Saturday, February 19, 2011

TUTTING || TARIANKAH???



TUTTING...apakah itu???yang aku faham..selain TECKTONIK...TUTTING juga menggunakan TANGAN sebagai medium untuk mengekspresikan sesebuah tarian...waaa..macam mana tuh???

Okok..dengan bantuan EN GOOGLE yang hensem lagi kacak..aku jumpa satu penjelasan mengeani TUTTING ini...ia juga boleh diserapkan dalam POPPING..nak tahu..search kat EN GOOGLE ok..XD
"Tutting is a style of dance that consists of making geometric positions and movements. Its style mostly deals with 90 degree angles. 
Tutting is said to have originated from the Egyptian culture because the dance mimics the way an Egyptian would walk and move.

This style of dancing is linked very closely with popping. For instance, many poppers tend to incorporate tutting to enhance their moves.

The aim to tutting correctly, is to create solid shapes with your hands and arms with the correct geometric measurements. It sounds very difficult and quite technical, however once you succeed there is no turning back."
Hah..faham tak??kiranya memang sepenuhnya menggunakan bahagian tangan...dan terpulang kepada individu itu sendiri untuk menzahirkan tarian mereka dengan menggunakan tangan..haish..memang gempak kot diorang buat..nak contoh??jom tengok!!


Nak belajar bang...boleh??hahahaa..lupakan la dik..XD
ASSALAMUALAIKUM

---------------------------

YF : Aku percaya kau sebab kau tak pernah tipu aku

EGG TART || SEDAP KE???

Hah...aku tak pernah nak ambil tahu pasal pastripastri bagai nih...kureng sikit laa..melainkan ada orang suggest kat aku...dan paksa aku makan..barulah terhegehhegeh nak merasa..kang menolak...tak sedap pula kan..tapi kalau makan..takut termuntah..sebab tak kena dengan anak tekak aku -.-

Aku dah cuba EGG TART ni...EGG TART kat KFC tu tau...hari RABU lepas...itupun orang belanja ye...TERIMA KASIH kepada SENIOR EXEC aku..kerana bermurah hati pada waktu itu...*bukan bodek...ikhlas nih tau :)

Pada pendapat aku laaa...1ST TIME IMPRESSION aku...agak macam muak sikit..ye ar..dalam tu kan telur...dah tu..lembik gila!!!mungkin juga sebelum aku makan tu aku dah bedal ayam KFC seketul...*aku mudah muak makan ayam KFC sekarang ni..tak tahu kenapa -.-

Tapi...semalam...ada orang belanja aku makan EGG TART KFC lagi...hah..time ni..baru rasa macam...sedap juga ek...heeeeeee...terjatuh hati pula...eh..bukan salah aku...salah SENIOR EXEC aku laa..sapa suruh INTRODUCE kan EGG TART tu...kan?

Hari ini...ada orang belanja aku makan KFC pula tuh...aku mintalah EGG TART..masyuk!!!hahahahahaa...SEMINGGU ni..aku 3 kali orang belanja aku makan EGG TART...rezeki tu...ALHAMDULILLAH...kenyang perut aku...XD


Nyumnyum...menarikkan???memang LEMAK BERKRIM wa cakap lu!!!siapa dah cuba????tell me ASAP ok?? XD
ASSALAMUALAIKUM 

----------------------------------

YF : Jangan berkata dusta
kerana aku tidak sanggup menerima sebuah penipuan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...