Tuesday, July 5, 2011

UNTUNGLAH KALAU DAPAT GAJI RM3K

Heh...itupun kalau gaji bersih...kan??kalau ada komitmen lain??camne??itu pun kalau dapat gaji RM3K sebulan...kalau kurang??kos hidup sekarang makin tinggi...baik hidup kat kampung je lah...betul tak?kat kampung pun belum tentu harga barangan runcit lagi murah...kos itu penghantaran lagi..kos tersembunyi lagi...

Hah...satu aku tak berkenan la dengan kenyataan kerajaan...eh..silap..wakilnya...siapa...aku tak ingat ar nama dia...orang kuat jugalah...muka aku ingat...tapi aku tak leh search kat google lah kan...ada ke dia suruh pekerja yang bekerja di bidang swasta bekerja lebih keras lagi??hamboi...kau tak tahu ke...orang yang kerja kat swasta lah yang berhempas pulas siang dan malam kerana nak mencari rezeki yang kita tak tahu esok lusa dapat ke tak...ingat senangsenang ke nak maintain keuntungan dan koskos lain dengan bermodalkan usaha yang tak berbelah bahagi dari pekerja swasta itu sendiri??silap langkah je...boleh gulung tikar tau!!

Haish...bukan apa...bercakap...tolonglah ikut fakta...tolong faham keadaan orang yang berkerja swasta ni...mereka juga kena maintain prestasi...kalau tak...kena turun gajilah...kena turun pangkatlah...kena tukar department lah...pernah tak rasa macam tu?

Ni aku jumpa kat Oh Pelik...agak bagus juga dia punya pengiraan...sampai tersilap kira kot...eh...tak salah laa...memang betul pun! -___-


Aku pun tak dapat gaji macam tu...tapi aku masih bersyukur...dengan nikmat yang diberikan...ALHAMDULILLAH...
ASSALAMUALAIKUM

-------------------------------------------

YF : Kepada yang iri, teruskanlah
Kepada yang dengki, tahun depan cuba lagi

2 comments:

Anies Anessa said...

barang naik,semua naik..hehe

jeBateja said...

aiyaaa....mmg betui lah......ahakz....ahakz...kiraan bawah tu...ahakz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...