Friday, January 7, 2011

WINDOW 7 ANDA EXPIRED ATAU PIRATE?

ASSALAMUALAIKUM!!!

Kali ni aku nak share satu tutorial berkenaan Window 7 yang rataratanya guna kat PC atau Laptop masingmasing....aku dah cuba kaedah ni...fuuhhh...ALHAMDULILLAH...terbuang jugak satu masalah lappy aku....:D

Jom, kita ikut tutorial ni ok??

----------------------------------

1. LANGKAH PERTAMA UNTUK YANG BELUM DI KESAN (WGA)


Windows 7 loader terbaru yang membolehkn komputer anda mengupdate semua latest update dari Microsoft termasuk update KB971033.

Untuk Window 7 Loader v1.9.5, download * SINI *


Loader ni untuk komputer yg belum dikesan oleh Microsoft je...Kiranya yang belum terkena Windows Genuine Advantages (WGA), atau dengan lebih detailnya, yang belum install update KB971033.. lepas guna loader ni, baru leh install update tu..*paham tak??-.-




Korang cuma setting ikut gmbar di atas, kemudian klik install macam yg di highlight kat gambar di atas, restart komputer dan siap..
Kalau jenis komputer korang tak ada dalam senarai, terutama sekali pada bahagian serial, korang pilih je apaapa serial sekali pun... Acer ke, Dell ke...yang penting korang isi kat situ... ade problem, leh tanye refer kepada TENGKU NIZAM ...

2. LANGKAH KEDUA YANG TELAH DIKESAN OLEH MICROSOFT (NON-GENUINE LOGO)


Kalau untuk Window yang dah terkantoi, korang cuma perlukan software ni saja...senang je kan?? :)

Untuk software RemoveWAT. 2.2.6, sila klik * SINI *

Klik pada tempat yg di highlight dalam gmbar diatas, lepas tu tuggu sampai komputer log off & log on sendiri.. kemudian, restart sekali lagi...
Lepas restart, windows activation kat komputer information akan hilang untuk selamalamanya macam gmbar kat bawah ni...




Lepas guna removeWAT ni, Windows masih lagi boleh update Windows macam biasa...
Tamat sudah tutorial kali nih??macam mana?jadi tak???
Kalau ada kemusyikilan....sila direct ke tuan punya tutorial ni ya...:D


*Catatan : Sumber dari TENGKU NIZAM


ASSALAMUALAIKUM
----------------------------------
p/s : Pernah terlelap depan laptop ;)

SUKA, SAYANG, MINAT ATAU CINTA?


Gambar hiasan


CINTA ;

Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau buleh nak dia tahu.. dan kita sebuleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)




SAYANG ;

Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)



SUKA ;
Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekirangnya keng kita dah nak pecah…)


MINAT ;
Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… )


Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa MINAT, SUKA dan SAYANG kita tidak akan CINTA pada seseorang itu :)

*Catatan : Sumber dari 1001 RAHSIA DIRI

-------------------------------------------
p/s : Bila seseorang berubah sikap

3 CARA BAGAIMANA MENGURANGKAN SIKAP SKEPTIK

ASSALAMUALAIKUM semua!!!

Sudah dengan pelbagai segmen dan peraduan ok...kali ni..nak share tentang yang berilmu pula...*sebenarnya aku yang perlukan nasihat ni..-.-
Ok...korang tau apa itu sikap skeptik??nak tau..jom baca sesama info kat bawah ni...ok?? :D


------------------------------------------

Skeptik adalah meragui sesuatu, ia adalah perasaan takut tidak apa yang Anda mahukan tidak tercapai, takut tidak menjadi, takut tidak seperti yang dijangkakan.
Untuk fahami pekebendanya skeptik, anggap ia sebagai keraguan terhadap sesuatu. Anda simply rasa tak yakin sepenuhnya.

Berikut adalah 2 cara bagaimana mengurangkan sikap skeptik :-

1. Fokus pada apa yang boleh terjadi, bukan pada yang mungkin boleh jadi.

Fokus!

Ayat berlainan memberi kesan berlainan di minda. Bila Anda fokus fikiran pada apa yang boleh terjadi, Anda jadi tidak ragu. Bila Anda memfokus pada apa yang mungkin boleh jadi, Anda jadi ragu. Timbul rasa skeptik disebabkan oleh perkataan ‘mungkin’. Visualisasikan hasil, fokus pada apa yang boleh Anda lakukan, bukan pada apa yang mungkin boleh gagal.

2. Elak guna perkataan cuba, sebaliknya buat saja!

Bukan cuba, tapi terus buat!

Elak melatih diri dari selalu menggunakan perkataan cuba, misalnya “saya cuba untuk jadi yang terbaik”. Gunakan perkataan “saya pilih untuk…” (I choose to..) dan “saya mahu…” supaya Anda dapat kurangkan sikap skeptik dan lupakan.
Bila Anda sebut perkataan “saya cuba” atau terfikir cuba untuk mencapai sesuatu, tak semena-mena akan timbul rasa ragu. Sebenarnya ini normal, tapi menjadi tidak normal lalu bertukar menjadi negatif apabila ia menjadi besar, berubah menjadi kegusaran berpanjangan.

3. Lawan Malas!




Untuk melawan malas, caranya rajinkan diri. Usah sebut perkataan “tak nak malas” sebab walaupun Anda berusaha lawan malas, Anda merasa semakin malas.
Untuk melawan skeptik, caranya optimiskan diri, elak untuk guna perkataan “melawan rasa skpetik” sebab Anda akan jadi semakin skeptik, semakin gusar. Apa yang Anda lawan, itulah yang Anda akan dapat!

Jadi cemana? Pilihlah untuk jadi orang BERANI GAGAL!

Bila sudah berani gagal, skeptik menghilang dan mengurang. Sikap skeptik Anda tak boleh buang, Anda cuma boleh kurangkan, kecilkan dan kawal.  Untuk mahir mengawal sikap skeptik, berlatihlah untuk melihat apa yang boleh terjadi, kemudian bertindaklah merealisasikannya.


Anda tidak akan kenyang jika cuma membayangkan ayam KFC.  Anda tidak akan kenyang jika cuma memvisualisasikan diri Anda sedang membaham ayam KFC.  Anda kena bertindak dan bergerak! Buka langkah dan berjalanlah menuju ke restoran KFC. Pergi ke kaunter dan order sepiring ayam KFC!

Nampak tak? Untuk merubah sesuatu (misalnya dalam contoh tadi, merubah rasa lapar menjadi rasa kenyang) Anda perlu fikir dulu, bayangkan lepas tu bertindaklah merealisasikannya.

*Catatan : Sumber daripada iMotivasi

------------------------------------------

So..macam mana?ok tak nasihat nih??Selamat bermotivasi ok!!
ASSALAMUALAIKUM :D

------------------------------------------
p/s : Biar orang buat kita, Jangan kita buat orang :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...