Friday, June 3, 2011

15 TANDA PEREMPUAN PUTUS CINTA

Cewah...
Aku baru putus cinta ke?
Dah lama da...bertahun nak dekat 2 tahun kot...
Kecewa?
Adalah juga...unexpected ok... -___-

Dari pengalaman aku sebagai seorang wanita yang sensitif...erk...ye ke? =_='
Dan juga dari pengalaman aku melihat keadaan sekeliling...fuh...siapakah mangsa itu? XD

Jom...betul ke tak tekaan aku...
Mari selidik...
PERINGATAN!!!
Ini sekadar pandangan aku!!!original from YF!!! :P

------------------------------------------------------

1. Mata bengkak macam kena tumbuk sebab menangis  semalaman

2. Tak lalu nak makan

3. Menyepikan diri kat dalam bilik

4. Selalu termenung seharian suntuk

5. Cenderung untuk melukakan diri sendiri (kelar nadi tangan) atau menyakitkan organ dalaman (makan panadol 5 papan)

6. Pergi kerja / kelas tanpa senyuman dan murung...yang selalu bermake up tetiba tak pakai make up...

7. Selalu dengar lagulagu sedih/ jiwang

8. Selalu tengok dia menangis seorang diri

9. Post status yang sedih dan menyayat hati mengenai perasaan kat Facebook / Twitter

10. Tukar Default Picture / Avatar dengan gambar yang menyedihkan atau suram

11. Selalu share lagu sedih kat Facebook / Twitter dari Youtube sampai penuh Home / Timeline

12. Off phone / Patahkan kad sim / Beli nombor baru

13. Buang / simpan jauhjauh barangbarang yang bekas kekasih dia pernah bagi

14. Buang semua gambar bekas kekasih dalam Facebook / phone / Lap top

15. Baca blog dia (kalau ada)...mesti ada bagitahu kisah tragik dia... XD


------------------------------------------------------

Fuh..itu antaranyalah..
Dan secara umumnya...
Yang kita selalu tengokkan...
Sebenarnya banyak lagi...

Dan setiap perempuan caranya berbeza...
Ada yang boleh sembunyikan...
Ada yang tak boleh nak rahsia langsung...

Kalau nampak kawan korang macam tu...
Janganlah jauhkan diri pula...
Ringankan mulut tu...
Tanya keadaan sahabat tu...

Jangan biarkan dia keseorangan...
Dia perlukan teman saat itu...
Silap hari bulan...ada pula kes bunuh diri kan...
Minta dijauhkanlah  ya...

Ya...perempuan itu tersangatlah rumit...
Begitu juga lelaki...
Ye lah...zamankan dah berubah sekarang... :P
ASSALAMUALAIKUM



------------------------------------------------------

YF : You know I don't - Valerie (Red Riding Hood)

1 comment:

nunui Joe said...

haha.. sy biasa ja bila putus cnta dulu ;D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...