Friday, April 29, 2011

ON THE STAGE || CONVOCATION

Eceh...tajuk dah Inggeris...tapi aku tak nak taip entri dalam Inggeris...boleh??kehkehkeh...

Saja nak update blog memalam buta macam ni...sebenarnya aku baru dapat gambar konvokesyen yang diorang snap atas pentas tu kan....heeee...akhirnya...sampai juga ye...

Ok..ok..aku malas nak taip lebihlebih..ada kerja lain lagi aku nak buat...ada 3 keping semuanya...harap janganlah muntah ya tengok gambar aku tu.. XD

-------------------------------------------------





-------------------------------------------------

Hehehehe...amacam??cun tak??#okbolehsepaksayalajulaju :P
Oklah...kena pergi dulu...ada kerja nak buat...itupun kalau mata aku masih mampu bertahan..:)
ASSALAMUALAIKUM

-------------------------------------------------

YF : Aku kecewa

Wednesday, April 27, 2011

NOT IN THE MOOD FOR BLOGGING STUFF

Pfffft!!!Seriously...I'm not interested to update my blog as usual...My mood is like torpedo....want to smash everything that is close with me...I want to destroy things...yeah..it's critical..my mood is critical right now...

I don't know what happened to me...Everything seems so miserable and messy!!!And I hate that kind of feelings....

Please..someone....help me get out from this disaster!!!Disaster that makes me feel so horrible towards myself...I'm hurting myself...it's really really hurt..

Who cares ???No one!!!arggggghhhh!!!It's killing me slowly...deep inside of my heart...I LOST...YOU WIN...

ASSALAMUALAIKUM


----------------------------------------

YF : For the first time, my entry is totally in English 
(Forgive me for my horrible Grammar)

Monday, April 25, 2011

PERTAMA KALI MERASAI "ROAD BLOCK" ! ! !


HUAAAAAA!!!AKU CUAK GILA BHAI!!!!SERIOUSLY!!!

MENGGIGIL SEGALA TULANG BELULANG AKU!!!

WALAUPUN TAK BERHENTI...TAPI CUKUP BUAT DARAH AKU MENGGELEGAK SAMPAI KE KEPALA!!!

SAMPAI SEKARANG MASIH TERASA KEGIGILAN TULANG AKU!!!

MANA TAKNYA, DENGAN TAK PAKAI SEATBELTNYA!!TERUS AKU GELABAH BAWA KERETA SAMPAI PEGANG STERENG PUN KE KIRI KE KANAN!!!

NASIB BAIK GELAP!!!COVER SIKIT MALU TU!!!

POLIS TU MULAMULA BAGI ISYARAT SURUH PERLAHANKAN KERETA AKU NAK BERHENTI, DIA BAGI ISYARAT SURUH TERUSKAN PERJALANAN!!!MEMANG HAMPEH BETUL LAAA!!!

MASALAHNYA, YANG DIORANG BUAT ROAD BLOCK KAT TEMPAT GELAP KENAPA????HALAMAK..MEMANG MENCABAR DARAH GEMURUH AKU NI YANG SEMEMANGNYA SENANG RASA GEMURUH!!

HAH...ENTRI NI PUN FIRST TIME BUAT CAPS LOCK!!GELABAH PUNYA PASAL!!!
SENAK PERUT AKU BILA INGAT BALIK KEJADIAN TADI!!!HUH!!
ASSALAMUALAIKUM

#kenapa aku nak emo sangat, tak kena tahan pun der...chill lah -___-

---------------------------------

YF : Dia faham apa aku rasa?

Saturday, April 23, 2011

TERIMA KASIH BAKAL PENGIKUTKU


Hahaha..biasanya orang ucap terima kasih kat follower yang dah follow kita punya blog kan..ini aku nak ucap terima kasih kepada bakal follower aku..XDD

Kepada yang bakal menjadi PENGIKUT RASMI aku....aku ucapkan berbanyak terima kasih kalau sudi follow blog yang tak seberapa ni...

Bukan nak bodek...tapi ni ikhlas dari hati...kalau tak nak follow...tak apalah..singgah pun..jadilah kan...terima kasih juga...kalaukalau tersinggah kat sini...terbaca entrientri kat sini...harap entrientri aku dapat memberi faedah kepada korang semua..INSYAALLAH...

Lagipun...aku pun tak berapa berkenan kalau orang follow aku sebab terpaksa, dipaksa, atau apa jua jenis paksaan...tamotamo...tak best... -__-

Papehal pun...selamat membaca dan blogwalking ya!!
ASSALAMUALAIKUM

----------------------------------------

YF : Tersenyum simpul C:

KALAU DAN MUNGKIN MEMANG TIDAK DAPAT DIPISAHKAN


Betul tu...memang takkan dapat dipisahkan dalam arena kehidupan kita sebagai makhluk yang bernama MANUSIA...Kenapa aku cakap macam tu?Sebab aku sering bermain dengan dua perkataan itu....bermain maksud aku mengaitkan dua perkataan itu dalam hidup aku sampai aku pun dah naik keliru yang mana satu... sebab terlalu memikirkan kesudahan cerita sebelum melakukan aksi-aksi yang sepatutnya dicuba dahulu... 
-_-"

Korang pun mesti selalu gunakan??alah..jangan nak tipu sangatlah...hahhaha..contohlah kan..macam ni..

"Kalau aku masuk IPT nanti macam manalah kan hidup aku nanti?"
- Mungkin seronok...mungkin juga teruk...


"Kalau aku ambil kos ni...boleh bawa ke?"
- Mungkin boleh...mungkin juga terpaksa tukar kos lain...

"Kalau aku kerja kat tempat ni ok tak?"
- Mungkin ok...mungkin juga tak ok...

"Kalau aku couple dengan dia..bahagia tak aku?"
- Mungkin bahagia...mungkin juga berakhir dengan kekecewaan...

"Kalau aku beli baju ni...berbaloi tak?"
- Mungkin berbaloi..mungkin juga bakal akan menyesal...

"Kalau aku kahwin awal...boleh ke aku?"
- Mungkin boleh...mungkin juga belum bersedia lagi...

Hah...itu adalah contoh ok..tiada kena mengena dengan hidup dan yang mati...

Kesimpulannya di sini...TAK CUBA...TAKKAN TAHU...DAH CUBA..BARU TAHU...ok....faham tak semua??Dan aku cuba untuk mencuba itu semua...yang baik saja..INSYAALLAH...
ASSALAMUALAIKUM

------------------------------------

YF : Salahkah berterus terang?

SERONOK KALAU DAPAT HATI YANG DINGIN

Kenapa seronok?
Sebab tak payah nak sesakkan kepala
Tak payah nak fikir lebihlebih
Fikir hati sendiri saja

Kalau dapat hati yang dingin
Tak kisah apa orang fikir
Tak kisah apa orang kata
Yang penting hal sendiri terjaga

Kalau dapat hati kering
Rasa apa pun memang tak terasa
Walaupun rasa cinta
Itu lagi bahaya

Kalau dapat hati kering
Muka pun tak ada riak
Kosong je
No feeling orang kata

Kalau dapat hati dingin
Cakaplah sesuka hati
Tak kisah apa orang akan balas
Yang penting puas

Tapi aku tak dapat hati macam tu
Pernah cuba nak buat
Tapi yang jadi sebaliknya
Lagi parah adalah

Sudah tetap sudah
Aku dah terlajak perahu
Memang susah nak patah balik
Yang penting destinasi seterusnya
ASSALAMUALAIKUM


----------------------------------------------

YF : Sememangnya diri aku penuh dengan kekecewaan

Friday, April 22, 2011

HARI INI JUMAAT

Masih tak tidur lagi
Tapi on the way la
Mata dah jeling bantal
Tapi jari masih menari di keyboard

Pergi kerja mesti lebam
Mata macam panda
Jangan harap aku nak pakai Garnier
Sebab I can take care of myself

Rasa nervous datang balik
Hujung minggu mesti nervous
Bukan salah aku
Bukan salah sesiapa

Kalau ada baguslah
Aku gembiralah
Tapi kalau tak ada
Memang frust habis

Entri hari Jumaat yang mengarut
Tak tahu kenapa
Mungkin sebab migraine
Atau mungkin dah mengantuk

Sudah menatap laptop
Tak tahan dengan cahaya
Lampu perlu ditutup
ASSALAMUALAIKUM penutup bicara

*Catatan : Jangan lupa Solat Jumaat ya kaum Lelaki


---------------------------------------

YF : Harapan yang tinggal harapan

APABILA MIGRAINE MENYERANG

Semua kerja tergendala
Rasa nak baring saja
Lelapkan mata hingga ke senja
Tapi itu harapan saja

Rasa nak hantuk kepala kat dinding
Biar pecah berterabur
Malas nak fikir lebih
Sakitnya Tuhan saja yang tahu

Kalau boleh nak jerit
Biar semua tahu apa aku rasa
Supaya mereka faham
Tapi mereka takkan faham

Makan ubat walau sekadar Acti5
Makan ubat klinik takut alergik
Tapi best juga sebab mata besar macam Ultraman
Boleh juga mengancam nyawa

Malas nak celoteh lebih
Harap sakit sekejap cuma
Tak nak ambil MC
Bekerja selagi boleh

Sekian
ASSALAMUALAIKUM


--------------------------------------------

YF : Nak marah tapi tak boleh nak marah

Tuesday, April 19, 2011

MASIH MENCUBA

Aku tahu aku bukan yang terbaik
Aku tahu aku insan biasa
Aku tahu aku insan lemah
Aku tahu aku seorang yang alpa

Aku sering berbuat salah
Aku sering melakukan kesilapan
Aku sering melampaui batas
Aku sering melangkaui tertib

Kerana itu aku masih mencuba
Mencuba untuk memperbaiki segalanya
Dari hujung rambut hingga hujung kaki
Mencuba untuk tidak mengulangi kesilapan
Yang semakin bertimbun menjadi sejarah

Aku masih mencuba
Tetap mencuba
Terus mencuba
Takkan berhenti mencuba
INSYAALLAH

ASSALAMUALAIKUM


-------------------------------------

YF : Cuba tidak ambil pusing keadaan sekeliling

20 PERKARA PERLU DIKETAHUI DALAM '2012'

Mencari lagi sesuatu untuk dikongsikan bersama pembaca..sangat menarik untuk tontonan umum...

Aku memang suka bab mencari fakta tentang dajjal nih...tapi kalau buat research sendirian berhad tu..agak payah sikitlah..huhuhu...papehal pun..jom selongkar apa yang ada disebalik filem 2012 ini... :)

Yang buat research tentang filem ini merupakan seorang penulis buku rasanya...kalau nak tahu siapa...rajinrajinlah singgah ke KALAMNURANI ya.. C:

----------------------------------------------------

Ada 20 perkara aneh yang saya temui ketika melakukan pencarian fakta bagi penyediaan karya "2012 : Di Ambang Armageddon". Boleh jadi ada di antara fakta ini hanya gimik para bloggers atau mereka yang obses dengan 2012. Namun perhatikan juga di balik fakta-fakta aneh ini terkandung fitnah akhir zaman.

Amaran penulis; Kita sekadar perlu mengetahui tetapi tidak seharusnya mempercayai segala-segalanya..
  1. 2012 arahan Roland Emmerich bukanlah satu-satunya filem Blockbuster yang dibikin untuk ditayangkan, masih terdapat dua buah filem lagi dengan judul 2012 : The War For Souls arahan Micheal Bay (pengarah filem Transfomers) menanti atau ditangguhkan tayangannya – menjadi tanya tanya; lihat trailer-nya. Sementara itu ada sebuah filem 2012 dari pengarah yang sama karya Roland Emmerich Pengarah lebih dahsyat, ngeri dan suspens, dengan penampilan pelakon Will Smith (apakah ini sequel filem The Independence Day). Persoalan bila pula filem ini hendak ditayangkan atau apa kesudahan karya ini? (lihat trailer-nya di sini).
  2. Dalam filem 2012 Makkah tidak dipilih sebagi lokasi yang dimusnahkan. Pengarah Roland Emmerich dikecam kerana tidak berani menggambarkan kehancuran Makkah tempat suci umat Islam. Sementara tempat peribadatan Vatican digambarkan kehancurannya. Dia mendapat kritikan hebat sehingga digelar penakut, lihat pautannya di sini.
  3. Yang benar dan hampir pasti berlaku pada 2012 adalah fenomena galaktik iaitu jajaran sistem solar kita akan selari dengan pusat galaktik cakra suria. Fenomena ini hanya berlaku pada setiap 26,000 tahun.
  4. Kaum Maya telah mengetahui tentang fenomena ini pada tahun 600 SM lagi. Bermula dari kaum proto Maya – Olmec sehingga pada kaum Aztec. Bayangkan sebelum kebangkitan Nabi Isa as, mereka telah memiliki kemahiran ilmu astronomi yang tepat?
  5. Ada sebuah Planet ke-12 yang digelar oleh Zechariah Sitchin dalam bukunya “The Twelfth Planet” atau Nibiru akan mendekati orbit bumi pada 2012. Ia dikatakan akan menghampiri bumi setelah melakukan pusingan orbit bujur, lihat pautan ini.
  6. Gambaran keseluruhan kemusnahan dunia dalam filem “2012” dan filem “Knowing” (lakonan Nicholas Cage) bermula dengan kemusnahan matahari ia bertepatan dengan hadis Nabi SAW tentang tanda besar terjadinya kiamat, iaitu apabila matahari terbit dari barat.
  7. Imam Mahdi dikatakan akan muncul sekitar tahun 2012 – 2015. Banyak pendapat ini terbit dari kaum Syiah yang memang sedang menunggu Imam ke-12 mereka (tidak ada hadis sahih mengenainya).
  8. Agama dan kepercayaan purba seperti Hindu (Kali Yuga kalender), Hopi (Red Indian di Arizona), Dogon (kaum asli Afrika) dan I Ching ( kalender purba China) turut mengandungi ramalan kemusnahan yang akan terjadi pada 2012. Apakah ia satu kebetulan?
  9. 21 Disember 2012 jatuh pada hari Jumaat. Pengarah filem 2012 Roland Emmerich sengaja memilih 21 Disember 2012 sebagai tarikh kemusnahan bertepatan dengan hadis kiamat.
  10. Tarikh sebenar berakhir era Mayan berdasarkan kitab purba kaum Maya Popol Voh adalah 22 Disember 2012 bukan 21 Disember (fakta rujukan dari Maurice Cotterell, penemuan J Erich Thompson) , kenapa memilih 21 Disember pada hari Jumaat?
  11. Munculnya The Shining One. Satu tanda tanya dari mana terbitnya ramalan kedatangan tokoh penyelamat yang diberi nama the Shinnig ones yang akan muncul bertepatan dengan kehancuran dunia 2012? Lihat pautan ini.
  12. Berlaku perubahan era transisi spiritual. Inilah thesis Barbara Hand Clow bahawa tahun 2012 akan berlaku transisi spiritual. Lihat pautan ini.
  13. Komuniti New Agers menanti zaman Aquarian Ages. Zaman Baru yang dijangka berlaku selepas 2012 setelah satu kemusnahan besar terjadi. Lihat pautan ini.
  14. Dalam filem 2012 Presiden kulit hitam adalah Presiden Amerika yang terakhir.
  15. 5 filem kemusnahan dunia sebelum 2012; adalah Terminator (kemusnahan akibat nuclear bom), Earth Stand Still (kemusnahan disebabkan alien), War of the World (kemusnahan disebabkan alien), Knowing (kemusnahan disebabkan matahai) dan Watchers (kemusnahan akibat nuclear bom).
  16. Alien akan turun ke bumi dan berlaku first contact manusia dengan alien. Berdasarkan penafsiran corp cicrles. Lihat pautan ini.
  17. Sebuah negara baru akan muncul pada 2012 negara yang digelar New Jerusalem.
  18. Nostrdamus meramalkan akan berlaku perang dunia ke III. Lihat pautan ini.
  19. Bible code ms 85. Ada mesej tersembunyi dalam bentuk kod berada dalam Bible Hebrew. Meramalkan pembunuha Yitzahak Rabin (nama pembunuh Amir turut ditemui dalam kod itu), komet akan menghentam bumi. Lihat pautan ini.
  20. Apa yang disebut dalam kitab purba Maya bukanlah kemsunahan dunia atau kiamat pada 2012, tetapi muncul zaman dan era baru pada 2012. Tarikh kiamat yang disebut dalam kitab Popol Vuh mereka adalah pada 4772.


----------------------------------------------------

Sekali lagi...aku ulang semula AMARAN PENULIS..."Kita sekadar perlu mengetahui tetapi tidak seharusnya mempercayai segala-segalanya.."
Sebarang kemusykilan...boleh rujuk terus kepada penulis ya... :)
ASSALAMUALAIKUM

----------------------------------------------------

YF : Terharu dia cakap sedih C:

10 PERKARA YANG MEMBATALKAN SYAHADAH

Search kat En. Google untuk mencari sesuatu yang berilmiah...jumpa satu blog yang memberitahu 10 perkara yang membatalkan syahadah seseorang Muslim itu...minta dijauhkan.. ;(

-------------------------------------------

1- Syirik dalam beribadah kepada Allah SWT.

2- Bertawasul kepada makhluk.

3- Mengkafirkan orang yang telah nyata keislamannya.

4- Mereka yang lebih berkeyakinan bahawa idealogi di dunia ini lebih baik dari apa yang    
    dibawa Oleh Nabi Muhammad SAW.

5- Membenci apa yang dikatakan sebagai Sunnah Rasulullah s.a.w.

6- Agama dan hukum Islam menjadi bahan sendaan atau mainan.

7- Menilik nasib dan bermain sihir.

8- Membantu orang kafir dalam menentang Islam.

9- Percaya bahawa keluar dari agama Islam dan memasuki agama lain tidak menjadi  
    kesalahan kerana semua agama adalah sama.

10- Menolak sebahagian daripada hukum agama Islam.

*Catatan : Sumber dari Galeri Ilhamku


-------------------------------------------

Fikirkanlah..renungkanlah..dan aku masih mencuba.. ;(
ASSALAMUALAIKUM

-------------------------------------------

YF : Thank You Allah

Monday, April 18, 2011

MITOS DAN HAKIKAT || HAID

Tadi aku baca Harian Metro...bacalah mengenai haid...haid tu apa??memanglah aku nak bagi pelempang lajulaju kan...hahahaha...info ini secara umum tau...jadi, tak payahlah nak sentap sangat...tahu korang selalu percaya mitosmitos ni...kan??kan??kan??

--------------------------------------


Kepercayaan karut atau mitos mengenai haid sebenarnya ada pada semua bangsa cuma dalam versi yang berbeza.  Antara kepercayaan karut yang masih dipegang ramai wanita di seluruh dunia ialah :-

MITOS - Tidak boleh mencuci rambut ketika haid erana ia akan menyejukkan badan

HAKIKAT - Ketika inilah aspek kebersihan sangat penting.  Tiada sebab mengapa anda tidak boleh mandi atau mencuci rambut.  Malah mandi dalam air suam boleh melegakan sakit perut akibat senggugut.  Bagaimanapun jika boleh jangan mandi dengan air yang terlalu sejuk kerana seara teorinya ia akan menyebabkan pengecutan rahim - yang membuatkan senggugut jadi lebih teruk.

MITOS - Tida akan hamil jika mengadakan seks ketika haid.

HAKIKAT - Tidak benar.  Islam melarang mengadakan hubungan seks ketika haid.  Bagaimanapun jika anda melakukannya, anda boleh mengandung.  Haid bukn pencegah kehamilan.  Anda masih boleh mengandung kecuali jika meggunakan kaedah pencegahan kehamilan seperti alat dalam rahim, pil perancang atau kondom.

MITOS - Sindrom prahaid (PMS) hana mainan perasaan sahaja.

HAKIKAT - Ketika haid, banyak perubahan hormon yang berlaku.  Perubahan hormon ini yang membuatkan emosi seseorang wanita berubah-ubah.

MITOS - Orang boleh tahu jika anda haid.

HAKIKAT - Tidak.  Hanya anda saja yang tahu perkara ini kecuali berlaku kebocoran sehingga darah haidd terkena pakaian.  Jika tidak, anda tidak perlu risau kerana orang tidak akan tahu dengan hanya melihat anda.

MITOS - Haid menyebabkan badan lemah, jadi tidak digalakkan bersenam atau melakukan aktiviti lasak.

HAKIKAT - Haid adalah fungsi badan yang normal bagi wanita.  Haid bukanlah satu kekurangan atau ketidakupayaan.  Anda boleh melakukan aktiviti yang sama seperti ketika tidak haid.  Bagaimanapun, dalam sesetengah keadaan haid boleh menyebabkan seseorang wanita cepat penat terutama bagi yang mengalami pendarahan banya atau ada masalah anemia (kurang darah).  Zaman dulu haid dianggap tempoh 'sakit' bagi wanita dan mereka dilarang keluar serta bergaul dengan orang ramai.

MITOS - Tempoh haid hanya tujuh hari saja.

HAKIKAT - Tempoh haid setiap orang berbeza.  Secara purata tempoh haid ialah empat hingga lima hari tetapi jika haid anda pendek (tiga hari) atau panjang (lapan hari), usah bimbang kerana ia adalah perkara normal.  Bagaimanapun sekiranya darah masih keluar selepas 15 hari, ia tidak dikira haid sebaliknya dipanggil darah istihadah.  Bagi wanita Islam, ibadat yang wajib perlu dilakukan walaupun masih mengalami pendarahan.

MITOS - Tidak boleh berenang ketika haid.

HAKIKAT - Larangan ini mungkin timbul sebelum kemunculan tampon dan 'cawan' penadah darah haid (kurang popular).  Wanita yang menggunakan tampon atau cawan haid boleh berenang tanpa sebarang masalah.

MITOS - Remaja tidak boleh guna tampon.

HAKIKAT - Semua perempuan boleh menggunakan tampon.  Bagaimanapun kebanyakan wanita di Malaysia bblebih selesa menggunakan tuala wanita yang bukan saja murah dan mudah.  Malah ia dapat mengelakkan masalah 'terlupa' untuk mengeluarkan tampon.

MITOS - Sesetengah amalan dapat memanjangkan atau memendekkan kitaran haid.

HAKIKAT - Tidak benar.  Tiada amalan atau pemakanan khusus yang dapat memanjang atau memendekkan tempoh haid.  Bagaimanapun penggunaan alat pencegahan kehamilan yang mengandungi hormon boleh mempengaruhi tempoh haid anda.

*Catatan : Harian Metro

---------------------------------------

Alah..tak payah nak malu sangatlah..zaman dah maju sekarang...kan??jadi, otak pun kira kena maju jugalah...tapi masih lagi perlu dikawal..itu harus.. :)
ASSALAMUALAIKUM

---------------------------------------

YF : I do C;

ANDAI LELAKI TAHU . . . || HATI SEORANG WANITA

Andainya lelaki tahu.. 
Apabila seorang perempuan jatuh cinta, 
lelaki itu tidak semestinya punya segalanya 
tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya. 

Andainya lelaki tahu.. 
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, 
itu bukan bermakna dia lemah, 
tetapi dia sedang mencari kekuatan 
untuk terus tabah menyintai lelaki itu. 

Andainya lelaki tahu.. 
Apabila seorang perempuan marah, 
memang dia tidak mampu mengawal perasaannya 
tapi percayalah, itulah maknanya 
dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. 

Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. 
Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, 
semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku. 

Andainya lelaki tahu.. 
Apabila perempuan bercakap banyak, 
dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, 
tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat. 

Andainya lelaki tahu.. 
Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, 
itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, 
tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, 
bukan untuk dirinya, 
tetapi untuk masa depan anda. 

Andai lelaki tahu.. 
Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, 
bukan bermakna dia tidak sayang.. 
tetapi dia terlalu sayangkan anda 
dan masih menganggap anda anak kecil 
yang masih memerlukan sepenuh perhatian. 

Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, 
anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. 
Naluri keibuannya sangat kuat. 
Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda. 

Andai lelaki tahu.. 
Apabila perempuan merajuk, 
jangan kata dia mengada-ngada. 
Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit 
atau hadiah sedozen, 
tetapi cukup dengan perhatian 
yang boleh buat perempuan rasa dihargai. 

Andai lelaki tahu.. 
Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, 
itu tidak bermaksud dia tidak menyintai 
tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, 
bukan hanya hadir dari kata-kata 
tetapi juga melalui bahasa tubuhnya. 

Andai lelaki tahu.. 
Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, 
dia benar-benar maksudkannya. 
Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata. 

Andai lelaki tahu.. 
Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, 
jangan percaya kata-katanya 
kerana dia hanya mahu menguji kamu. 
Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. 
Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. 

Selagi dia dengan kamu, percayalah, 
walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya 
tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik. 

Andai lelaki tahu.. 
Apabila perempuan menjadi degil, 
dia bukan bermaksud untuk menjadi degil 
tapi dia mahu melihat 
sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya. 

Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. 
Andai kena caranya, 
jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat. 

Andai lelaki tahu.. 
Apabila perempuan berkata, 
“tolong tinggalkan saya!”, 
dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. 
Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. 

Apabila dia kembali tenang, 
percayalah dia akan mencari anda semula. 
Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda. 
Perempuan sukar untuk mengawal perasaan. 
Dia terlalu emosional. 
Tapi dialah yang paling menyayangi anda 
dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda. 

Andai lelaki tahu.. 
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu 
dengan perbezaan yang tersendiri. 
Tetapi sekiranya mereka saling memahami, 
mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan. 

Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. 
Di sebalik air matanya, 
tersimpan seribu satu kekuatan 
yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. 

Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah 
tapi dia punya kekuatan tersendiri 
yang bisa menggoncang dunia 
dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. 

Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda 
kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja 
tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyokong anda 
dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. 
Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu 
yang terbaik untuk anak2 anda.

*Catatan : Sumber dari Facebook


------------------------------------

Wahai Sang Lelaki??selamilah hati seorang wanita...
Nescaya..hidupmu pasti akan terasa sempurna... :)
ASSALAMUALAIKUM

------------------------------------

YF : Haruskah aku berpijak di bumi nan nyata 
sedangkan aku bahagia berada di awangan?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...