Wednesday, April 6, 2011

TWEETDECK || APLIKASI

Hehooooo....korang tahu tak apa itu TWEETDECK??siapa pengguna akaun TWITTER, mungkin dah tahu la kan...erk...ke segelintir je yang tahu??mungkin orang baru belum tahu kot...#silaanggukkepalalajulaju :)

Ok..dengan bantuan EN GOOGLE kita...aku ada jumpa la satu blog ni yang cerita pasal TWEETDECK...jadi, aku ringkaskan sajalah ya....TWITTER ni merupakan satu laman kemudahan yang lebih kurang sama macam FACEBOOK tapi lebih menjurus kepada kepada diari harian kita...contoh...korang boleh update apa saja status yang korang nak selagi tidak melanggar syarat-syarat keselamatan negara..hahahaah...tak macam FACEBOOK..kena tengok kiri kanan, depan belakang, atas bawah dulu untuk update status..takuttakut ada yang terasa hati...eh..jangan tak tahu...kerana status FACEBOOK sahabat baik boleh berantakkan tau...hah..bahayabahaya...kalau TWITTER...suka hati korang lah...tak ada siapa pun yang kisah....kiranya lebih bebas la dalam mengekspresikan apa yang kita rasa, apa yang sedang berlaku...orang nak meluat pun..tak boleh...sebab itulah guna TWITTER..hahahaha..ini cuma pandangan aku secara umum laa...#adabantahan? ;)

Untuk TWEETDECK ni pula...satu aplikasi yang memudahkan kita update status secara terus kepada akaun TWITTER, FACEBOOK mahupun MYSPACE...alamak...rasa janggal pula taip MYSPACE tu...hahahhaha...kembali kepada tajuk asal..tapi korang boleh pilih la...nak update TWITTER saja ke...FACEBOOK ke...ataupun MYSPACE sekali...terserah kepada korang...selain itu..kita juga akan dapat mengikuti setiap perkembangan dari FACEBOOK mahupun MYSPACE...jadi, senangkan?tapi aku lebih kepada TWITTER saja...tak nak campur adukkan akaunakaun tu...haru aku dibuatnya...nak tahu lebih lanjut dari mana asalnya TWEETDECK ni..sila lawat blog SANDRA TIFANI yaa...

TWEETDECK ni ada banyak kategori tau...maksud aku..korang boleh..nak install kat iPAD ke pada yang ada tu...#jealous -.-
Atau iPHONE dan iPOD TOUCH...
Atau ANDROID..
Atau DESKTOP mahupun CHROME....


Aku dah guna semuanya dua dari bawah..tapi kurangnya CHROME....korang tak boleh tweet lebih daripada 140 patah perkataan...kalau DESKTOP...boleh saja...


Kalau korang nak install DESKTOP punya...terlebih dahulu...korang jena muatturun ADOBE AIR..hah..baru la korang install TWEETDECK ni kat DESKTOP korang..boleh download secara terus kat laman TWEETDECK itu sendiri(pastikan line tidak membunuh -,-)...atau klik di SINI...dah install ADOBE AIR..follow sajalah arahan yang diberikan..#sayabukancikguyangbagus -.-

Harap korang berjaya ya....winkwinkwink.. xDD
ASSALAMUALAIKUM

----------------------------------

YF  : Kantoi ;P

1 comment:

jeBateja said...

bagus lah hang ni....leh jerk xplore taw pasal ni....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...