Thursday, January 13, 2011

PERNAH RASA RENJATAN ELEKTRIK???



ASSALAMUALAIKUM!!

Hah...siapa yang baca ni...confirm pernah rasa...ye tak???hahahahhaah....walaupun sikit....boleh bergegar satu badan tau!!!setuju?????

Aku buat entri ni...sebab aku pernah kena 2 kali renjatan elektrik..bahaya danger korang!!jangan mainmain ok....ALHAMDULILLAH...masih bernyawa lagi..sebab arus yang mengalir tu...kira sikit je....tapi kebas jugak la tangan dibuatnya..-.-

Kejadian pertama :-

Aku nak cas phone...charger phone aku..ada kaki dua je...tapi dah bengkok sikit...jadi time tu...aku ni pun...PANDAI la sangat kan..dah hebat kot...dengan suis masih ON...aku dengan selambanya ingin menolak kaki charger yang bengkok tadi untuk masuk ke dalam lubang plug dengan jariku sendiri!!!!waaaaaa.....memang KAU pandai gila la YULIA FAJRIN...-.-
Dan secara siaran langsungnya...aku terus terkena renjatan elektrik..memang masyuk la time tu...fuuuuh...terkeluar juga jeritan sikit...aaaaahhhh!!!tapi pendek je harakat dia...kebas beb!!!!dan time tu juga...aku menyumpah seranah diri yang lalai lagi alpa....

Kejadian kedua :-

Plug iron aku dah tercabut...tapi masih boleh guna...ayah aku lupa nak repair sampai habis...dan aku terdesak nak gosok baju time tu...dan....dengan suis yang masih terON...aku pergi pasang plug tu..tapi jari elakelak sikit wayarwayar kat dalam tu..kononnya tak nak KEJADIAN PERTAMA tu berulang kembali...Tuhan tu nak tunjuk kat aku yang aku ni PANDAI GILA!!!....sekali....jeritan aaaaaahhhhh!!!terkeluar sekali lagi!!!haiyaaaaaa....nasib baik lagi dowh kali ni....kalau tak...dah JALAN......kebaskebas masih ada....memang terasa tangan aku BERGEGARGEGAR!!!gila punya kija!!-.-

Kesimpulannya...aksiaksi yang kita tengok kat filem, drama, kartun atau apaapa pun...aksi terkena renjatan elektrik tu...kira bergoncang badan kan...memang betul laaaaa....tak tipu wooooo!!!tipu???korang kata aku tipu????hah...berani..pergi la cuba, try, test....ada bran???? -.-

Siapasiapa yang nak cuba..bagitau aku ok...mana tau..aku boleh bagi tips ke....*jangan buat kerja bodoh ok...nak sentuh barang elektrik...sentuh secara berhemah ok....guna peralatan keselamatan kalau nak repair atau apapun -.-

ASSALAMUALAIKUM!!

-------------------------------------

YF : Nikmat ALLAH (^^,)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...