Tuesday, January 25, 2011

PURNAMA MERINDU

Lagu SITI NURHALIZA ni dah lama sangat..tapi selesa didengar berulang kali...bila dengar lirik dia...terasa pula kat hati ni...

Hurm...aku paling suka part ni...

"Hiaskanlah cinta di jari manisku"

Papehal..mehlah join layan sekaki...heee..aku tahu suara korang semua sedapsedap belaka kan..takpa..nyanyi untuk diri sendiri je ok... ;P




Lirik : -

Bermaknakah tiap baris kata-kata
Ataukah hanya dibibir saja
Bersungguhkah rindu yang engkau pamerkan
Ataukah sekadar hanya lakonan

Rindu... telah melekat dalam hatiku
Walau awan berlalu
Rinduku... tak berubah... arah

Purnama mengambang... cuma berteman
Bintang berkelipan dan juga awan
Siapa tahu...
Rindu yang mencengkam di hatiku

Aku meminta pada yang ada
Aku merindu pada yang kasih
Aku merayu padamu yang sudi... merindu ku

Purnama mengambang berbagai warna
Bila embun pun datang bintang purnama
Tinggallah aku sendirian bertemankan malam sepi

Aku meminta pada yang ada
Aku merindu pada yang kasih
Aku merindu padamu yang sudi memujuk

Hiaskanlah cinta di jari manisku
Sinarkan bagai gemerlap kencana
Tandakanlah kasih dimercu kalbu
Serikanlah purnama yang merindu

---------------------------

Selamat mendengar...
ASSALAMUALAIKUM :) 

---------------------------

YF : Yang sudi merindu

AKU BUAT HAL LAGI!!



Adoi!!!!aku dah tension harihari macam ni!!!YULIA..sehari kau tak buat mistake tak boleh ke??????apakah silapnya.....dimanakah salahnya...aku nak nangis...:'(

Someone...please...be here with me...I'm begging you!!!!!!

Harihari aku macam ni...aku leh jadi stress tahap maksima tau tak!!!Ada tips tak...please..share it with me...reallyreally need some motivation right now..;(

ASSALAMUALAIKUM ;(

------------------------

YF : Stupid!!!

BLOGLIST "SANDIWARA SEORANG INSAN @ SYAFIQ ROSLI"

Aku ingat aku dah join segmen ni...rupanya belum lagi.....haiyaaaa.....jomjom....kita join reramai ye....best pe jadi bloglist orang....:DD


Jantina : Perempuan (aku la..bukan bro atas ni -,-)

Nak jadi bloglist SYAFIQ ROSLI tak???
Klik pada banner atau pada nama beliau ye...
Enjoy yourself!!
ASSALAMUALAIKUM :)

------------------------------

YF : Satu jam saja :)

CONTEST : "MONEY GUESS"



Aku tak nak buang masa lagi!!dah lama tak join CONTEST ni...walaupun seringkali tersungkur...hahahhaha....takpa....USAHA TANGGA KEJAYAAN!!

Sila klik banner untuk syaratsyaratnya....

Jawapan saya : RM 178.15

Mangsa tag : -


Sambutlah cabaran saya yaaa!! :D
ASSALAMUALAIKUM 

------------------------

YF : Kan best bila kita tahu apa yang kita nak :)

25 RANDOM FACTS ABOUT ME, MYSELF AND I !!!

Adessss....buat pertama kalinya...aku telah ditag!!!!haiyaaaaaa...sebenarnya..dulu...aku tak faham maksud tagtag bagai ni...bila dah aktif berblogging ni...baru la faham..sungguh..tak tipu ni!!!mula la tu..buat muka tak percaya...-.-

Dengan jasa baik dari CIK AMNY RAUHAH kita...aku telah ditag untuk segmen 25 RANDOM FACTS ABOUT ME, MYSELF AND I !!!apa aku nak membebel ni???? -.-

It's ok!!aku sahut cabaran beliau!!!kahkahkahkah!!*gelak kaya aku.... :DDD

------------------------



# YULIA FAJRIN BINTI SUKIRMAN a.k.a YULIA, YUL, LIA
# Anak ke-3 dari 5 orang adik beradik (perempuan sulung)
# Saya sayangkan keluarga saya dan sahabathandai saya...sangatsangat!!!
# Lahir di Gombak, Selangor
# Menetap di Shah Alam, Selangor
# Berketurunan Minang dari Padang, Indonesia (ibu bapa saya)
# Berumur 22tahun pada 25 November 2011 (rasa tua la pula -.-)
# Berkerja sebagai Purchasing Assistant di sebuah syarikat trading
# Pernah mempunyai seorang kekasih yang serius 
# Suka gelak, senyum, tidur, online, gajet, filem, lagu dan seangkatan dengannya
# Sentimental a.k.a jiwang
# Alah dengan habuk (boleh buat muka aku jadi bengkak macam rupa ULTRAMAN)
# Ada MIGRAINE yang agak teruk (sampai muntahmuntah bagai)
# Seorang yang simple dan pastinya tanpa make-up
# Tak boleh hidup tanpa laptop saya
# Tak suka makan sayur kecuali kangkung dan bayam
# Tak ada citacita yang khusus tapi pernah juga nak jadi seorang psikiatri tapi tak layak (science subject hancus!!)
# Teringin nak ambil anak angkat sebab tak ada hati nak berkahwin
# Tak suka orang merokok dekat saya
# Kurang keyakinan diri
# Teringin nak pergi Makkah, Korea, Paris, New York, London, Bali, Australia, Maldive dan banyak lagi!!
# Suka main roller coaster!!!!(tapi jarang betul nak pergi Sunway Lagoon dan Time Square sebab tak ada masa dan poket cukupcukup makan je -.-)
# Suka merepek, merapu, meraban
# Saya suka fesyen alaala YUNA dan HANA TAJIMA
# Sukakan fotografi (tapi tak ada lagi DSLR -.-)

------------------------

Fuhhh!!!penat bhai nak pikir!!pe tah yang aku merapu nih!!sengal jee..tapi itula sedikit sebanyak tentang diri aku yang biasa ni...heee...

Aku nak tag :-


Good Luck la yeh....nanti aku usha korang punya segmen ni pula...wokeh??ada bran tak??
ASSALAMUALAIKUM!!

------------------------

YF : Blogging sambil buat kerja -.- 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...