Wednesday, April 13, 2011

JANGAN CUBA SESEKALI


“Jangan terlalu baik, aku akan merindui kau.”

Aku cuba untuk tidak terlalu baik dengan kau...

“Jangan terlalu mengambil berat, aku mungkin menyukai kau.”

Aku kalau boleh..tak nak ambil tahu langsung apa yang kau buat...

“Jangan jadi terlalu rapat dengan aku, aku mungkin jatuh hati dengan kau.”

Aku juga tak nak terlalu bergantung dengan kau...





















Tapi...aku tak boleh...
Aku ingat boleh kawal...
Aku fikir boleh buat tak tahu je...
Aku rasa hati aku dah cukup dingin untuk merasai rasa itu....
Aku cuba...dan ia tidaklah semudah itu....

----------------------------------

Eh...apa aku merepek nih bhai??hahahahahahahhaha....
Overthelimit pula yaa... C:
ASSALAMUALAIKUM

----------------------------------

YF : Kesal dengan sikap yang terlalu kebudak-budakan

BLOG DAH TAK ADA PRIVASI


Eh..betul ke??tak macam twitter??boleh tweet apa yang korang nak sesuka hati tanpa tengok depan,belakang, kiri dan kanan??

Ada blogger tu buat entri pasal dia nak privatekan blog sebab dah tak ada privasi...menaip lebih sikit..takut ada yang terasa hati...dah macam status kat Facebook pula kan....kecoh satu Facebook kalau buat status "pelik" ... C:

Memang dah tak ada privasi kalau korang sendiri yang promote blog ke hulu ke hilir...memang tak ada privasi kalau korang letak badge Facebook kat blog sendiri...memang tak ada privasi kalau korang letak identiti sebenar dan wajah sebenar kat blog...PASTI TIADA PRIVASI!!!

Sekarang orang dah tengok blogger ni ada kelas tersendiri...betul..ada blogger tu jadi satu ikon untuk dijadikan panduan kepada blogger yang lain...itu baguslah kan...buatlah entri macam mana pun...jangan sampai nak kutuk pihakpihak yang boleh kesan IP address korang dan tangkap korang masuk jel...itu aku memang tak boleh tolonglahkan...jaga status kita sebagai seorang blogger yang berhemah..bukan berhemah di jalan raya..tapi berhemah dari segi entri dan sebagainya...

Bila kita berblogging, memang tak dapat nak dinafikan yang kita cenderung untuk menceritakan apa yang berlaku disekeliling kita...yeah..aku pun macam tu juga..tak nak tipu...hahahahaa...tapi TAK SEMUA kita boleh cerita kat blog...TAK SEMUA...jangan cerita semua...takut jadi bahan bukti polis pula....kehkehkeh...

Tapi aku pun terfikir juga pasal tu...pasal nak privatekan blog...biar orang tertentu je yang boleh baca...ke aku sorang je yang boleh baca...mungkin boleh...tapi nak buat blog yang baru...no face, no identiti...UNKNOWN...ok?? XD
ASSALAMUALAIKUM

---------------------------------

YF : No pain, No gain

DANGDUT SEMAKIN DITELAN ARUS KEMODENAN

Fulamak...ayat karangan tu!!okok.seriusserius..bahasa jiwa bangsa ok...jadi jangan nak gelak sangatlah ya... XD

Pagi tadi...aku baca suratkhabar Utusan...dalam tu ada ruangan Mega kan..dia buat satu artikel pasal zaman kegemilangan dangdut....yang dulunya dimonopoli oleh Iwan dan Amalina..aku kenal diorang sebab masa aku kecik dulu...selalu juga dengar lagulagu diorang...pergh...jangan tak percaya pula...dan aku akui laa..aku minat gak dangdut nih...dangdut diorang sedap didengar kot..tak overthetop la kiranya...aura tu yang penting...memandai je aku cakap..tapi itu pandangan aku lah kan..pandangan korang aku tak tahu lah..

Bila Amalina mengundurkan diri...memang terasa tempias kepada sesiapa saja yang memperjuangkan irama dangdut..betul...tak caya??jom..baca sini..."TIDAK MUNGKIN BANGKIT KEMBALI"

Lagulagu dangdut yang famousamous masa tu..MEMORI DAUN PISANG, YANG SEDANG SAJA, ASYIK, SECANGKIR MADU MERAH dan macammacamlah....korang carilah sendiri kat YOUTUBE...heheeheh...

Aku terlupa dangdut sementara waktu sehinggalah aku menuntut ilmu di PSIS dua tahun yang lepas...ada satu subjek tu..nama dia TRENGKAS...aku malas nak cerita lebih pasal subjek tu..huh..tapi masa latihan...kitorang diberikan lagulagu tau...tak kisahlah..lagu apa pun..masa nilah yang aku dengar balik lagulagu dangdut...pensyarah aku tu pun suka dangdut juga rasanya...hahhahahhaa....#maafmaaf C:

TAPI...yang paling aku suka kan..lagu DIAM-DIAM JATUH CINTA oleh RAMLAH RAM...fuh...masyuk....hahaha..dahdah..panjang aku merepek nih...aku nak bagi korang dengar lagu nih...mengimbau kembali detikdetik dangdut menduduki carta teratas :)

----------------------------------------




Lirik -

Diam-diam.. berpandangan..
Mata bertentang mata..
Malu-malu.. aku malu..
Kau buat begitu..

Jeling-jeling.. kau menjeling
Senyumanmu menggoda..
Lama-lama.. dalam diam
Aku jatuh cinta..

Beginikah rasanya
Sakit asmara..
Siang malam gelisah..
Ingin bersama..

Ku tunggu, ku menanti
Kata cintamu..
Biar senang dihati
Ku disampingmu

Jangan-jangan kau berpura
Sembunyikan hatimu..
Bukan-bukan ku tak tahu
Debar didadamu..

Kita saling sama cinta
Tetapi malu-malu
Diam-diam jadi rindu
Rinduku padamu

Dulu malu tapi mahu
Kini baruku tahu
Diam-diam jatuh cinta
Bersama akhirnya.


----------------------------------------

Heeee...aku jadi gila kejap malam nih...#bukantiapmalamke? -.-
ASSALAMUALAIKUM



----------------------------------------

YF : Aku mahu..kau? C: 


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...