Thursday, May 26, 2011

MASIH ADA LAGIKAH SESEORANG UNTUK AKU DI LUAR SANA?


Fuh...bila cakap pasal soulmate, pasangan hati, atau apa pun lah gelarannya...
Aku pasti tertanya-tanya...
Masih ada lagikah seseorang untuk aku di luar sana?
Masih menunggu akukah?
Bolehkah dia menanti aku untuk sedikit masa lagi?
Hahahaa...maaflah...otak aku ni memang selalu tertanya-tanya...
Nak sediakan jawapan tak ada...jadi, buat soalan je yang mampu...

Semua orang pasti akan ada rasa dikecewakan...betul?
Tak rasa...ada dua je...sangat bertuah dan sangat tak bertuah...

Kenapa aku cakap sangat bertuah???
Sebab korang tak payah nak frust menonggeng, tertonggeng, aksi bebas atau sebagainya...tak berbaloi!!!lagi elok jumpa sekali dan selamanya...hanya dia...kira all out untuk seorang je...bestkan???

Kenapa pula aku cakap sangat tak bertuah???
Sebab...kalau tak ada kesilapan dan kekecewaan...kita takkan belajar untuk membaiki diri sendiri...memperbetulkan kesilapan diri...
Kesilapan buat kita matang dalam menghadapi dugaan yang sangat tidak dapat kita duga...
Kesilapan juga buat kita lebih bijak dalam membuat pilihan yang terbaik untuk diri kita sendiri...

Tapi ALLAH itukan Maha Adil...
Dia tidak akan terlepas pandang walau seorang pun hambaNya...
Dia pasti tahu apa yang terbaik untuk diri kita kelak...
Dia pasti akan menemukan kita dengan jodoh yang terbaik dan kita akan pasti lebih bersyukur...
Untuk kekecewaan semalam...
Kebahagiaan akan menggantikannya...INSYAALLAH
ASSALAMUALAIKUM

-----------------------------------------------------

YF : Collecting jar of HEARTS

4 comments:

shandye. said...

insyaAllah... jodoh tu kan kerja Allah. in fact, senior i kat PFS dulu (dia form five masa i masuk form 1), umur dia dh 31 baru jumpa pasangan dia. kapel 3 bulan, terus nak kawin. tup2 petang tadi dia call mintak alamat sebab nak bg kad kahwin. ngee...

p/s: tolong singgah ke link ni [Nikon Extra Ordinary Angles] & tekan 'LIKE' buleh tak? thanks in advance!

Farah Shamsudin said...

herm.. percayalah pada takdirr..
pasti ada yang menunggu di luar sana.. yang penting tu usaha.. kalau tiada usaha pun tak kemana juga kan..

Ummu Nuha said...

Saya ada membaca satu firman Allah S.W.T di dalam surah Al-Baqarah , ayat 216 yang bermaksud,



“Boleh jadi kamu membenci sesuatu sedangkan ia baik untukmu. Boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu sedangkan ia buruk untukmu. Allah mengetahui sedangkan kamu tidak mengetahui.”

bersabarlah dalam hal jodoh..insha allah akan ada yg menanti..

'perempuan yg baik utk lelaki yg baik.lelaki yg baik utk perempuan yg baik jua.'

DiriKu said...

@shandye. : bestnye... ;)

@Farah Shamsudin : betul juga tu... ^.^

@Ummu Nuha : tapi saya bukan seorang perempuan yang baik... T.T

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...