Thursday, April 14, 2011

SUKARNYA MEMILIKI SEKEPING HATI YANG IKHLAS


Yup...susah weih...susah sangat...kenapa aku cakap susah...sebab kadangkadang hati ni selalu dipermainkan oleh bisikanbisikan yang halus supaya kita tidak ikhlas dalam berbuat sesuatu..

Maksud aku...contohlah ya...tolong member...niat asal kita...boleh je tolong...tapi bila hati kita terdetak sesuatu..hah..mulalah fikir bukanbukan..macam....

"Eh, dulu ada ke dia tolong aku?"

Hah..waktu ni..hati kita akan jadi macam...jahat gila!!!siapa yang iman dia tak kuat...pasti akan terikutikut dan akan cancel pertolongan yang bakal diberikan...

Contoh lagi...bila buat sesuatu pekerjaan..mulamula hati kita terima apa je yang disuruh..tapi bila syaitan tu dah tebuk dinding hati kita...kita mulalah merungut...mulalah bersungut...mulalah mengomplen...hilang sudah keikhlasan hati tadi...

Dan di sini..ingin aku tekankan..fikir semula...baiki niat semula...kita menolong biar kerana Tuhan...kita membuat kerja biar kerana Tuhan...itu saja yang boleh menenangkan hati kita yang telah dijangkiti virus hasutan syaitan durjana...

Aku pernah cakap, biar orang buat kita..jangan kita buat orang...jangan sesekali...ada juga ungkapan yang sering aku dengar...nak jadi jahat senang sangat...nak jadi baik..susah sangat..

Aku bermuhasabah diri kali ini..aku juga insan biasa..tak lari dari buat kesilapankesilapan yang orang kata sering dilakukan..Mahu taknya...minta tolong, dengan cara yang kurang sopan...hah..memang la tarik muka 14...tapi itulah..macam yang aku cakap tadi..aku manusia biasa...

Untuk memiliki hati yang tenang..hanyalah dengan mengingati Tuhan..ISTIGHFAR untuk memohon keampunanNya..aku cuba buat...INSYAALLAH...korang pun ya??
Papehal pun..terima apa jua dengan senyuman... :)
ASSALAMUALAIKUM

------------------------------------------

YF : Percintaan itu adalah persahabatan

KRISDAYANTI HAMIL 2 BULAN?

Hah??Biar betul???Bukan beliau baru bernikah ke pada 20 Mac 2011 ke mengikut artikel di dalam Harian Metro...jadi, macam mana boleh mengandung 2 bulan pula??masuk bulan Mei pun belum lagi tau...


Haish..yang tak tahannya..yang menguaruarkan berita ni...jiran tetangga KD sendiri...even pembantu rumah KD pun tak tahu yang KD ni sudah hamil 2 bulan..hahahahahaha..emang dasar busybody ya..kehkehkehkeh...

Kalau dah gosip tu..memang sekejap je boleh tersebar...yang penting..KD sudah pun selamat bernikah...itu yang paling penting...ye tak??
Malas nak cakap lebih..moga bersama hingga ke anak cucu... C;
ASSALAMUALAIKUM

--------------------------------------

YF : Ku inginkan, pelamin indah

1ST ANNIVERSARY GIVEAWAY || JIWA KACAU


Hiyaaaaaa!!sudah lama aku tak join sebarang GIVEAWAY (GA) sejak....erk....sejak...erm...entah!!!Yang penting...aku nak join GA blogger JIWA KACAU ni...kehkehkehkehke..


Sebenarnya...dah lama kot rasanya aku jadi follow JIWA KACAU nih..tapi beliau buat GA sempena umur blog beliau yang dah masuk setahun..maksudnya tahun lepaslah aku jadi follower beliau...heheheeh...#tiadaunsurbodekok XD

Syarat beliau untuk menyertai GA sangat simplemimple jeee...kenapa aku cakap simple??jom tengok syarat beliau!!
  • Buat satu post tajuk macam kat atas ni
  • Copy banner dan letakkan ke dalam post… Link kan banner ke post ni
  • Buat satu entry simple dan make sure ade nama blog Jiwa Kacau dan di linkkan ke post GA atau blog beliau
  • Tag 5 orang blogger lain
  • Copy banner dan letak di sidebar (tak wajib)
  • Follow blog ni (tak wajib)
  • Follow Facebook fan page (tak wajib)
  • Follow Twitter (tak wajib)
  • Tinggalkan link post penyertaan anda di kotak komen di entri GA beliau
Hah...senang je kan?tapi yang part tag 5 orang blogger tu...macam payah je an..ala..yelayela..nak tag lah ni....tak sabarsabar!! -.-


Tarikh tutup - 31 Mei 2011

Mangsa tag :-


fuhh...penat tau pilih mangsa tag!!ni kalau tak menang..tak tahu laaa...hahahaahhah..
Ala Jiwa Kacau...janganlah touching...gurau je meyh...sejak bila pula aku jadi amoi ni..#takfaham -.-
Good Luck pada yang ditag!!
ASSALAMUALAIKUM

-----------------------------------------

YF : Maafkan aku sahabat

SEMUANYA GUNA MULUT

Eh..ingat makan je ke guna mulut??Kadangkadang...manusia ni terlalu kreatif sampai semuanya nak guna mulut....mengumpat ye...memfitnah ye...memuji ye...mengutuk ye...memperli ye...hah....itu dari segi percakapanlah ye....banyak betul YA aku kali ni ya...YA lagi.. #cukup -___-

Aku bukan nak cakap pasal bab bercakap sebenarnya....tapi bab menggunakan mulut untuk hiburan....mengalunkan muzik menggunakan mulut...menyanyi menggunakan mulut....dah keduaduanya digabungkan sekali!!!Hah..macam mana tu??susahkan nak percaya...tapi nak buat nih..aku rasa penat kot...dengan mimik muka yang agak kelakar untuk menghasilkan bunyibunyi seumpama instrument seperti gitar, piano, bass dan sebagainya...waaaaa..hebathebat....

Malas nak celoteh lebihlebih...jom...kita belek MIKE TOMPKINS ni nyanyi lagu DYNAMITE oleh TAIO CRUZ versi ACAPPELA yang telah view video ni seramai lebih dari 6 JUTA penonton!!!gilaaaa!! XD


-----------------------------------




Amacam???cool right???rasa nak tampar lajulaju muka dia nih!!hahahahaaha...geram!!
ASSALAMUALAIKUM


-----------------------------------

YF : Too far, Too close

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...