Wednesday, March 2, 2011

BERTINDAK SEBELUM TERLAMBAT



Kadangkadang...kita selalu menunggu masa yang sesuai untuk bertindak...sebenarnya...kita sendiri pun tak tahu...bila masanya yang sesuai untuk kita bertindak..betul tak??

Kita fikir..fikir..fikir..tapi hasilnya tetap sama...sebab kita terlalu berharap pada perubahan yang kita tak tahu apa akan terjadi...

Kadangkadang..untuk melihat sesuatu perubahan yang kita inginkan...kita perlu berani bertindak...jadi tak jadi...itu belakang cerita...yang pasti..kita telah bertindak dan melakukan sesuatu...USAHA!!
Daripada duduk melihat...memang takkan jadi apa pun..

Tapi yang pastinya...kalau masih mahu menunggu...takuttakut...masa itu kita akan menyesal....menyesal yang tidak berkesudahan... :)

*Nasihat untuk diri sendiri

ASSALAMUALAIKUM


--------------------------

YF : I wish that I can see you

PEREMPUAN BERMAKE UP LEPAS KAHWIN || PERLUKAH???


Hah..kenapa aku nak post entri pasal MAKE UP bagai ni??ni semua salah SURIA FM!!hahaahaha...tajuk diorang pagi ni tak pasti pula..sebab..masukmasuk kereta je masa nak pergi kerja..dah HALIM OTHMAN dan ZIZI gelakgelak dengan pemanggil..aku dapat tangkap pasal apa..hah..jom ikuti perbualan mereka XD

Yang aku sempat dengar..pemanggil ni dah confirmconfirm la seorang ISTERI kan..dia mengomplen pasal SUAMI dia ni..mempertikaikan isteri ni bermake up dan bergaya di rumah...iyalah...muda lagi kan..lagipun isteri ni cakap bergaya untuk suami dia juga..bukan untuk orang lain..antara katakata suaminya...

"Kenapa ni...bermake up semua...bergaya..penat la tengok awak harihari pegang EYELINER dan BLUSHER..tak payahla make up semua tu.."

HO tanya la..sebelum kahwin tak komen ke?
Isteri ni pon..jawab la...

"Tak ada pula..siap puji cantik semua adalah.."

Hah???apa kes nih???masa bercinta...KAULAH MODELKU..KAULAH RATUKU..KAU LAH CANTIK..KAULAH ITU..KAULAH INI...Tapi..lepas kahwin...komen itulah..komen inilah..semuanya tak kena...kang tak bergaya...kata tak jaga airmuka suamilah..pastu..kang...boleh pula jadi alasan..nak KAHWIN lagi satu...tak ke haru namanya tu??

Lelaki oh Lelaki..
ASSALAMUALAIKUM

---------------------

YF : Seriuskah

LUCKY DRAW RATU TUPPERWARE

Heee...semalam terjah blog CIK LULU..dia join GA dari RATU TUPPERWARE la...selalu join GA atau contest...tapi tak pernahnya nak bertuah..haish..tak apalah...sukasuka..apa salahnya..ye tak? XD


Nak tengok syaratmarat dia...cuma klik pada banner ok..
Kalau bertuah...boleh tak CIK RATU TUPPERWARE bagi saya yang comelcomel..especially warna OREN...boleh la ye??pleasepleasepleaseplease!!! :D

*Harapharap CIK RATU TUPPERWARE termakan rayuan aku XD
ASSALAMUALAIKUM!!

-------------------------

YF : Ingin cuba berdiri

TAMAN MELAWATI PUN CANTIK APA...

Nak tahu kenapa aku cakap cantik??memang cantik weih...terpegun aku!!!haish..tak tahu la sebab DSLR ke..sebab PHOTOSHOP ke..tapi serius!!memang menusuk kalbu betul keindahan TAMAN MELAWATI ni dari puncak!!!

Gambar ni aku ambil dari seorang PHOTOGRAPHER yang sedang meningkat naik..eceh..promote pula...hehhhehe..empunya nama NURTAQWA OTHMAN...beliau ni sahabat aku...baik orangnya...*jangan nak puji lebih sangat -.-

Ni blog beliau..ahaa..jangan mainmain yaa..nama blog beliau DUNIA GRAFIK SAYA..kalau nak add kat MUKABUKU...klik nama beliau yaa..ramai juga sahabat aku yang berminat dengan PHOTOGRAPHY ni..ada yang sekadar hobi..ada juga yang serius..eh..apa aku merepek ni -.-

Dahdah...aku nak cerita pasal TAMAN MELAWATI je pon -.-


Itu dia...5 keping gambar yang indah...haish..bila daa mahu pergi shootshoot ni???DSLR!!!
ASSALAMUALAIKUM

-----------------------------

YF : Aku akan kecewa akhirnya

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...