Friday, January 7, 2011

WINDOW 7 ANDA EXPIRED ATAU PIRATE?

ASSALAMUALAIKUM!!!

Kali ni aku nak share satu tutorial berkenaan Window 7 yang rataratanya guna kat PC atau Laptop masingmasing....aku dah cuba kaedah ni...fuuhhh...ALHAMDULILLAH...terbuang jugak satu masalah lappy aku....:D

Jom, kita ikut tutorial ni ok??

----------------------------------

1. LANGKAH PERTAMA UNTUK YANG BELUM DI KESAN (WGA)


Windows 7 loader terbaru yang membolehkn komputer anda mengupdate semua latest update dari Microsoft termasuk update KB971033.

Untuk Window 7 Loader v1.9.5, download * SINI *


Loader ni untuk komputer yg belum dikesan oleh Microsoft je...Kiranya yang belum terkena Windows Genuine Advantages (WGA), atau dengan lebih detailnya, yang belum install update KB971033.. lepas guna loader ni, baru leh install update tu..*paham tak??-.-




Korang cuma setting ikut gmbar di atas, kemudian klik install macam yg di highlight kat gambar di atas, restart komputer dan siap..
Kalau jenis komputer korang tak ada dalam senarai, terutama sekali pada bahagian serial, korang pilih je apaapa serial sekali pun... Acer ke, Dell ke...yang penting korang isi kat situ... ade problem, leh tanye refer kepada TENGKU NIZAM ...

2. LANGKAH KEDUA YANG TELAH DIKESAN OLEH MICROSOFT (NON-GENUINE LOGO)


Kalau untuk Window yang dah terkantoi, korang cuma perlukan software ni saja...senang je kan?? :)

Untuk software RemoveWAT. 2.2.6, sila klik * SINI *

Klik pada tempat yg di highlight dalam gmbar diatas, lepas tu tuggu sampai komputer log off & log on sendiri.. kemudian, restart sekali lagi...
Lepas restart, windows activation kat komputer information akan hilang untuk selamalamanya macam gmbar kat bawah ni...




Lepas guna removeWAT ni, Windows masih lagi boleh update Windows macam biasa...
Tamat sudah tutorial kali nih??macam mana?jadi tak???
Kalau ada kemusyikilan....sila direct ke tuan punya tutorial ni ya...:D


*Catatan : Sumber dari TENGKU NIZAM


ASSALAMUALAIKUM
----------------------------------
p/s : Pernah terlelap depan laptop ;)

5 comments:

Cik Kyla said...

salam,

thanks for the info. :)

Zero said...

lagi best guna ubuntu.. xperlu buat sume ni.. ekeke

DIRIKU said...

@cik kyla : WAALAIKUMUSALAM...samasama...kongsi3..:D

@zero : ye ke??okok...nanti saya cek blog kamu :D

PReDicToR said...

tercari2 sbnarnya...

thanks tok tutorial nei...

DIRIKU said...

@Predictor : samasama...:D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...