Saturday, June 4, 2011

RED RIDING HOOD || BELIEVE THE LEGEND . BEWARE THE WOLF

Aku teringin nak tengok filem ni sebab pelakon perempuan dia...AMANDA SEYFRIED sebagai heroin filem ni..entah...aku terjatuh cinta kat dia...hahahahhaha!!gila les weih!!!bukanlah..aku minat...dia biasa je...tapi aura dia tu...macam tariktarik aku je tau... winkwinkwink!!

Tapi herohero dia...agak kacak jugalah...heeee!!!
Bila tengok filem nih...berkerut je dahi...haish...cepat tualah kau YF oi...

Cerita dia tak slow...tak bosan...dan siapa serigala jadian tu...buat aku ternganga kejap...tak sangka langsung!!!kejam betul director dari filem TWILIGHT nih...buat aku buat kesimpulan yang salah dari awal!!! =_="

Tapi ada part 18++ sekejap...jadi, remaja dibawah 18tahun tidak dibenarkan menonton!!!
Nak tengok, kena ada bimbingan orang dewasa ok...boleh dia orang skipskipkan... :)
Tempat atau studio dia...peh!!!cun gila!!!yang tipu pun nampak betul realnya...

Cerita ni bagi aku...banyak pengajaran dia...dari sudut positif ya...
Percintaan, masalah keluarga, persahabatan, jiran tetangga...

Percintaan...
Pengorbanan yang diberikan pada Valerie tersangatlah buat aku terharu...kredit pada Henry dan Peter!!!I love you both!!! <3

Keluarga...
Semua orang ada rahsia kan...begitu juga dengan keluarga Valerie ni...nak tahu rahsia apa...kena tengok ok...xD

Persahabatan...
Bila kita susah...baru kita tahu siapa sahabat kita...siapa yang akan memberikan semangat pada kita bila kata rasa down...

Jiran tetangga...
Semangat untuk membanteras wolf tu...sangat terserlah...bersatu padu...susah kot nak jumpa kat dalam realiti...tapi masih ada lagi rasanya semangat macam ni...macam kat kampungkampung...kan?
Ke aku silap?sila betulkan ye.. :)

---------------------------------------------
Poster


Antara pelakonnya

Amanda Seyfried sebagai Valerie

Shiloh Fernandez (Peter) dan Max Irons (Henry Lazar)

Billy Burke, Shiloh Fernandez, Carmen Lavigne, dan Michael Shanks

Screenshots


Sinopsis / Synopsis


Valerie (Seyfried) is a beautiful young woman torn between two men. She is in love with a brooding outsider, Peter (Fernandez), but her parents have arranged for her to marry the wealthy Henry (Irons). Unwilling to lose each other, Valerie and Peter are planning to run away together when they learn that Valerie's older sister has been killed by the werewolf that prowls the dark forest surrounding their village. For years, the people have maintained an uneasy truce with the beast, offering the creature a monthly animal sacrifice. But under a blood red moon, the wolf has upped the stakes by taking a human life. Hungry for revenge, the people call on famed werewolf hunter, Father Solomon (Oldman), to help them kill the wolf. But Solomon's arrival brings unintended consequences as he warns that the wolf, who takes human form by day, could be any one of them. As the death toll rises with each moon, Valerie begins to suspect that the werewolf could be someone she loves. As panic grips the town, Valerie discovers that she has a unique connection to the beast--one that inexorably draws them together, making her both suspect...and bait.

Trailer 



---------------------------------------------

Kesimpulannya...cerita ni cukup gula, asam jawa, garam, ajinomoto dan segala rempah ratus!!!cewah..menggunung pula aku puji kan...haish....

Tapi yang tak bestnya...ending dia laa...takkan macam tu je???ada sambungan tak???
ASSALAMUALAIKUM

---------------------------------------------

YF : Peter: Do you want to marry him? 
Valerie: You know I don't. 
Peter: Prove it. Valerie: How? 
Peter: Run away with me.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...