Monday, July 18, 2011

ALHAMDULILLAH DAPAT UPU TAPI...

Jumaat lepas...15 Julai 2011...pukul 1230pm...sebelum tu...jantung aku dah berdebardebar...macam nak kena rentap je...aku ingat nak buka hari Sabtu...takut laaaa ;(

Tapi bila Shakira ada kat sebelah aku...aku rasa kuat sikit...tapi dialah kena buka dulu...sebab dia pun apply sama...ALHAMDULILLAH...dia dapat UiTM dalam kos perniagaan khusus dalam pentadbiran operasi (operation management)...tapi yang tak bestnya...dia dapat kat Arau, Perlis...jauh tu...asrama pun tak dapat der...BFFs dia semua kat sini...maksud aku kat Shah Alam, Kuala Lumpur dan Serdang...dekat je lah kan...tapi dia pula yang tercampak kat sana...

Dan di saat giliran aku untuk menyemak keputusan tu...aku masukkan nombor kad pengenalan aku...pilih kategori diploma...dan keputusannya...YA ALLAH!!!Betul ke ni???Ternganga aku sekejap...aku dapat pilihan pertama...tempat kat mana...tak perlulah aku beritahu...sebab aku terlalu segan nak cakap aku dapat kat sana...aku gembira tapi pada masa yang sama aku rasa sedih...sedih sebab aku rasa aku tak layak dapat universiti tu...sangat tak layak...


Ya...memang universiti itu merupakan pilihan pertama aku...tapi...aku bukannya bajet akan dapat masuk universiti tu pun...aku pilih sebab aku rasa aku memang takkan dapat masuk universiti tu...kenapa terbalik pula sangkaan aku??? -__-


Hmm...memang aku teringin nak masuk universiti tu...tapi aku tahu...aku takkan dapat masuk...tapi...untuk ijazah...aku dapat...dan aku memang zero dalam kos tu...tak tahu apaapa...English aku pun...bukannya bagus sangat...macam mana nak survive nih??? T.T


Walau apa pun...aku sudah terima tawaran itu...nak tak nak...terpaksa terjah juga...YA ALLAH...selamatkanlah hambaMu ini dari merasa malu... T.T
ASSALAMUALAIKUM




------------------------------------------

YF : Tiada lagi cinta

5 comments:

shandye. said...

congratulations.

mana ada belajar yg senang. semuanya kena bermula dari bawah.

insyaAllah... rajin usaha, tekun... semua org boleh berjaya...

aku pun terhinjut2 dalam pelajaran... umur dah dekat 27 baru nak habis degree sedangkan org lain sebaya aku ramai yg dh dua kali naik pangkat, dan ramai jugak yg dh kahwin beranak-pinak walhal aku masih di takuk lama.

pucuk pangkalnya ialah jangan sesekali menyerah...

good luck in your new place... can't wait to hear all about it...

jgn lupa blog selalu taw?

cheers!

DiriKu said...

@shandye : betul tu...huhuhuh...insaf kejap....tulah...mmber semua dah 2 3 sem dalam degree...saya baru nak ambil degree...

thanks for the advise...sangat hargai...T.T

INSYAALLAH...blog takkan lupa...:)

nini said...

congratz...tak pe jangan risau...english ke bm ke....dimana ada usaha di situ ada kejayaan...=D

DiriKu said...

@nini : terima kasih ya nini...anda pun..moga berjaya ya dalam kehidupan :)

:.hafsah harun.: said...

salam..kwn awk yg dpt kt arau tu intake september 2011 k?sye pon dpt arau cos om gk..tp member smua dpt tmpt len..so ssah ckit xde mmber utk dptkn info...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...