Wednesday, April 13, 2011

BLOG DAH TAK ADA PRIVASI


Eh..betul ke??tak macam twitter??boleh tweet apa yang korang nak sesuka hati tanpa tengok depan,belakang, kiri dan kanan??

Ada blogger tu buat entri pasal dia nak privatekan blog sebab dah tak ada privasi...menaip lebih sikit..takut ada yang terasa hati...dah macam status kat Facebook pula kan....kecoh satu Facebook kalau buat status "pelik" ... C:

Memang dah tak ada privasi kalau korang sendiri yang promote blog ke hulu ke hilir...memang tak ada privasi kalau korang letak badge Facebook kat blog sendiri...memang tak ada privasi kalau korang letak identiti sebenar dan wajah sebenar kat blog...PASTI TIADA PRIVASI!!!

Sekarang orang dah tengok blogger ni ada kelas tersendiri...betul..ada blogger tu jadi satu ikon untuk dijadikan panduan kepada blogger yang lain...itu baguslah kan...buatlah entri macam mana pun...jangan sampai nak kutuk pihakpihak yang boleh kesan IP address korang dan tangkap korang masuk jel...itu aku memang tak boleh tolonglahkan...jaga status kita sebagai seorang blogger yang berhemah..bukan berhemah di jalan raya..tapi berhemah dari segi entri dan sebagainya...

Bila kita berblogging, memang tak dapat nak dinafikan yang kita cenderung untuk menceritakan apa yang berlaku disekeliling kita...yeah..aku pun macam tu juga..tak nak tipu...hahahahaa...tapi TAK SEMUA kita boleh cerita kat blog...TAK SEMUA...jangan cerita semua...takut jadi bahan bukti polis pula....kehkehkeh...

Tapi aku pun terfikir juga pasal tu...pasal nak privatekan blog...biar orang tertentu je yang boleh baca...ke aku sorang je yang boleh baca...mungkin boleh...tapi nak buat blog yang baru...no face, no identiti...UNKNOWN...ok?? XD
ASSALAMUALAIKUM

---------------------------------

YF : No pain, No gain

3 comments:

hanyz Alias said...

terfikir~

DiriKu said...

@hanyz Alias: :)

jeBateja said...

dulu den mcm tu....tapi dah lama2...kawan blogger dah ramai...mula lah dah xplore lebih2...tetapi still terkawal...ahakz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...