Monday, February 7, 2011

VALENTINE'S DAY ~~~ PENAT DAH NAK REVIEW



Eceh...macam dah pernah buat post pasal VALENTINE'S DAY je aku nih...kuikuikuikui..Korang semua tak bosan ke setiap tahun..mesti nak cakap pasal VALENTINE'S DAY nih...

Aku post benda ni..dari segi agama..harap faham...so..kenapa masih ada lagi sambutan ini??yang beragama selain Islam itu..aku tak kisah lah..tapi yang Islam ni pula lebihlebih dok sambut...pelik ke tak??ke mereka masih tak tahu apakah VALENTINE'S DAY itu???
Klik sini dan sini...aku malas nak copy cat..eh..copy paste..heeee..

Baru aku perasan..macam mana lah mereka tak sambut hari tu...kalau kat media elektronik dan media massa dok promosi VALENTINE'S DAY...hah..siapa nak jawab??aku??aku tak ada kuasa kot..kalau ada..dah lama aku mansuhkan hari tu dalam kalendar...

Aku pun pernah gak dok sibuk dengan VALENTINE'S DAY ni dulu..walaupun tak ada pakwe..tapi masa aku tersedar hari tersebut tidak patut disambut..bila aku Tingkatan 1 atau 2..kurang pasti...sebab ada HAMBA ALLAH ni bagitahu..terima kasih la ye XD

Kat sekolah..ada ke ceramah pasal sambutan ni supaya jangan disambut??cikgucikgu..ada bagi nasihat tak??yang paling utama..ibubapa..lain lah kalau yang memang tak tahu tu..tapi kalau nak cakap tak tahu..harihari beli surat khabar..baca apa..politik..hiburan..bab agama..skip..skip...masalah juga tu...aku berani potong rambut..surat khabar pasti ada cerita pasal VALENTINE'S DAY ni...betul..tak percaya..tunggulah surat khabar 2 3 hari lagi dari tarikh sambutan...mesti ada punya...

Lagi satu..sahabat handai punyalah ramai...takkan semua sambut juga kot?mesti ada sorang yang nerdnerd sikit..yang baikbaik sikit..at least..ada juga yang tahu..VALENTINE'S DAY ni..dalam ISLAM..tak boleh sambut..hah..tolong la nasihat kawan yang nak menyambut tu ye...yang dah dinasihat tu...jangan lah tak dengar pula..benda baik..benda betul...ikut je la...tak rugi pun..dosa jauh sekali..kan senang tu?

Tak tolong semua..tolong sikit..boleh kan?
ASSALAMUALAIKUM :)

-----------------------


YF : Rindu seseorang :)

2 comments:

Novelgurl said...

Assalamualaikum

ha..kan? dorang ni memang pelik lah.Nak jugak smbut..haiishh tak tahu lah nk jadi ap.

nor amira said...

teruskan menasihati shbt2 lain yg gemar menyambut Valentine ni, kerana mereka blum faham sepenuhnya ttg pkara ini. perlu sama2 peringatkan sbb umat Islam skrg da semakin jauh dari landasan Islam yg sebenar .

^^.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...