Thursday, June 16, 2011

ADEGAN RAGUT || COPY CAT

Hari ni...satu adegan telah berlaku...aku relax je...tapi dalam hati...fuh...macam nak bagi penyepak!!!nak bagi penumbuk!!!rasa nak langgar sampai dia lumpuh!!!haish...teruk betul aku nih ek???kejam sangat tu... 
-___-

Kejam tak kejam...ORANG tu...dah buat orang lain susah...nasib baik tak ada yang kehilangan jiwa tau...

Korang pernah tengok tak video ni kat YOUTUBE atau kat FACEBOOK???





Hah...kejadian di atas sebiji dengan kisah yang aku ingin ceritakan nanti...Office mates aku...En. Kamal dan Kak Nurul...keluarkan duit kat Maybank USJ...puluh ribu jugalah diorang cashkan...duit company...tapi En. Kamal macam dah dapat rasa...ada something wrong kat dalam Maybank tu...ada mamat sorang ni...dok bercakap dengan phone...tapi korang semua tahu kan...dalam bank mana boleh bercakap dengan phone?kalau korang buat juga..siaplah...bakal ada security guard atau pengawal keselamatan yang akan datang dan menegur kelakuan korang...aku dah banyak kali kena kot...hahahahha!!!

Masalahnya...security guard kat situ tak ada...ini cerita dari Kak Nurul...entah dia pergi mana agaknya...aku tak tahu...satu lagi...pegawai yang jaga kaunter kat situ...siap letakkan duit yang puluhpuluh ribu tu...kat atas kaunter macam tu je...bukan orang yang keluarkan duit banyakbanyak...kena panggil dalam bilik ke???ini atas dasar keselamatan...kan???dan pegawai tu tak buat macam tu...apa cer??

Ok...diorang pun pergilah lunch...kat kedai mamak...dan korang bayangkan...mamat yang dok bercakap kat dalam bank tadi...juga turut ada di tempat yang sama dan memberikan senyuman yang sangat manis kat En Kamal!!!Ah sudah...En Kamal mula rasa tak sedap hati...kerap kali dia ingatkan Kak Nurul agar jaga beg tangan yang mempunyai duit company tu...Kak Nurul pun...jenis blurblur...kenapa pula dengan En Kamal ni kan...asyik pesan dia macam tu je kan...makan pun kat tempat tersorok...

Lepas tu...gerak balik office...masa tu naik kereta Kak Nurul...tapi En Kamal yang drive...nak dijadikan ceritalah kan...kat traffic light rasanya...kan berhenti...tibatiba...datang satu motor...dan pembonceng menghayunkan helmet ke cermin duduk penumpang sebelah kanan pemandu!!!dan Kak Nurul jenis orang yang tidak menanggalkan beg tangan dari bahunya...mungkin kredit di situ ya...peragut itu...terus cuba untuk meragut beg tangan Kak Nurul dan En Kamal turut menarik beg tangan tersebut...nasib Kak Nurul tersangatlah baik sebab peragut tu tidak membawa sebarang senjata seperti pisau atau pistol...dan peragut itu juga tidak terlintas langsung untuk memukul, menumbuk atau mencederakan Kak Nurul...yang peragut tu fikir, hanyalah duit!!!jangan terkejut, turut ada sama sebuah kereta yang mengikut motor tersebut...mungkin "kawan baik" mereka... -_-

Tapi Kak Nurul ada juga tercedera sedikit akibat serpihan kaca yang dipecahkan tadi...nasib baik cermin kereta tersebut ada tinted...kalau tak...memang kena teruklah kot muka Kak Nurul tu...dan nasib baik juga En Kamal ada...kudrat perempuan...manalah mampu kan nak lawan lelaki...haish...Kalau aku kan...aku langgar je motor tu ke tepi...biarkan diorang tu jatuh...orang belasah diorang...biar!!!tak ada kerja lain ke nak buat???

Korang rasa, ini semua dirancangkan???dan ini juga mesti kerja orang dalam, kan???ye lah...mana ada orang tahu En Kamal dan Kak Nurul tu nak keluarkan duit berapa???yang tahu...hah...fahamfaham sendirilah...memang sengal lah master mind tu!!!bengong...merompak biar teratur ek...nak buat kerja jahat...tapi tak bijak...baik tak payah!!!kan dah putih mata...padan muka!!wek!!!

Hah...geram betul aku nih?apakah?
ASSALAMUALAIKUM

------------------------------------------------

YF : HEARTLESS - I think I did it

2 comments:

syrupmasin said...

perghhh..gile hebad peragut sekarang

DiriKu said...

@syprumasin : memang hebad pon XD

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...