Monday, February 14, 2011

IT'S TIME FOR ME TO MOVE ON

It's time to move on...move on with my new life..with a new story...and of course...without you, my love...

Aku penat dengan kisah itu...aku lelah dengan sandiwara itu..sungguh..sebolehnya..aku tidak ingin lagi menikmati rasa indah itu..ingin sekali aku menidakkan rasa indah itu...tapi...aku hanya mampu merancang...tiada siapa yang boleh lari dengan rasa itu..aku akui...aku telah tewas...tewas dengan rasa itu...tapi untuk kali ini..aku telah bersedia..menghadapi kekecewaan...yang mungkin lebih hebat dari dulu...

Akan aku hargai tiap saat yang tercipta...sehingga saat itu pergi..meninggalkan aku..tanpa menoleh ke belakang..di mana aku berada..seperti yang engkau lakukan pada aku dahulu...dan aku..hanya mampu tersenyum..walaupun airmata bakal mengalir..:)

Aku tetap akan meneruskan hidup ini...dengan izinNya..
ASSALAMUALAIKUM 


-------------------

YF : Bermadah

SYOK BUAT KERJA SAMPAI TERLUPA AKU BERPUASA



Hahahaha...syok ke kerja aku hari nih???Pening kepala aku adalah...haish...pening sebab kerjakerja yang aku kena buat....tertangguh..atas sebabsebab yang tak dapat nak dielakkan..selain daripada itu..kerja itu juga berkaitan..kalau tak tengok tang sini..tang sana tak sama..tak tengok tang sana..tang sini berbeza..haish...stress aku dibuatnya...-.-

Aku perasan sebenarnya aku berpuasa hari ni...bila kawan aku tegur..dia cakap ingat nak ajak aku overtime hari nih..tapi tak boleh..sebab ingat aku puasa...hah??baru la aku teringat aku berpuasa rupanya...wakakakkaka!!!aku pun rasa nak buat overtime hari nih..sebab kerja sangat berlambak...haish...bertimbun failfail atas meja aku nun..siapa nak buat??KAU??KAU??KAU???jangan harap laa..-.-

Bila aku balik tadi...ibu aku sedang buat air milo untuk aku...bakal diletakkan ais nanti..waaaaa...tengok bawah tudung saji pula...ada nugget satu pinggan besar...rezekirezeki..haip!!!YF!!apa ni..tak berbuka lagi...dah berangan macammacam -.-
Sepak mahu????

Ok laa..malam nanti aku sambung berblogging ek..SELAMAT BERBUKA PUASA pada yang berpuasa hari ni ya XD
ASSALAMUALAIKUM!!

-----------------------

YF : Sedikit terkilan :(

NEED YOU NOW



Aku dengar lagu ni..lepas aku tengok drama GLEE hari tu...terus aku jatuh hati dengan lagu ni...huhuhuhu..AKU PERLUKAN KAU...SEKARANG!!!Boleh tak aku jerit macam tu?? -.-

Kehkehkeh...gila pula orang kata kat aku...eh..ada aku kesah ke??hahahhaa...bukan jerit kat telinga orang pon...jerit dalam hati je...ceit...buang tenaga batin je...wakakakka!!

Ok...ok..jangan nak merepek lagi..ni aku post video yang original punya..bukan dari GLEE..so, kalau ada yang scenescene yang tak sepatutnya..harap maaf..sebab aku pon tak tengok lagi video nih XD...tapi ala..tak leh play pula kat blog sebab dia jenis VEVO..aku pun tak paham kenapa..haish..aku bagi link je la ek...KLIK SINI

Lirik :-

Picture perfect memories,
Scattered all around the floor.
Reaching for the phone cause, I cant fight it anymore.
And I wonder if I ever cross your mind.
For me it happens all the time.

Its a quarter after one, Im all alone and I need you now.
Said I wouldnt come, but I lost all control and I need you now.
And I dont know how I can do without, I just need you now.

Another shot of whiskey, cant stop looking at the door.
Wishing youd come sweeping in the way you did before.
And I wonder if I ever cross your mind.
For me it happens all the time.

Its a quarter after one, Im a little drunk,
And I need you now.
Said I wouldnt call but I lost all control and I need you now.
And I dont know how I can do without, I just need you now.

Yes Id rather hurt than feel nothing at all.
Its a quarter after one, Im all alone and I need you now.
And I said I wouldnt call but Im a little drunk and I need you now.
And I dont know how I can do without, I just need you now.
I just need you now.
Oh baby I need you now.

Artis : LADY ANTEBELLUM

Tujukan lagu ni buat seseorang..kalau dia tahulah kan..malu la aku..wakakkaak!! XD
ASSALAMUALAIKUM 

------------------

YF : Bila aku dilabel sebagai EGO -.-

BILA AKU RASA DIRI AKU LAGI SIBUK DARI ORANG LAIN



Bila aku rasa macam ni..hati ni jahat gila kot..kata orang lain tak ada kerja..aku je yang buat kerja..ishish...tapi aku bukanlah orang yang selamanya berkhayal...terus aku istighfar...mula muhasabah diri semula..diorang semua sibuk..lagi sibuk dari aku..kerja aku ni...apalah sangat..sikit gila kot...budak kecik pun boleh buat..jangan merungut ok..terima kerja yang ada dengan reda dan tabah...

Korang rasa macam tu tak???tak baik ok rasa macam tu...masingmasing ada tugas masingmasing...jangan pertikaikan tugas orang lain..sibuk dulu dengan kerja korang..dah siap..baru korang nak lepak ke...apa ka..suka hati korang laa..

Lagi satu..jangan cepat melenting bila dapat kerja banyak...*aku ada buat tak??refresh jap..ada kot...tak baik juga tuh..haish...nak dapatkan hati yang ikhlas..memang susah -.-

Think positive..everyday is learning day..kata bos aku..hhuhuhuh...payahpayah...
Fikirfikirkanlah..
ASSALAMUALAIKUM

--------------------

YF : Egokah aku, mencintai dirimu

AKU TOUCHING DENGAN JEJAKA TERHANGAT!!!

Hahahhahahaha!!!memang aku touching gila ni!!!Pasai pa???eh..asal macam pernah dengar je dialog tu..upppps..terguna ayat ANWAR HADI pula...maaf bro..terlepas!! XD


Ok..berbalik kepada tajuk aku...AKU TOUCHING DENGAN JEJAKA TERHANGAT!!!!huaaaaa!!asal aku tak menang???kempunan dah dengan phone TOUCHBERRY tu tau!!!lastlast..FIRDAUS KASIM yang dapat!!!memang SELAMAT tul mamat nih...kikiki..


Macam mana dia boleh menang dow???Jealous aku...grrrr!!!Nak tahu macam mana dia boleh menang???terjah la blog dia tu..entri dia telah memenangi hati JEJAKA TERHANGAT...alamak..macam GAY pula kedengarannya..hahahhaha..maafmaaf..gurau naaa XD

Pape hal..entri ini hanya gurauan...*touching gak sikit -.-
Tahniah kepada pemenang ya!!
ASSALAMUALAIKUM!!

------------------------

YF : Texting

AYAH DAN IBU...MAAFKAN SAYA :(


Luahan jujur dari aku..walaupun ayah dan ibu aku tak tahu..sobsob..maafkanlah anakanda ini TT

---------------------
Mom&Dad, I don’t do drugs, I don’t smoke, I don’t drink, I don’t party, I don’t stay out til 3 am on a weekday. I don’t skip class, but I don’t make you proud either. You’re always nagging at me because I’m not focused, because I’m chatting to a friend while completing my homework. I’m not perfect, there’s kids worse than …me, why can’t you see that?I’m mad at myself for displeasing you. I’m sorry.

*Catatan : Sumber dari TUMBLR

---------------------

Maaf sekali lagi..anakanda ini tidak sempurna...:(
ASSALAMUALAIKUM

---------------------

YF : "My name is NIKITA"

HEBAT SUNGGUHKAH AURA PELUK NI???

Korang baca la sendiri yaa...kalau salah...sila betulkan...ni pun..sekadar sukasuka ja..buat pengetahuan korang..mungkin aku akan post banyak gambar macam ni...tunggu dan lihat sajalah ya XD

---------------------


*Catatan : Sumber dari TUMBLR

---------------------

Hah..ada betul tak??tapi rasanya betul kot...ke korang nak cuba buat eksperimen??haip!!pada yang muhrim je ok??gatai naaa....XD
ASSALAMUALAIKUM!!

---------------------

YF : Stay with me, please?

JADI FOLLOWER AKU SEBAB AKU TENGOK GLEE???

Apa kena tah aku pepagi buta nih..dok nak review blog orang...hahahahhaha!!!lantak pi lah..free je kot..bukan suruh buat segmen bagai....kikikiki...

Ada seorang HAMBA ALLAH ni..tengok entri aku pasal FIREWORK...ala...lagu KATY PERRY tu..tapi versi drama GLEE...hah??siapa tak tahu pasal drama nih..korang search la kat EN GOOGLE..aku tak rajin hari ni nak copy paste pasal GLEE...yang aku tahu..dia alaala HIGH SCHOOL MUSICAL..tapi dari segi lagu...GLEE lagi UPDATED!!!yiiihaaaa!! XD

Hah..berbalik pada tajuk aku tadi..takkan sebab GLEE je kot nak jadi FOLLOWER blog aku yang cikai gila nih???buktinya.....*bunyi drum... XD


IMRAN NYAMBEK....kenapa NYAMBEK...aku tak tahu...tanya dia ok...kang aku main hentam je karang...kena saman pula...tamotamotamo..dia ni pun dengan selambanya panggil aku LU WA LU WA kan..alaala ADNAN SEMPIT kot...contohnya la kan..tapi sokay..sempoi..macam bro ZULFAHMIE ABIDIN tadi kan..maafmaaf...sebutsebut nama kau lagi XD


Tengok komen dia tu.."Lu pun layan glee gak ek"..kalau tak kerana GLEE...tak adanya dia FOLLOW aku...betul tak??sila jawab ye IMRAN NYAMBEK!!harus jawab!!
Nak letak gambar dia...tak ada pula..memang secret betul orangnya..cuma gambar atas ni je la sebagai wakil orangnya..halal la tu..


Blog dia ni pula..hah..lagi simplemimple!!!korang tengok HEADER dia..sengal kan???macam orangnya juga la kot...tengok entrientri dia..pergh..kakakakka!!aku tak nak review lebihlebih..korang terjah la sendiri ya XD
ASSALAMUALAIKUM!! XD

----------------------

YF : Suka nama singkat saya :)

BLOGGER NI SEMPOI HABIS!!! || ZULFAHMIE ABIDIN

Hahahaha..maafmaaf..saja nak menambah entri...kuikuikuikui...kau jadi mangsa aku kali nih...marah??boleh...semua harta lu kasi wa....amacam??? XD

Profile pic FACEBOOK beliau 
*pinjam ya XD

Guraugurau naa...kenapa aku kata dia sempoi??sebabnya adalah..dia la BLOGGER LELAKI yang direct cakap KAU AKU dengan aku...hahahaahha!!dan aku suka itu dowh!!bapak senang nak communicate!!dia punya lawak pon memang sengal habis laa...siap ajak COUPLE on off bagai...rasa nak bagi lauk kasut je kat dia tu...eh..sudi ke? XD
Tengok gambar dia tu..hah..siap tabik kat aku lagi sebab buat entri pasal dia..wakakkka!!sangat perasan aku nih laa...Siapa yang nak add dia kat FACEBOOK...klik gambar dia ok?? XD

Eh..bukan aku tak suka guna SAYA AWAK..aku masih guna juga..tengok keadaan..kalau kepala dia TING TONG macam ZULFAHMIE ABIDIN..memang aku layan KAU AKU je la..kalau tak..macam biasa...SAYA AWAK..masih ok lagi...boleh borakborak lagi..kan?


Nak review blog KAU..boleh kan??blog dia nih..simple tapi menarik...ha..macam mana tu??tengok HEADER pon..dah cukup laa..comel je kan..kikikiki..warna dia pun..aku suka gak..susun atur dalam blog dia pun..kemas..tak ada banyak WIDGET bagai..so, nak loading..sangat cepat...:)

Nak berkenalan lagi rapat dengan dia nih??silalah..aku dah kenal sangat dia ni *AUTA -.-
ASSALAMUALAIKUM XD

------------------------

YF : Pesan seseorang...jangan terlalu excited :(

MAAFKAN AKU


Kepada KAU...maafkan aku...sebab aku terlanjur bicara...tiada niat..mahupun maksud...sekadar ingin bergurau...tak tahu pula KAU terasa macam tu sekali...maafkan aku ya?maaf sangatsangat...seriously nih...

Next time..aku tak cakap pasal tu lagi...sobsobsob...TT
KAU tak buat salah pape pon kat aku...yang salah..tetap datang dari aku...:)
Ok??chillax bro...be happy...you deserve it :)
ASSALAMUALAIKUM 

----------------------

YF : Masa itu semakin singkat

BILA BILIK AKU MACAM TONGKANG PECAH

Hah...TONGKANG PECAH???melampau ar macam tongkang pecah kan...HIPERBOLA betul..stor pun lagi kemas aku rasa...hahaahhaah...

Sebenarnya..bilik aku penuh dengan bukubuku dan perabot yang menyemakkan pemandangan...Ibu aku pun dah bising..hujung minggu ni je...bangun awal, kemas bilik tu..biar nampak macam bilik anak dara *uppps..kantoi disitu -.-

Dalam segmen 25 RANDOM FACTS ABOUT ME, MYSELF AND I..aku ada bagitahu aku alah dengan HABUK...siapa yang terlepas tu..boleh klik link segmen tu ok...lari tajuk pula..sibok promote entri dah basi -.-


Hah..dari pagi sampai la ni...hidung aku asyik GATAL jeeeee...bersin jangan cerita laa..memang teruk gila!!!tapi nasib baik mata aku tak timbul macam mata ULTRAMAN kat atas nun...haish..kalau tak..MC la aku jawabnya esok...-.-

ALHAMDULILLAH...setelah disusun, ditolak, diseret, dipindah, diselongkar..akhirnya..bilik aku jadi CUN!!!terbaik dari ladang!!yeah!!tenang sikit mata orang nak keluar masuk bilik aku...tak adalah serabut macam sebelum nih..heeee...nak tengok bilik aku???no no no!!segan la aku...haish...kalau aku hias sebijik macam bilik pengantin..aku tak kisah...boleh sangat...tapi ni simple je....selagi boleh tidur..ye tak? :)


Tapi aku pelik betul laa..banyak betul habuknya...mana diorang datang ek??datang tak dijemput pun..nak dihalau..payah gila!!sampai aku sakit kepala sebab bersin banyak sangat!!!sampai satu tahap tu...aku dah tak sanggup nak kemas...aku duduk..dan tengok adik aku yang kemas...memang tak boleh tahan la bhai!! -.-

Oleh kerana ibu aku sangat memahami 'penyakit' aku yang poyo nih...dia suruh aku cari suami yang rajin tolong kemas rumah...haish..siapakah dia??jeng jeng jeng!!!kamu??kamu??atau kamu??aku je yang tahu jawapannya :)

Ok..setelah seharian aku tak update..aku nak update lagi lepas nih..aku tengok BEN ASHAARI post kat status FACEBOOK..siapa yang update entri malam ni.sila tinggalkan tajuk dan url....aku hanya mampu memandang sepi pelawaan beliau....keadaan tak mengizinkan la BA..terkilan sikit laa..tapi tak apalah..tak ada rezeki XD
ASSALAMUALAIKUM 

------------------------

YF : Terharu dengan setiap baitnya 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...