Saturday, April 23, 2011

TERIMA KASIH BAKAL PENGIKUTKU


Hahaha..biasanya orang ucap terima kasih kat follower yang dah follow kita punya blog kan..ini aku nak ucap terima kasih kepada bakal follower aku..XDD

Kepada yang bakal menjadi PENGIKUT RASMI aku....aku ucapkan berbanyak terima kasih kalau sudi follow blog yang tak seberapa ni...

Bukan nak bodek...tapi ni ikhlas dari hati...kalau tak nak follow...tak apalah..singgah pun..jadilah kan...terima kasih juga...kalaukalau tersinggah kat sini...terbaca entrientri kat sini...harap entrientri aku dapat memberi faedah kepada korang semua..INSYAALLAH...

Lagipun...aku pun tak berapa berkenan kalau orang follow aku sebab terpaksa, dipaksa, atau apa jua jenis paksaan...tamotamo...tak best... -__-

Papehal pun...selamat membaca dan blogwalking ya!!
ASSALAMUALAIKUM

----------------------------------------

YF : Tersenyum simpul C:

KALAU DAN MUNGKIN MEMANG TIDAK DAPAT DIPISAHKAN


Betul tu...memang takkan dapat dipisahkan dalam arena kehidupan kita sebagai makhluk yang bernama MANUSIA...Kenapa aku cakap macam tu?Sebab aku sering bermain dengan dua perkataan itu....bermain maksud aku mengaitkan dua perkataan itu dalam hidup aku sampai aku pun dah naik keliru yang mana satu... sebab terlalu memikirkan kesudahan cerita sebelum melakukan aksi-aksi yang sepatutnya dicuba dahulu... 
-_-"

Korang pun mesti selalu gunakan??alah..jangan nak tipu sangatlah...hahhaha..contohlah kan..macam ni..

"Kalau aku masuk IPT nanti macam manalah kan hidup aku nanti?"
- Mungkin seronok...mungkin juga teruk...


"Kalau aku ambil kos ni...boleh bawa ke?"
- Mungkin boleh...mungkin juga terpaksa tukar kos lain...

"Kalau aku kerja kat tempat ni ok tak?"
- Mungkin ok...mungkin juga tak ok...

"Kalau aku couple dengan dia..bahagia tak aku?"
- Mungkin bahagia...mungkin juga berakhir dengan kekecewaan...

"Kalau aku beli baju ni...berbaloi tak?"
- Mungkin berbaloi..mungkin juga bakal akan menyesal...

"Kalau aku kahwin awal...boleh ke aku?"
- Mungkin boleh...mungkin juga belum bersedia lagi...

Hah...itu adalah contoh ok..tiada kena mengena dengan hidup dan yang mati...

Kesimpulannya di sini...TAK CUBA...TAKKAN TAHU...DAH CUBA..BARU TAHU...ok....faham tak semua??Dan aku cuba untuk mencuba itu semua...yang baik saja..INSYAALLAH...
ASSALAMUALAIKUM

------------------------------------

YF : Salahkah berterus terang?

SERONOK KALAU DAPAT HATI YANG DINGIN

Kenapa seronok?
Sebab tak payah nak sesakkan kepala
Tak payah nak fikir lebihlebih
Fikir hati sendiri saja

Kalau dapat hati yang dingin
Tak kisah apa orang fikir
Tak kisah apa orang kata
Yang penting hal sendiri terjaga

Kalau dapat hati kering
Rasa apa pun memang tak terasa
Walaupun rasa cinta
Itu lagi bahaya

Kalau dapat hati kering
Muka pun tak ada riak
Kosong je
No feeling orang kata

Kalau dapat hati dingin
Cakaplah sesuka hati
Tak kisah apa orang akan balas
Yang penting puas

Tapi aku tak dapat hati macam tu
Pernah cuba nak buat
Tapi yang jadi sebaliknya
Lagi parah adalah

Sudah tetap sudah
Aku dah terlajak perahu
Memang susah nak patah balik
Yang penting destinasi seterusnya
ASSALAMUALAIKUM


----------------------------------------------

YF : Sememangnya diri aku penuh dengan kekecewaan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...