Saturday, July 9, 2011

SOURCE CODE || MAKE EVERY SECOND COUNT

Fuh...baru selesai menonton filem SOURCE CODE di bilik yang tak berapa nak sejuk sangat...erk...nak air-cond...boleh tak??? -____-


Heh...jangan nak banyak songeh laa YF...okok...back to the main topic...kalau korang perasan...hero filem ni adalah dari filem PRINCE OF PERSIA...JAKE GYLLENHAAL...handsome pula aku tengok mamat ni...haish... XD

Aku review sikit filem ni ek...filem ni lebih kurang macam filem MISSION IMPOSSIBLE atau DEJA VU...kalau tak silap aku...sebab kena pergi ke masa lampau dan kena betulkan keadaan yang tak berapa nak betul atau selamatkan orang yang dah sepatutnya mati...hah...faham tak?

Bagi aku...filem ni best sebab start filem je...terus konflik...tak ada dramadrama bagai...dan scene dia...tempat yang sama...masa yang sama...orang yang sama...kehkehkehkeh...orang putih buat cerita memang gempak...ishishish...

Tapi yang bestnya...hero ni boleh jatuh cinta dengan perempuan yang dia tak kenal dan hanya dapat berjumpa 8 minit sahaja setiap kali dia kena pergi ke masa lampau...erk...perkataan lampau tu macam zaman purbakala je kan...tapi bedal je lah...hahahah...pape hal pun...tak rugi tengok...filem baru ni bhai! XD

------------------------------------------


Antara pelakonnya

Vera Farmiga, Michelle Monaghan, Jeffrey Wright

Babak menarik


Trailer



Sinopsis

Colter Stevens, an American Army helicopter pilot whose last memory is flying in Afghanistan, wakes up on a commuter train. However, he discovers that he has assumed the identity of another man. 8 minutes later, the train explodes and Stevens finds himself in some kind of pod.

He then talks to someone named Goodwin, who tells him he has to go back and find out who the bomber is. He is sent back to go through the whole thing again and attempts to find who the bomber is but fails. The bomb goes off and Stevens finds himself in the pod again. He is sent back another time, yet still cannot find out anything. 

When he returns, he asks what is going on. Goodwin and Rutledge, the scientist in charge, tell him that he is part of a project that can put someone in another person's consciousness during the last 8 minutes of their life. Stevens then asks why he cannot just stop the bomb. He is told that he is not going back in time but placed in the moment so he can find out who the bomber is and if there are any other targets. 

On the side, Stevens finds himself falling for the woman traveling with him while he is still in the other man's consciousness.

*Catatan : IMDB
------------------------------------------

Fuh...penat betul nak buat satu entri review filem ni...haish...hurm...next movie, nak tengok cerita apa ya? XD
ASSALAMUALAIKUM

------------------------------------------

YF : Look at me. Everything's going to be okay - Christina Warren (Source Code)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...