Friday, January 28, 2011

FACEBOOK TEMPAT BERTEMU JODOH???



Eh...betul ke??ye ke nih???boleh percaya ke orang dalam FACEBOOK tu???takut kot...-.-

Hah...inilah antara persoalan yang bakal menjelma dalam minda sekiranya ada orang serius nak berkenalan dengan kita dalam laman sosial...ye tak???ye la..tak dinafikan..banyak buruk dari baik, kan?tapi itu semua ketentuan-Nya..tak siapa yang boleh elak sikit, elak banyak, nak U-TURN pun tak boleh tau..-.-

Tapi betul juga..jodoh tu...tak kira masa, tempat atau keadaan...ALLAH kata jumpa jodoh kat FACEBOOK...hah..nescaya..jumpalah ia...kehkekheke..tak caya gak??meh sini..aku bagi bukti...aku cari kat EN GOOGLE lagi tau!! -.-

Klik * sini *, * sini *, * sini * dan * sini *  ok!!tak caya juga..aku sepak lajulaju..mahu?-.-

See..umur macam tu pun jumpa jodoh kat FACEBOOK tau...*umur aku pun boleh juga la ye -.-
heheheheh..okok...sudah la YULIA merepek je..
ASSALAMUALAIKUM!!

-----------------------

YF : You Belong To me

JOM JOIN BLOGLIST 2011 ~~ PeONy PiNky ~~

Tadi ada orang ajak aku join segmen ni...tak tahu la termasuk list ke tak kan...cuba je la ek...blogger ni macam popular gak kat arena blog ni..eceh..*bukan nak bodek ek -.-



create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!


Dah join segmen atau contest..kena la ada syaratnya kan...:)
  1. Semestinya mempunyai blog.
  2. Mesti follow blog beliau PeONy PiNky  dan Cute Beauty Line 
  3. Letak sidebar banner kat atas itu. (Link kan ke PeONy PiNky)
  4. Buat entry untuk segmen ini dan tinggalkan url entry korang kat entry PeONy PiNky.
  5. Tarikh tutup pada 6 Februari 2011.
So..jom reramai penuhkan bloglist beliau ek!!
ASSALAMUALAIKUM!

---------------------------

YF : Konvo Konvo Konvo -.-

AKU TAK NAK PERGI KONVO!!



Kenapa???kenapa???kenapa aku tak nak pergi???

Sebab...sebab....sebab...macam segan je nak gi jumpa membermember lama time kat Poli dulu..huhu..tak tahu la kenapa...segan dia macam menggunung betul laa..-.-


Lagipun..jerawatan semakin banyak di wajahku...hadoi!!!mana aku tak stress dowh!!!jerawat oh jerawat..kenapa kau tumbuh????hah???hah???hah???

Soal konvo ni timbul bila sahabat aku tanya aku dah tahu ke belum pasal konvo ni...baju pun tak beli lagi...warna putih pula tuh...tapi kan..aku teringin gak nak pakai kaftan....hurm...tapi macam apa je kan...cantik pun tak..nak pakai baju lawalawa pula...kang macam badut pula karang...lagi la haru...tapi teringinnnnn -.-

Ehsan En GOOGLE

Ehsan En GOOGLE

Ehsan En GOOGLE

Ehsan En GOOGLE

Erk...ni macam nak pergi nikah atau tunang je..ke nak pakai baju kurung/kebaya/moden???

Ehsan En GOOGLE

Ehsan En GOOGLE

Ehsan En GOOGLE

Ehsan En GOOGLE

Atau jubah??

Ehsan En GOOGLE

Ehsan En GOOGLE

Apa aku merepek ni???bukan aku cakap tak nak pergi KONVO ke???adoi...tapi kasihan pula kat ibu dan ayah aku....kempunan tengok aku naik pentas amik dip..kehkehkehkeh....tengok la macam mana nanti...dah la nak kena bayar ratusratus....hurm..duit lagi...duit..duit..duit..duit...kalau bagi daun je boleh tak?? -.-

ASSALAMUALAIKUM :)

---------------------------------

YF : Gementar dengan masa depan

PAGI-PAGI DAH TERJAH BLOG



Datangdatang pejabat..dah terjah Dashboard!!!kehkehkehkeh...gila aku nih!!!

Selamat pagi semua!!!selamat belajar kepada yang masih bergelar PELAJAR dan selamat bekerja kepada yang bergelar PEKERJA!!yeah!!!

Eh..korang semua..maaf tak sempat nak BW...huuuu...malam ni INSYAALLAH..aku akan sambung balik kerja PART TIME tu yeee..hehehheehe...

Tadi aku tengok HARIAN METRO..budak maut tersimbah air panas...INNALILLAH...ishishish..bahaya weih...kepada ibuibu, MR MAMA kat rumah tu...berhatihati ok..jangan melatah pula time tuang air panas ye...nanti ada yang melecur pula...-.-

Ok..need to go...jumpa lagi!!
ASSALAMUALAIKUM!!!

-------------------------------------

YF : Tiba sudah hari ini :)

50 PERKARA TENTANG LELAKI DAN PEREMPUAN




1. Rata-rata wanita tidur lebih lama 1 jam daripada lelaki pada waktu malam.

2. Sperma lelaki yang menentukan jantina bayi.

3. Bayi perempuan cenderung lebih cepat berjalan dan berbicara, bayi lelaki 2 bulan lebih lambat.

4. Lebih banyak kehamilan dan kelahiran dengan komplikasi saat mengandung bayi lelaki daripada bayi perempuan.

5. Wanita mempunyai sel darah 1 juta lebih sedikit daripada lelaki dan rata-rata berat otak lelaki + 1,4 Kg, wanita kurang dari itu.

6. Pergantian kelamin lebih banyak dilakukan lelaki.

7. Basikal lelaki mempunyai setang/palang di tengah basikal.

8. Wanita sangat menimbang-nimbang masalah dan perubahan sehari-hari 
(misal : penggunaan alat baru).

9. Pada tulang punggung manusia, wanita lebih lebar dan besar, mengikuti perkembangan tulang panggul untuk proses persalinan. Lebih banyak timbunan lemak pada punggung, lelaki lebih banyak timbunan lemak pada perut.

10. Wanita kurang mampu menahan dingin disebabkan permukaan kulit yang lebih besar, sehingga lebih suka pada suhu ruang yang lebih hangat.

11. Lelaki lebih suka bicara langsung sesuai tujuannya, sementara pembicaraan wanita terputus-putus dengan keraguan dan perasaan. Disebabkan serabut penghubung antara belahan otak kanan (intuisi) dan kiri (logik) lebih sedikit pada wanita. Sehingga ekspresi perasaan lebih mudah terjadi pada wanita.

12. Wanita lebih baik indra penciumannya disebabkan tingginya hormon estrogen yang diketahui sebagai aktivator reseptor penciuman.

13. Wanita mempunyai 75% lebih banyak kelenjar keringat/peluh (yang menghasilkan bau badan) daripada lelaki.

14. Kemampuan deria rasa lelaki untuk mengecam rasa masam, manis dan masin lebih rendah pada wanita.

15. Hubungan yang rapat/intim diluar pernikahan, lelaki dua kali lebih banyak.

16. Lebih dari dua kali pada wanita cenderung homoseksual pada usia 45 tahun daripada lelaki.

17. Pada saat usia tua wanita mengalami kerontokan rambut, pada usia yang sama sebagian besar lelaki mengalami kebotakan. Kebotakan disebabkan produksi berlebihan dari hormon androgen (hormon lelaki).

18. Mata lelaki rata-rata lebih besar daripada wanita, mata wanita lebih banyak bahagian yang berwarna putih.

19. Lebih banyak wanita menggunakan cermin mata dan lensa kontak, antara usia 16–44 tahun.

20. Secara umum hidung lelaki lebih besar daripada wanita. Sedangkan wanita rata-rata mempunyai bibir lebih besar
dibanding lelaki.

21. Rata-rata pendengaran lelaki menurun sekitar usia 32, wanita usia 37.

22. Lebih banyak wanita dapat bernyanyi tanpa suara sumbang dibanding lelaki. Pita suara lelaki lebih panjang dan saluran napasnya 30% lebih besar.

23. Bagi lelaki, jika berkomunikasi dengan sesama jenis saling berjauhan dengan ada ruang antara diantara mereka dan bereaksi negatif jika seseorang masuk di antara ruang jarak pembicaraan. Lelaki lebih mudah tertekan pada kerumunan yang membatasi ruang geraknya.

24. Berpapasan dengan wanita pada jalanan ramai, lelaki menghadapkan tubuhnya menghadap wanita yang dilewatinya. Wanita cenderung membalikkan badan, sering secara tidak sedar menempatkan tangan di depan badannya untuk melindungi dada.

25. Wanita memproduk dua juta sel telur selama hidupnya mulai usia 4 bulan ketika masih dikandung, lelaki terus memproduksi sperma hingga usia tua.

26. Kekuatan meramas tangan lelaki dua kali lebih kuat daripada wanita.

27. Kira-kira 48% lelaki mendengkur ketika tidur, hanya 22% pada wanita.

28. Wanita rata-rata 153 detik berada di toilet, lelaki 113 detik.

29. Hubungan keluarga yang baik meninggikan kualiti hidup: 62% wanita, 49% lelaki.

30. Satu berbanding empat, wanita dibanding lelaki yang berbicara gagap.

31. 30% wanita secara sexual lebih aktif pada saat bulan purnama.

32. Lebih banyak wanita menggunakan cincin kawin.

33. Ketika terjadi ketidak-sesuaian/tidak bertegur-sapa antara sesama jenis, lelaki langsung menemui, wanita
menjauhi.

34. Rata-rata lelaki membaca lebih lama daripada wanita, tetapi lebih banyak dua kali wanita yang membaca daripada lelaki.

35. Lebih dari dua kali ganda wanita yang hidup sendiri dibanding lelaki setelah usia 65 tahun.

36. Memilih warna Merah atau Biru: Lelaki lebih banyak memilih merah, wanita warna biru.

37. Semua rekod Olimpik untuk kecepatan berenang, lari, lompat tinggi, lompat jauh dipegang atlet lelaki.

38. Wanita lebih banyak menggunakan kataganti diri “Saya” dibanding lelaki.

39. Lelakilebih baik dalam membaca peta dan dalam keahlian ukur ruang. Lelaki cenderung lebih mudah melakukan dua pekerjaan (abstrak dan logik) pada waktu bersamaan.

40. Dalam 99% pereputan tulang terjadi pada wanita setelah menopause, setelah hormon estrogen menurun. Tetapi wanita lebih sedikit mengalami pengerasan pembuluh darah, karena estrogen menjaga pembuluh darah lebih lentur dan menolong mencegah naiknya kholestrerol.

41. Penelitian di Amerika, wanita menggunakan waktu hampir dua kali lebih banyak untuk berbelanja dibanding lelaki.

42. Perkawinan yang memuaskan lebih banyak terjadi pada lelaki dengan usia lebih tua, dibanding pada wanita pada usia sama.

43. Lebih banyak wanita yang menyatakan dirinya sakit kronik daripada lelaki.

44. Penelitan di Australia, tiga kali ganda lelaki dibanding wanita yang meninggal karena kanker paru-paru dan penyakit jantung.

45. Tetapi 2446 wanita berbanding 16 lelaki yang meninggal kerana kanser payudara pada tahun 1990.

46. Dalam status perkawinan, lelaki meningkatkan usia harapan hidup. Tetapi bagi wanita pula, usia harapan hidup lebih tinggi jika hidup sendiri.

47. Penelitian di Australia, pembunuhan dilakukan 86% oleh lelaki, 95% penghuni penjara adalah lelaki.

48. Penelitian di England, anak lelaki lebih mudah dibohongi/dipedaya daripada anak perempuan.

49. Wanita lebih berani, lebih dari 55% wanita memeriksakan giginya secara rutin dibanding 40% pada lelaki.

50. Wanita secara umum yang lebih menentukan corak dan gaya pakaian yang dipakai.

*Catatan : Sumber dari FAIZAL

-------------------------------

Heee...ok tak info ni??aku pun baru tahu juga sedikit sebanyak...kita tambah ilmu ok!!
ASSALAMUALIKUM!! :D

-------------------------------

YF : Bila bertepuk sebelah tangan ;'(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...