Sunday, February 20, 2011

KISAHMU KISAHKU



Kau..kau..dan kau...semua orang ada kisah masingmasing..bahagia..sedih..suka...duka..baik..buruk..


Tapi..terserah kita bagaimana nak sampaikan kisah itu..menyanyi...berlakon..menari..puisi..cerpen..atau apa punlah...

Aku juga tahu..ada yang tak sanggup nak bercerita sebab terlalu payah untuk diungkapkan dengan katakata..dan akhirnya..terpendam dalam hati..

Walaupun begitu..masih ada teman yang sudi untuk mendengar..jangan dipendam seorangan..INSYAALLAH..pasti beban akan berkurangan..walaupun sedikit...
ASSALAMUALAIKUM

--------------------------------

YF : Berkata itu mudah, bertindak itu sukar

ALKISAH URL BLOG AKU

Saja nak share...kenapa aku ambil url KISAHTAKSEMPURNADARIKU tu...sebenarnya url lama aku GADISDARIBULAN rasanya...tapi nak tukar..tak nak dah guna url tu...jadi..timbul KISAHTAKSEMPURNADARIKU tu dari lagu SAMSONS..KISAH TAK SEMPURNA...aku suka lagu ni..dulu..aku tujukan lagu ni dulu khas untuk ex aku...haish..teringat kembali nostalgia lama...

But it's ok..past is past, right?aku suka lagu ni sebab aku pernah cakap..maaf...aku tak dapat nak berikan KISAH YANG SEMPURNA dalam perhubungan kitorang..dan lagu ni sangat sesuai waktu tu...lagipun SAMSONS tengah naik dengan lagulagu mereka waktu tu juga...


Lirik :-

aku memang tak berhati besar
untuk memahami
hatimu disana

aku memang tak berlapang dada
untuk menyadari
kau bukan milikku lagi

ref:
dengar dengarkan aku
aku akan bertahan sampai kapanpun
sampai kapanpun

wow.. wow…

maafkan aku
yang tak sempurna tuk dirimu
usailah sudah kisah yang tak sempurna
untuk kita kenang

andai aku dapat merelakan
setiap kepingan
butiran kenangan indah

andai aku sanggup menjalani
setiap detik
dan waktu mendatang 

Sesungguhnya aku tak mampu nak bertahan sampai saat ini..maafkan aku..dan aku banyak belajar dari kesilapan lalu..INSYAALLAH..aku takkan ulang lagi..dan ALLAH pasti akan bersama aku..:)
ASSALAMUALAIKUM

-----------------------------

YF : Aku nervous nak pergi konvo -.-

CUSTOMER SERVICE YANG BERWAJAH MASAM

Ok..last week aku ada pergi satu kaunter telekomunikasi nih...dekat ngan area rumah aku..sebab nak tukar simcard adik aku..yang dah rosak...kelam kabut jugalah nak menukarnya...sebab aku guna no dia untuk something urgent..*urgentkah? -.-

Nak dijadikan cerita...adik aku ni masuk la kaunter tu dengan muka manisnya..tapi...orang yang bertugas tu..kira CUSTOMER SERVICE la kan job dia..dengan muka masam mencuka..melayan adik aku..hah...adik aku nih..dia tak boleh kalau dia bersikap baik dengan orang..tapi orang layan macam hampeh...terus adik aku buat muka...hadoi..masa orang yang bertugas tu sibuk buat kerja dia..adik aku komplen la kat aku..aku senyum je laa...nak buat camna..orang tu penat kot..kan..tapi adik aku tak boleh terima gak..tapi memang betul pun..orang tu dari awal..sampai kitorang nak blah..masam betul wajahnya..haish..kalau muka macam SITI NURHALIZA tuh...nak masam...aku tak kisah laa...SITI NURHALIZA pun tak pernah kot masam layan para peminat...

Kesimpulannya..kepada orangorang yang jaga kaunter tu...maniskanlah wajah anda..sebab itulah kerja korang..kalau tak nak senyum...pergi jadi CUSTOMER SERVICE kat bahagian CALL..tapi suara tu jangan nak tak nak jawab pulalah ya...kalau masam...pelanggan pon tak ada mood nak pergi kaunter anda korang lagi..melainkan orang yang menjaga dah bertukar...hahahaahah....*aku suka juga jaga kaunter nih..boleh senyum XD


Kucing ni masam pun masih lagi kiut..kuikuikuikui XD
ASSALAMUALAIKUM

------------------------

YF : Aku malu dengan statementstatement aku yang lepas -.-

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...