajar. INSYAALLAH. AMIN.

Oklah. Perlu undurkan diri dulu. Bila dah menaip, memang berjelalah gamaknya. Hehehe.
Jaga diri ya semua?
ASSALAMUALAIKUM


--------------------------------------------

YF : Menanti cinta


Sunday, September 4, 2011

MUNGKIN TIDAK SEAKTIF DULU

Sedih untuk aku taip entri kali ni. Hari ini aku bakal bergelar pelajar semula. Kursus aku pula mungkin agak susah. Ya. Bagi akulah. Subjeknya pula mungkin ada tambahan. Jadi, mungkin tiada kelapangan untuk seaktif dulu. Entri akan dibuat tapi tidak sekerap dulu. Tidak semeriah dulu. 

Aku akui, aku akan merindui zaman kemeriahan itu. Zaman ketidakkesahan aku terhadap waktu malam mahupun siang. Fuh. Beratnya jari ini ingin menaip. Cuma pinta aku kepada para pembaca sekalian. Doakan aku semoga berjaya mengharungi dunia baru dan dugaan yang baru juga. Mungkin ini adalah langkah aku yang paling terbaik pernah aku lakukan. Aku bersyukur kepadaNya kerana memberikan aku peluang sebesar ini.

Perasaan tidak percaya masih bersarang di dalam jiwa ini. Terasa ingin jaga dari mimpi ini. Tapi inilah realiti. Inilah kehidupan. Semoga tiada apa-apa yang buruk berlaku ke atas aku kelak. Harap-harapnyalah.

Kepada korang semua, teruskan menaip sekiranya mampu. Berikan maklumat yang boleh membantu pembaca lain. Semoga korang berjaya walau di mana pun korang berada. INSYAALLAH.

Jari tak mampu nak menaip dah. Sekali lagi, doakan aku ya? :)
ASSALAMUALAIKUM


------------------------------------------------

YF : PSYCHOLOGY, please be nice with me. Can you?

Friday, September 2, 2011

WORDLESS MORNING #54


----------------------------------------------------

YF : Alone

Wednesday, August 31, 2011

LADY GAGA VS ADELE

Aku seorang pengguna TUMBLR. Jadi agak rajin jugalah mengusha dashboard tumblr walaupun sekadar melihat dan tidak melalukan sebarang aktiviti LOVE atau REBLOG. 

Dan aku terjumpa satu post ni. Hahahah! Agak lawak juga kot. Iyelah. Apabila pendapat yang kita berikan boleh membuatkan orang rasa down atau sedih. Tapi ini lain sikitlah. Sebab orang yang dikomen tu membalas semula pendapat tadi dengan begitu yakin dan jitu. XD

Di bawah ni adalah pendapat LADY GAGA. Siapa peminat dia, boleh baca komen dia yang sangat tak berasas ni.


Jom baca plak balasan dari ADELE. Terbaik tak? :P



Kesimpulannya, walaupun kita ni popular, bagus, hebat, cantik, berharta atau pun sebagainya, kita tak perlulah hina atau merendahkan apa yang ada pada orang lain. Lepas tu, kata diri sendirilah yang bagus. Diri sendirilah yang terbaik. Ah sudah. Haru-haru. Ye lah, kita kat dunia ni mana nak kat atas je kan. Kadang-kadang, terkena juga kat bawah. Ye tak?


Fikir-fikirkan ya? :)
ASSALAMUALAIKUM

---------------------------------------------------------

YF : Selamat Menyambut Kemerdekaan Ke-54

Tuesday, August 30, 2011

WORDLESS MORNING #53


------------------------------------------------

YF : Selamat Hari Raya Aidilfitri 2011

Sunday, August 28, 2011

WORDLESS MORNING #52


----------------------------------------

YF : Berkawan bukan pada paras rupa

Saturday, August 27, 2011

PERSOALAN HATIKU

Celaru fikiranku
Serabut mindaku

Hati tak keruan
Jiwa gundah gulana
Rasa semakin hilang
Dibawa arus kebosanan

Hari tetap laju berlari
Masa tetap tidak menoleh
Tapi mengapa aku tetap di sini
Tapi mengapa aku tetap di sini

Semakin lama hati mendesak
Semakin lama akal menghimpit
Semakin lama jiwa memberontak
Semakin lama tiada arah tujuan

Dimanakah takdirku
Dimanakah hidupku
Dimanakah destinasiku
Dimanakah pengakhiranku

Pada Dia ku memohon
Pada Dia ku merayu
Pada Dia ku mengadu
Pada Dia ku berserah

Berikan aku kebahagiaan
Berikan aku ketenangan
Berikan aku kesejahteraan
Berikan aku keselamatan

Tapi segalanya tersekat
Dihujung kerongkong
Namun tetap terlintas diakal
Namun tetap terungkap dihati

Setiap tanda tanya ada noktahnya
Setiap persoalan ada jawapannya
Setiap kejadian ada hikmahnya
Setiap permulaan ada akhirnya 


--------------------------------------------------

YF : Mencari ilhamku


WORDLESS MORNING #51


--------------------------------------------

YF : I'm flying without wings

Friday, August 26, 2011

A LETTER FROM BRAIN TO HEART


----------------------------------------------

YF : Skyscrapper

LANGUAGE OF A TEENAGE GIRL


-------------------------------------

YF : Completely LOST

WORDLESS MORNING #50


-----------------------------------

YF : Memories

Thursday, August 25, 2011

THINGS THAT KEEP ME UP AT NIGHT


--------------------------------

YF : You deserve better

WORDLESS MORNING #49


-------------------------------------

YF : Distressful 

Wednesday, August 24, 2011

AKU TAK KISAH DENGAN HUBUNGAN JARAK JAUH

Aku akan merinduimu
Sentiasa dihati aku
Sentiasa dalam fikiran aku
Sentiasa dan sentiasa

Aku akan mengingatimu
Tanpaku jemu
Tanpaku muak
Tanpaku jelak

Sekadar jauh
Apalah sangat
Ada rezeki
Pasti bertemu

Sabar ya wahai kasih
Kita tetap akan bersama
Seperti selalu
Saling memerlukan

Aku pergi untuk menyesuaikan diri
Di tempat baru
Orang baru
Suasana baru

Kau khuatir ya?
Jangan bimbang
Kau tetap dihatiku
Ku harap kau juga begitu

Sabar menanti kehadiranku
Kelak kita tetap bersama
Dengan adanya internet dan lap top
Oh BlogKu


----------------------------------------------

YF : Jangan kau tangisi pemergianku

Tuesday, August 23, 2011

WORDLESS MORNING #48


-------------------------------------

YF : I want that feeling
That kind of feeling

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...