Sunday, February 6, 2011

BERENDAM DI SUNGAI KLAH HOT SPRINGS PARK, SUNGKAI, PERAK


Ehsan EN GOOGLE

Syukur dapat pergi dan kembali dengan selamat dari sana...yeah!!!!Hari ni sangat happy sebab dapat release tension dengan fam!!hohoho!

Aku pakai tudung biasa *macam budak sekolah -.-

Wajah adikadik kesayangan yang poyos XD

Kereta Fam BFF aku

Siapa pernah pergi sini????aku 1st time kot..huuuu...plan asal nak pergi Sungai Congkak hari ni...tapi tak jadi...sebab Family BFF aku ajak pergi HOT SPRINGS kat PERAK nun..tempat ni kat ceruk jugak laa..kawasan FELDA...balik hari jaa...so..dengan sukacitanya..fam aku pun setujulah..kira alaala KONVOI la gitu..dua kereta...

Perjalanan dia..fuh...straight to the point...tak de la konfius sangat belok sana..belok sini..tapi bila dah nak hampir sampai tuh..turun bukit naik bukit juga la kereta kami...sepanjang perjalanan tu juga...aku tak tidur dalam kereta bhai..hahahahha..sangat kagum dan excited dengan perjalanan tersebut...sambil tersenyumsenyum..*gila senyum sorangsorang -.-

Dengan ladangnya..dengan gunungnya..MASYAALLAH..kagumkagumkagum..rasa indah betul pemandangan mata aku hari ni..bukan dengan manusia yang penuh warna warni...tapi dengan kehijauan semula jadi..tenang je kepala hotak aku hari ini...

Ehsan EN GOOGLE

Dengan bangganya menayang wrist band XD

My BFF and me <3

Dua keluarga...satu tujuan :)

Tapi aku tak tahu la pula masuk tempat tu..kena bayar kan...DEWASA RM10.00..KANAKKANAK RM8.00...ok ar tu kan..murah pun murah..nak mandi kat manamana bahagian dan berapa lama pun..tak kisah..berendam sampai lebam kat situ...

Orang kata kat sini leh rawat penyakit kulit bagai..hah..leh la hilangkan jerawat durjana kat wajahku ini...*aku stres sebab nak pergi konvo dengan wajah ini..owh tidak!!!! -.-

Lupakan itu...antara tempat yang menarik kat situ :-
* Hot Springs Swimming Pool
* Therapeutic Pool
* Natural Hot Springs & Board Walk
* Egg Boiling Activity
* Water Reflexology Course
* Food Court
* Souvenir Shop
* Traditional Massage
* Family Bath
* Surau
Tapi yang paling aku tak boleh nak lupa tu...ada satu kolam tu..berdekatan dengan punca air panas...panas tau..PANAS!!ULANG SUARA..PANAS!! -.-


Ehsan EN GOOGLE

Ehsan EN GOOGLE


Tengokkan kaki dia jadi merah..betapa panasnya air tu...hohohoohh..tapi aku cuba juga rendam kaki aku dalam tu..dan aku boleh tahan rasa panas tu...wat lek je...ada budak kecik tu..halaaaa...tulang dia kaki dia..besar lengan aku je...tapi leh masuk dalam air panas tu...aku siap tanya lagi...boleh tahan ke dik?dengan selamba, hanya anggukan yang diberikan..tercabar aku sekejap XD


Ni antara gambar yang aku rasa boleh share dengan korang..kebanyakkannya dari EN GOOGLE ye..maaf sangat..tadi photographer aku bad mood..so tak banyak gambar yang boleh di ambil dalam kawasan park tu...*geram je time nih -.-


Tempat rebus telur


Kolam air sejuk *biasa


Antara kolam air panas yang ada


Air dalam ni sangat sejuk -.-


Hohohoh...kesimpulannya...tempat ni memang berbaloi untuk pergi ok...tak rugi..sangat best juga kalau pergi reramai..konvoi ke..ngan membermember ke...*ayah aku cakap...orang bandar sibuk nak ke kampung...orang kampung sibuk nak ke bandar -.-


Enough!!done with this entry!!Jumpa entri seterusnya!!daaaaa ... :)
ASSALAMUALAIKUM!


---------------------

YF : Kalau cinta, jangan kacau
Kalau sayang, tak perlu marah <3

2 comments:

Mr Jake said...

ni dekat je ngan poli ak nie hehehehe

DiriKu said...

@Mr Jake : eleh..berlagak la tuh -.-

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...