Monday, February 7, 2011

BAGUS SANGAT KE SAHABAT BLOGGER TU???


Hah...jawab la...jangan tak jawab...Haik..aku pula kena jawab???aku tanya korang laa..para pembaca..bagus ke tak???tak ke bagus??hahahahaha!!

To be honest la kan..SAHABAT BLOGGER...mengancam!!!!superb!!!sangat happening!!!weih...korang tak kenal antara satu sama lain..tapi boleh gelak gulingguling dengan lawak diorang...wakakakakaka!!aku mulamula biasa je la...pening juga tengok NOTI bapak banyak gila kan...tak tahu nak edit setting...sekali buka emel...dah nak cecah angka 3000 emel...aku dengan muka macam ni..hanya mampu memandang dengan lemah -.-
Semua SAHABAT BLOGGER punya pasal...jenuh nak delete...betul weih...laju betul diorang balas...ye la...setakat tekan ENTER....hah.berapa komen korang leh post kan...haish...

Kerana SAHABAT BLOGGER juga..aku dapat menyelit dengan bloggerblogger yang lain..yang kepala mereka memang TINGTONGTING....hahhahhaa!!bayangkan..sampai nak komenkomen dengan budak FACEBOOK pun terlepas..sebab apa??sebab syok sangat komekomen kat SAHABAT BLOGGER tu...haish..naya..naya...XD


Pastu..nak update entri ni saja..lama gila kot...sebab asyik usha SAHABAT BLOGGER punya komen...apakah yang telah mereka lakukan pada aku???? -.-


Lagilagi kalau OTAI BLOGGER add korang kat FACEBOOK...contoh la ya..BEN ASHAARI, SYAFIQ ROSLI, NISA KAY, KIRIN SELAMA PERAK dan TENGKU NIZAM...hah..ni antaranyalah...yang boleh buat korang rasa dihargai sekejap...sobsobsob...terharu sangat...TT


Selain mereka..aku ada juga...blogger yang saling menyapa...AREP, KEE DIARY BLOG, NOVELGURL...terima kasih ya...saya hargai komenkomen anda...:)
Yang aku tak sebut nama tu..maaf ya...saya hargai juga pandangan anda semua..I LOVE MY READERS..thats all.. :)


Mari kita samasama meriahkan SAHABAT BLOGGER!!! << ni website dia ya :D
ASSALAMUALAIKUM!!


----------------------


YF : Saya bahagia...anda? :)

APA HEBATNYA SOLAT DI AWAL WAKTU???



Aku ada dapat emel berkenaan dengan SOLAT DI AWAL WAKTU ni..jadi..aku nak kongsilah dengan para pembaca..ada juga manfaatkan..:)

-------------------

Setiap peralihan waktu solat sebenarnya menunjukkan perubahan tenaga alam ini yang boleh diukur dan dicerap melalui perubahan warna alam.
Aku rasa fenomena perubahan warna alam adalah sesuatu yang tidak asing bagi mereka yang terlibat dalam bidang fotografi, betul tak?

WAKTU SUBUH

Sebagai contoh, pada waktu Subuh alam berada dalam spektrum warna biru muda yang bersamaan dengan frekuensi tiroid yang mempengaruhi sistem metabolisma tubuh.
Jadi warna biru muda atau waktu Subuh mempunyai rahsia berkaitan dengan penawar/rezeki dan komunikasi.

Mereka yang kerap tertinggal waktu Subuhnya ataupun terlewat secara berulang-ulang kali, lama kelamaan akan menghadapi masalah komunikasi dan rezeki.
Ini kerana tenaga alam iaitu biru muda tidak dapat diserap oleh tiroid yang mesti berlaku dalam keadaan roh dan jasad bercantum (keserentakan ruang dan masa) - dalam erti kata lain jaga daripada tidur.

Di sini juga dapat kita cungkil akan rahsia diperintahkan solat di awal waktu.
Bermulanya saja azan Subuh, tenaga alam pada waktu itu berada pada tahap optimum.
Tenaga inilah yang akan diserap oleh tubuh melalui konsep resonan pada waktu rukuk dan sujud.Jadi mereka yang terlewat Subuhnya sebenar sudah mendapat tenaga yang tidak optimum lagi.

WAKTU ZOHOR

Warna alam seterusnya berubah ke warna hijau (Isyraq & Dhuha) dan kemudian warna kuning menandakan masuknya waktu Zohor.

Spektrum warna pada waktu ini bersamaan dengan frekuensi perut dan hati yang berkaitan dengan sistem penghadaman.

Warna kuning ini mempunyai rahsia yang berkaitan dengan keceriaan. Jadi mereka yang selalu ketinggalan atau terlewat Zuhurnya berulang-ulang kali dalam hidupnya akan menghadapi masalah di perut dan hilang sifat cerianya. Orang yang tengah sakit perut ceria tak?

WAKTU ASAR

Kemudian warna alam akan berubah kepada warna oren, iaitu masuknya waktu Asar di mana spektrum warna pada waktu ini bersamaan dengan frekuensi prostat, uterus, ovari dan testis yang merangkumi sistem reproduktif.
Rahsia warna oren ialah kreativiti.

Orang yang kerap tertinggal Asar akan hilang daya kreativitinya dan lebih malang lagi kalau di waktu Asar ni jasad dan roh seseorang ini terpisah (tidur la tu).

Dan jangan lupa, tenaga pada waktu Asar ni amat diperlukan oleh organ-organ reproduktif kita.

WAKTU MAGHRIB


Menjelang waktu Maghrib, alam berubah ke warna merah dan di waktu ini kita kerap dinasihatkan oleh orang-orang tua agar tidak berada di luar rumah.

Ini kerana spektrum warna pada waktu ini menghampiri frekuensi jin dan iblis (infra-red) dan ini bermakna jin dan iblis pada waktu ini amat bertenaga kerana mereka resonan dengan alam.

Mereka yang sedang dalam perjalanan juga seelok-eloknya berhenti dahulu pada waktu ini (solat Maghrib dulu la) kerana banyak interferens (pembelauan) berlaku pada waktu ini yang boleh mengelirukan mata kita.

Rahsia waktu Maghrib atau warna merah ialah keyakinan, pada frekuensi otot, saraf dan tulang.

WAKTU ISYAK

Apabila masuk waktu Isyak, alam berubah ke warna Indigo dan seterusnya memasuki fasa Kegelapan.

Waktu Isyak ini menyimpan rahsia ketenteraman dan kedamaian di mana frekuensinya bersamaan dengan sistem kawalan otak.

Mereka yang kerap ketinggalan Isyaknya akan selalu berada dalam kegelisahan. Alam sekarang berada dalam Kegelapan dan sebetulnya, inilah waktu tidur dalam Islam. Tidur pada waktu ini dipanggil tidur delta di mana keseluruhan sistem tubuh berada dalam kerehatan.

QIAMULLAIL

Selepas tengah malam, alam mula bersinar kembali dengan warna putih, merah jambu dan seterusnya ungu di mana ianya bersamaan dengan frekuensi kelenjar pineal, pituitari, talamus dan hipotalamus.

Tubuh sepatutnya bangkit kembali pada waktu ini dan dalam Islam waktu ini dipanggil Qiamullail.

Begitulah secara ringkas perkaitan waktu solat dengan warna alam.

-------------------

Manusia kini sememangnya telah sedar akan kepentingan tenaga alam ini dan inilah faktor adanya bermacam-macam kaedah meditasi yang dicipta seperti taichi, qi-gong dan sebagainya. Semuanya dicipta untuk menyerap tenaga-tenaga alam ke sistem tubuh.

Kita sebagai umat Islam sepatutnya bersyukur kerana telah di’kurniakan’ syariat solat oleh Allah s.w.t tanpa perlu kita memikirkan bagaimana hendak menyerap tenaga alam ini. 

Hakikat ini seharusnya menginsafkan kita bahawa Allah s.w.t mewajibkan solat ke atas hamba-Nya atas sifat pengasih dan penyayang-Nya sebagai pencipta kerana Dia tahu hamba-Nya ini amat-amat memerlukan-Nya.

Adalah amat malang sekali bagi kumpulan manusia yang amat cuai dalam menjaga solatnya tapi amat berdisiplin dalam menghadiri kelas taichinya.
WALLAHUALAM.

-------------------



Jadi..solatlah di awal waktu ya..banyak kesan positifnya..disamping mendapat ganjaran pahala..*pesanan untuk diri sendiri juga :)
ASSALAMUALAIKUM

-------------------

YF : Happy Ending :)


MENYESAL





Menyesal kerana tak pernah nak hargai seseorang yang sebenarnya sangat istimewa dalam hidup kita...Mengapa?Soal hati...tak siapa yang tahu..apa yang dikehendaki..hanya berjalan mengikut rentak..


Bila dah tiada..baru mata kita terbuka...baru nak tercaricari...tapi itu semua dah terlambat...


-------------------------



Lirik :-


Tak pernah ku fahami ertimu padaku
Tak pernah ku mengerti hadirmu untukku
Rasa yang pernah kau bagi
Cinta yang telah kau beri

Setelah ku terjatuh baru ku sedari
Betapa kau kekasih hingga hujung hati
Rasa yang setia menanti
Cinta yang tak akan pergi

Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku
Terlambat ku akui berertinya dirimu
Kerna hanya dirimu sambut cinta
Penawar peritku

Hanya dirimu
Tulus cintaku

Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku 
Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku


Terlambat ku akui berertinya dirimu
Kerna hanya dirimu
Sanggup cinta penawar peritku
Sanggup cinta pengusap tangisku

Artis : 6ixth Sense


-------------------------

Tapi tak mengapalah..dah tiada jodoh...berserah saja pada yang Satu...yang dah lepas..tetap akan lepas..yang penting..sekarang dan masa akan datang...:)
ASSALAMUALAIKUM


-------------------------

YF : Kasihankan dia...tapi apa yang perlu aku lakukan?

IF I HAVE RM100???



Heee..nak masuk contest yang aku rasa tak penahnya menang...hahahhaha...pape pun..rezeki itu dari ALLAH..ye tak???contest ni datangnya dari CIK AUNI MIYUKIE kita..aku tak tahu lah kenapa nama beliau ada nama JEPUN..jangan tanya aku..tanya beliau ok?

Sebenarnya..aku tak tahu nak apa dengan RM100 tuh....hurm..jap..hah..nak yang ni lah..boleh kan?? :D


Ni gambar contoh je..heee..sebenarnya..aku nak MP3...dah lama juga nak ada benda alah nih...heee..boleh la ye CIK AUNI MIYUKIE??pleasepleaseplease!!

Mangsa tag :-


Maaflah ya tag kamu bertiga...anyway...good luck!! XD
ASSALAMUALAIKUM 

-----------------------

YF : Nak nyanyi puaspuas :)

VALENTINE'S DAY ~~~ PENAT DAH NAK REVIEW



Eceh...macam dah pernah buat post pasal VALENTINE'S DAY je aku nih...kuikuikuikui..Korang semua tak bosan ke setiap tahun..mesti nak cakap pasal VALENTINE'S DAY nih...

Aku post benda ni..dari segi agama..harap faham...so..kenapa masih ada lagi sambutan ini??yang beragama selain Islam itu..aku tak kisah lah..tapi yang Islam ni pula lebihlebih dok sambut...pelik ke tak??ke mereka masih tak tahu apakah VALENTINE'S DAY itu???
Klik sini dan sini...aku malas nak copy cat..eh..copy paste..heeee..

Baru aku perasan..macam mana lah mereka tak sambut hari tu...kalau kat media elektronik dan media massa dok promosi VALENTINE'S DAY...hah..siapa nak jawab??aku??aku tak ada kuasa kot..kalau ada..dah lama aku mansuhkan hari tu dalam kalendar...

Aku pun pernah gak dok sibuk dengan VALENTINE'S DAY ni dulu..walaupun tak ada pakwe..tapi masa aku tersedar hari tersebut tidak patut disambut..bila aku Tingkatan 1 atau 2..kurang pasti...sebab ada HAMBA ALLAH ni bagitahu..terima kasih la ye XD

Kat sekolah..ada ke ceramah pasal sambutan ni supaya jangan disambut??cikgucikgu..ada bagi nasihat tak??yang paling utama..ibubapa..lain lah kalau yang memang tak tahu tu..tapi kalau nak cakap tak tahu..harihari beli surat khabar..baca apa..politik..hiburan..bab agama..skip..skip...masalah juga tu...aku berani potong rambut..surat khabar pasti ada cerita pasal VALENTINE'S DAY ni...betul..tak percaya..tunggulah surat khabar 2 3 hari lagi dari tarikh sambutan...mesti ada punya...

Lagi satu..sahabat handai punyalah ramai...takkan semua sambut juga kot?mesti ada sorang yang nerdnerd sikit..yang baikbaik sikit..at least..ada juga yang tahu..VALENTINE'S DAY ni..dalam ISLAM..tak boleh sambut..hah..tolong la nasihat kawan yang nak menyambut tu ye...yang dah dinasihat tu...jangan lah tak dengar pula..benda baik..benda betul...ikut je la...tak rugi pun..dosa jauh sekali..kan senang tu?

Tak tolong semua..tolong sikit..boleh kan?
ASSALAMUALAIKUM :)

-----------------------


YF : Rindu seseorang :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...