Tuesday, February 8, 2011

STICKY POST ~~~ KEPADA PARA FOLLOWER AKU!!


Kepada para FOLLOWER aku...yang rasarasa aku tak follow balik..sila tinggalkan link anda pada entri ni ok!!

Sangat berharap kamu nampak ini STICKY POST!!

Orang buat STICKY POST untuk buat CONTEST bagai...aku jejak FOLLOWER...hahahaha!!

*Catatan : Sila scroll ke bawah untuk entri terbaru 

-------------------------

YF : HAPPY CHINESE NEW YEAR 2011

AL-FATIHAH : ADA NAMA SYAITAN???

Masa aku BW tadi...terjumpa satu entri ni...di blog WAN NUR ALIA..aku pernah dengan pasal ni..masa ceramah kat masjid...ni baru jumpa untuk share dengan para pembaca...

Sebarsebarkanlah ya.. :)

------------------------


Al-Fatihah adalah satu rukun dalam solat, apabila cacat bacaannya maka rosaklah solat. Oleh itu perbaikilah bacaannya dengan ilmu tajwid. Bukan setakat bacaannya saja rosak malah kita menyebut nama syaitan di dalam solat kita.

Berikut diperturunkan nama syaitan laknat yang wujud didalam surah Al-Fatihah, sekiranya kita tidak berhati-hati.

Nama-nama syaitan tersebut:-

1. DU LI LAH (bila dibaca tiada sabdu)
sepatutnya DULILLAH,

2. HIRROB (bila dibaca dengan sabdu)
sepatutnya HI ROB,

3. KIYYAU (bila dibaca dengan sabdu)
sepatutnya KI YAU,

4. KANNAK (bila dibaca dengan sabdu)
sepatutnya KA NAK,

5. KANNAS (bila dibaca dengan sabdu)
sepatutnya KA NAS,

6 IYA (disebut tanpa sabdu) sepatutnya
IYYA. IYA bermaksud 'matahari'. Dalam ayat ke 5, jika salah bacaannya akan
bermaksud "kepada mataharilah yang kami sembah dan kepada matahari
kami meminta pertolongan!!!!"

7) SIROTHOLLAZI.......... sehingga habis
hendaklah dibaca tanpa henti.

8) AMIN hendaklah mengaminkan Al-Fatihah
dengan betul iaitu AA... 2 harakat, MIN... 3 harakat.

Semoga Amin kita bersamaan dengan Amin malaikat,
Insya-Allah. Semoga kita menjadi orang yang sentiasa memperbaiki bacaannya.

------------------------

Hah...scary dan creepy kan??hish...tak apa..kita menuntut ilmu kan...sebarkan lah ya :)
ASSALAMUALAIKUM

------------------------

YF : Tidakku pinta

JAR OF HEARTS





Bila seseorang ingin datang semula kepada kita..sekadar untuk menyakiti kita..lebih parah...meninggalkan luka yang lebih dalam...

Mampukah kita untuk menolak orang yang pernah kita sayangi sepenuh hati?Mampukah kita untuk berkata tidak kepada mereka?Cuma kita yang boleh membuat keputusan itu..tidak orang lain..sahabat..keluarga..mahupun sesiapa di sekeliling kita..

Tapi pabila hati kita benarbenar hancur..benarbenar retak seribu...tiada apa yang boleh memulihkan luka tersebut...hanya parut  yang terbentuk..bernanah..bersama seribu jenis penyeksaan yang terpendam...

------------------------



------------------------

Tiada apa yang boleh mengembalikan masa lampau..janganlah pandang ke belakang lagi...bergeraklah ke hadapan..siapa dia untuk menjadi bayangan hitam kita..dia sudah menjadi sejarah..walaupun sejarah hitam...tetapi dia merupakan pengajaran yang sangat berharga...coraklah masa depan dengan warnawarni kehidupan..sesungguhnya hidup ini indah..itulah kebesaran Pencipta...

Senyumlah wahai insan yang terluka..kerana masih ada sinar bahagia yang menanti dihujung persimpangan...:)
ASSALAMUALAIKUM

------------------------

YF : Ditemani dengan kenangan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...