Monday, January 31, 2011

LAUK BERBUKA PUASA

Hari ni aku puasa sunat..hari Isnin kan..penat gila kerja hari ni!!tapi macam best..sebab busy!!hohoho..Perut aku ada sikit senak...sebab sahur minum air kosong je...malas nak makan....kehkehkeh...

Ehsan EN GOOGLE

Lauk aku berbuka puasa hari ni...roti sandwich 2 set...fuhhh...plus minum air masak satu gelas...kenyang jugak...pas Solat Maghrib..bantai makan bijirin milo...hah...jangan ingat bijirin sesuai untuk dimakan pada waktu sarapan je ek...4 kali aku tambah bijirin milo tu....gila....baik tak payah puasa....tapi sekarang.serius..dah kenyang gila!!!kenyang dengan air kot..-.-

Contoh gambar Screen Lappy aku <3

Serius macam ular sawa..pastu...terus tengok VAMPIRE DIARIES EP12 SS2...syiok kot!!!dah lama tertangguh tengok cerita ni...sebab diorang kat sana cuti krismas plus new year...baru je tadi download tau episod ni...*macam la aku kerja kat belakang tabir diorang -.-


Next..nak layan cita NIKITA pula...teringat BEN ASHAARI pun layan cerita ni...ye tak, bro?? :D
Ok...jumpa lagi...
ASSALAMUALAIKUM!!

-----------------------------

YF : Stronger than yesterday

FOLLOWER KE-111!!!

Heeee...aku nak update pasal follower aku yang ke-111 nih...terima kasih bangat yaa..kerana menyemarakkan lagi bilangan FOLLOWERS DiriKu ini...


Hah!!Comelkan???bukan calangcalang orang kan nak buat blog???siap bertiga lagi...hahhahhhaha....kidding ok..

Empunya blog ni..seorang ibu...ada kembar 3 lagi hah...kikikiki...blog beliau pun simple je...header guna gambar anak sendiri gitu...jealous I..:D

Jom kita reramai usha blog beliau ek...sungguh hebat ibu ini...teringin juga nak anak kembar...ada tips tak??? :D
ASSALAMUALAIKUM!!

----------------------------

YF : Suka bau bayi, wangi je :)

GLAMOR LEPAS PUTUS CINTA



PUTUS cinta bukan bererti dunia sudah berakhir atau kehidupan menjadi gelap gelita. Jika diharungi dengan perasaan positif ia mampu menjadikan seseorang itu lebih bersinar dan berjaya.

Nur Emelda Ahmad (Melda), 20, misalnya, memperoleh habuan yang cukup lumayan daripada kisah percintaannya yang tidak kesampaian.

Mengekspresikan perasaan kecewa terhadap mantan sang kekasih dalam sebuah karya dinamakan Putus, lagu dihasilkan secara unplugged itu bukan saja menarik minat 290,000 pelayar laman sesawang YouTube tetapi juga pihak Sunsilk.

Terpesona dengan bakat nyanyian dimiliki Melda serta kemampuan gadis itu bermain gitar, pihak Sunsilk dengan kerjasama Red Communications Sdn Bhd selaku penerbit menjejaki pelajar tahun tiga jurusan vokal Diploma Muzik, Universiti Teknologi Mara (UiTM) itu.

Kemudian, Melda ditawarkan pula membintangi drama realiti berjudul Gadis Semasa Sunsilk (GGS) yang diinspirasikan perjalanan hidup Melda sendiri.

Melda yang ditemui di restoran Canteen, Damansara Perdana, baru-baru ini mengakui apa yang sedang berlaku kini bagaikan sebuah mimpi.

"Saya tidak pernah termimpi untuk menceburi bidang glamor, apatah lagi menjadi pelakon. Ia berlaku secara kebetulan. Semuanya bermula apabila bakat saya dikesan Sunsilk dan Red Communications di laman YouTube.

"Saya memperdengarkan lagu Putus di laman sesawang popular itu hanyalah sebagai satu ekspresi saya yang ketika itu baru saja putus cinta.

"Tidak sangka sama sekali Putus ditonton ramai di laman YouTube, sekali gus membuka peluang kepada saya untuk terjun ke dalam industri," katanya.

Belum diuji panahan populariti, gadis yang memasang impian untuk menjadi juru vokal ini bagaimanapun menyifatkan pembabitannya dalam GSS sedikit sebanyak membantunya mengatasi kelemahan diri.

Sebuah jenama yang sinonim dengan kesempurnaan melalui kepakaran, Sunsilk mendapatkan bantuan pakar untuk menawarkan bimbingan dalam memajukan perkembangan Melda.

Akses pakar kepada jurulatih suara terkenal, Ajai; personaliti TV popular, Wardina; pendandan pakar, Bambang Soteto dan segala pengalaman mereka akan memberikan kelebihan dalam perkembangan Melda.

"Perwatakan saya sebelum ini seorang yang pemalu dan sukar untuk berkata-kata, merendah diri dan takut berhadapan dengan orang ramai.

"Tapi pengalaman bekerja dalam GSS, tambahan pula dengan bantuan daripada Ajai, Wardina dan Bambang, saya dapat merasakan kini lebih yakin dan tidak gusar untuk maju ke depan," katanya.

Memegang watak memperkenankan namanya sendiri, akui gadis genit bermata kuyu itu, melakonkan watak itu bukanlah sesuatu yang sukar buatnya.

Ini kerana, sebelum penggambaran bermula, Melda bersama barisan pelakon yang lain terikat dengan sesi latihan dan sesi dialog kelolaan pengarah, Bernard Chauly.

"Tidak susah kerana saya hanya perlu menjadi diri sendiri. Dengan bantuan pengarah, pelakon, kru produksi dan tenaga pakar, segalanya menjadi lebih mudah," katanya.

Seperkara yang cukup menarik, tuah juga menyebelahi teman baik Melda iaitu Nurulain Edruce, 20.

"Saya dimaklumkan Melda, dia dipanggil untuk uji bakat oleh pihak Red Communications, namun tidak berani mencuba. Saya yang memaksanya pergi dan pada hari uji bakat saya mengiringi Melda dengan bermain gitar untuk lagu Putus dan Kimia.

"Ketika itulah, pihak penerbit menawarkan saya untuk memegang watak kawan baik kepada Melda. Sama seperti dikatakan Melda, watak ini juga tidak sukar untuk saya kerana di luar set pun kami memang 'best friend'," kata pelajar jurusan gitar klasikal, Diploma Muzik, UiTM, Shah Alam.

Menerusi GSS, satu lagi watak yang diwujudkan sebagai teman baik Melda adalah Tutti yang dipegang Liyana. Liyana sebelum ini pernah terbabit dalam siri Impian.

Sementara itu, Pengarah Urusan Red Communications Sdn Bhd, Lina Tan menambah, walaupun GSS adalah satu drama realiti, interaksi di antara Melda dan pakar tempatan adalah nyata, menggambarkan emosi, masalah dan nasihat yangsebenar. Kaedah produksi menggunakan kamera tangan dipilih untuk membolehkan perjalanan lancar jalan cerita.

*Catatan : Sumber dari Harian Metro

-------------------------

Aku ada post pasal lagu PUTUS dan KIMIA dari MELDA AHMAD ni..klik sini kalau nak review..meh jom tengok?
Aku pun nak jadi macam ni?boleh? :D
ASSALAMUALAIKUM :)

-------------------------

YF : Kapan mahu bertemu?

FAKTA TENTANG LELAKI DAN PEREMPUAN DALAM PERHUBUNGAN



*Catatan : Sumber dari INSPIRATIONALEFEKS

-------------------------

Simple je kan??tak yah taip banyakbanyak...:D
ASSALAMUALAIKUM...

-------------------------

YF : Aku, dia dan FACEBOOK

HUJAN OH HUJAN!!!



Eh..bukan nak cakap pasal kumpulan HUJAN ok...ni hujan betul punya!!dari semalam kot rasanya hujan....sejuk gila bhai!!

Bangun tadi pun..sampai terlajak ke tengahari....sedap betul tidur...itupun sebab MIGRAINE..*padahal memang selalu bangun lewat pun -,-


Rugi tak mandi  hujan tadi..boleh menangis puaspuas..sebab bila dalam hujan..orang takkan nampak airmata kita, betul tak? :)


Sekarang hujan dah berhenti...tapi sejuknya masih terasa...siap aku pakai SWEATER lagi ni nak update blog!!dah macam kat ESKIMO daaa..hahahahhaha!!

Tapi banyak kawasan yang mengalami HUJAN bila aku usha FACEBOOK dan BLOGBLOG...huuuu...tak apalah...itu rahmat dari ALLAH...kang kering kontang...teruk pula tanaman kan...hehehehe..syukur apa adanya...

ASSALAMUALAIKUM... :)

-------------------------

YF : Boleh percayakah?

BESTFRIEND

Korang semua mesti ada SAHABAT BAIK a.k.a BESTFRIEND @ BFF kan??kalau tak ada...memang FOREVER ALONE la korang...haiyaa...at least..mesti ada sorang..betul tak?tak kisah la lelaki ke, perempuan ke, kakak ke, abang, mereka semua boleh dijadikan BESTFRIEND korang..



Tapi lagu ni pasal tak dapat nak bezakan dengan sahabat baik dengan teman lelaki sendiri...mungkin dah fall in love kot dengan bestfriend dia ni...hehehhe..bahaya weih macam ni....frust je nanti :)



Lagu ni dari AUBURN juga...heeee...sebelum  ni pun..aku ada post pasal AUBURN untuk lagu PERFECT TWO...klik sini kalau nak tengok entri pasal tu...

Tanpa membuang masa..jom layan lagu pagipagi buta ek XD

--------------------------


Lirik :-

The thought of this is killing me, it's been on my mind .

Can't believe it's been right here after all this time .
And even though I love you I can't seem to find someone who cares the way you do
You know, I love the way we're always been nothing more than friends .
So why do I give every man the stand up .
Thought I was over this but once again I'm comparing you to him .
And I find that there's no you in him at matters

Boy even though your my bestfriend
I can't help it whenever I compare you to him
It's like I always do this
With every single man
And I hate that I can't find someone who's worth my time
Just like my bestfriend .

And I know you hear me say this all the time
I don't do relationships cause I'm on my grind.
But see your part of this
Because I just can't find someone who knows me like you do

Always brought out the good in me
Don't know just what you see,
Whatever it is, no other guy has even tried .
Remember when you left one day and turned around to say "your my bestfriend"
And right there you made me cry .

Even though your my bestfriend
I can't help it whenever I compare you to him
It's like I always do this
With every single man
And I hate that I can't find someone whos worth my time
Just like my bestfriend .

I'm trying to let you know
A part of me just can't let this go
Never had a friend, one who understands
with you it felt so free
I don't know whatchu did .
But I know whatever it is
I'm so thankful for you
I'm so grateful for you

Even though the things I told you ..

 --------------------------

Best kan?hohoho...apsal aku hari ini..asyik post lagu je -.-
ASSALAMUALAIKUM :D

--------------------------

YF : Semakin gila aku dibuatnya

KENALI BLOGGERS 2011



Terasa nak blog korang kena review tak??berani tak terima kritikan??tak berani....tak yah baca entri ni...hahahahha....gurau ok....jangan touching pula..memang nak kena penyepak..kehkehkehkeh..

Reviewreview blog ni...macam best..sebab boleh tau apa yang kita lemah dalam menzahirkan blog kita..heeee..lagipun..aku ni masih mentah lagi dalam blog..usia je dah tua...tapi isi, macam baby je...:D

Tapi aku nak kena review blog ZAIRIE HUSIN ni...macam mana ek??ades..bedal je la ek..sebenarnya blog beliau ni simple gila..tapi ok la tu kan...tak ada la serabut kepala otak reader nak terjah blog beliau....heeee...background warna putih..so tak kisah la nak letak warna apa pun kat tulisan ke, apa ke...tapi just nak tambah sikit je la...kat bawah ni :-
  1. Header tu...besarkan sikit..sikit je
  2. Tulisan pun...kena besarkan sikit..atau pun tukar font yang saiz dia besar
  3. Kalau boleh..letak SHOUTBOX atau Mister Linky's Magical Widgets so senang reader nak tinggalkan link mereka
  4. Kalau buat banner sendiri pun..lagi bagus
Jangan terasa ya EN ZAIRIE HUSIN...nak balas dendam boleh...reviewlah blog saya...saya terima dengan hati terbuka...komplenlah...kutuklah..kritiklah...saya pasrah..eceh..dah macam ERRA FAZIRA pula...kehkehkehkeh

Siapa yang nak join sekali...klik header beliau ek..
ASSALAMUALAIKUM!

-----------------------

YF : Bila ku sedari...Diri disayangi :)

GATHERING SAHABAT BLOGGER!!!

Make flash banner


Arggghhhh!!aku tak dapat join...huhuuuuu....ada HELIZA HELMI pula tuh....kenapa??mengapa??bila next gathering????*tak tahu dapat pergi ke tak -.-


Ehsan EN GOOGLE

Jealous tau kat SAHABAT BLOGGER..penuh dengan GATHERING punya info...grrrr....rasa nak cabut je jarijari semua tu....jangan taip lagi..kakakkaka...

Siapa yang nak tahu tu....leh jenguk kat sini, sini, sini, dan sini.
Setakat ini...ini je la yang aku jumpa....heeee....
ASSALAMUALAIKUM!!


---------------------------

YF : Suamiku :)

PERFECT TWO



Aku suka juga lagu ni...betapa sempurnanya hidup ini kalau kita sedaya upaya untuk melengkapi hidup masingmasing, kan? :D


Penyanyi ni namanya AUBURN...1st time aku dengar...rentak dia alaala..macam TAYLOR SWIFT...country...so ingat macam orang kulit putih....tapi sebenarnya tak...

Jom kita layan ya..maaf sebab tak ada official...tak tahu la kalau aku cari tak jumpa kan...ni just lirik ja..tak apa...aku bagi sekali lirik dia...:)

---------------------------


Lirik :-
You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain and I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date

You can be the hero and I can be your side kick
You can be the tear that I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or you can be the sun when it shines in the mornin'

Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need

Cause your the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause you are the one for me (for me) 
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us) 
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages

You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don't care as long as we're together

Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
Find More lyrics at www.sweetslyrics.com 
That we're all we need

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me) 
And I'm the one for you (for you) 
You take the both of us (of us) 
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

You know that I'll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can't live without ya

I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me) 
And I'm the one for you (for you) 
You take the both of us (of us) 
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

---------------------------

Best kan???huhuh...okok..jumpa next entri yeah??
ASSALAMUALAIKUM :)

---------------------------

YF : Siapakah dia?

BLOGLIST IQBALL HAKIMI | JOM TERBANG!!!



KATEGORI : PEKERJA (PEREMPUAN)

Halahai....comel tol header beliau kan???orang lain punya....tak besar....tak sah, ye tak??ini memang betulbetul pendek dan padat..orangnya pula..aku tak penah tengok..so aku tak leh nak kata beliau pendek jugak la kan..eheh...maaf ye EN IQBAL HAKIMI..hehhehhe...

Pasal blog beliau...aku baru je jadi follower beliau..so tak boleh nak review lebihlebih sangat...kang kata aku membodek pula...1st impression aku bila aku jengah blog beliau...simple, tersusun dan mata pun tak serabut nak tengok..macam header dia juga...bagusbagus...:D

Ok..nak join juga??kena la jengah blog beliau...
Harapharap jadi bloglist beliau..*banyak pula word beliau ni -.-
ASSALAMUALAIKUM!!

--------------------------

YF : Diari Seorang Lelaki

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...