Thursday, June 2, 2011

BODEK vs PUJI

Erk...apa pasal tah aku nak post pasal BODEK dan PUJI nih...-____-
Tak kisah lah...idea dah ada nih...teruskan!!!yeah!!!

Bagi aku...BODEK dan PUJI ni...
Jauh gila bezanya!!!macam lurah dengan lopak!!kehkehkehkeh...xD

Bodek...
Orang buat bila nak dapatkan sesuatu...
Demi kepentingan diri sendiri atau pun ambil kesempatan dalam kesempitan gitu...
Kata nama lain...KAKI KIPAS...
Kipas apa pun aku tak tahu lah...
Kipas punggung kot...buat satey... #teringatzamansekolahdulu XDD

Bodek...
Orang buat bila rasa nak selamat di bawah naungan seseorang yang lebih besar...
Contoh pensyarah...
Kira depan baik gila lah...pijak semut pun tak mati...
Kat belakang...pensyarah tu kena kutuk...tak hingat...
Kasihan pensyarah tu...ye tak?
Lepas tu...konon boleh lepaslah kalau tugasan tak hantar on time....sebab selalu KIPAS pensyarah tu...#harapanlahkau -__-

Puji...
Orang buat bila rasa orang yang dipuji itu memang patut dipuji...
Puji dengan seikhlas hati...
Jujur...tiada maksud lain yang tersirat...

Puji...
Orang buat bila terdetik kat hati...biasanyalah...
Contoh...tengok orang kacak/cantik...
Biasalah kan...kita mesti puji punya...
Benda baik...kalau diorang kutuk....maknanya diorang cemburu...heeee!! XD

Tengok...
Betapa jauhnya jarak BODEK dan PUJI ni...
Kita pun boleh tahu...
BODEK dan PUJI ni macam mana rupa gayanya...
Tapi siapa yang kaki bodek tu, dapat apa yang dihajati...memang rezekilah kan...UNTUNGLAH... (^_^)

Itu pendapat aku...
Secara umumnya...ok? :)
ASSALAMUALAIKUM


---------------------------------------------

YF : Just call my name, and I'll be there


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...