Tuesday, May 24, 2011

TAKZIAH UNTUK MANGSA TANAH RUNTUH || KEMATIAN ITU

Rasanya...belum terlambat untuk aku mengucapkan takziah dan Al-Fatihah kepada mangsa tanah runtuh yang berlaku di Rumah Anak-anak Yatim dan Anak-anak Hidayah Madrasah Al-Taqwa di Batu 14, Hulu Langat.

Semoga arwah dicucuri rahmat dan berada di samping orang-orang yang beriman...kepada ahli keluarga mangsa...tabahkan hatimu...sesungguhnya ini dugaan yang diturunkan oleh ALLAH kepada kita, hambaNya...

Ya...memang aku takuti kehilangan itu...sesungguhnya aku masih mentah dalam soal itu...tidak tahu bila aku akan merasai detik itu...bukan meminta...cuma aku berharap aku dapat bersedia untuk menghadapi saatsaat itu...

Moga kita semua mendapat pengajaran dari tragedi ini...
ASSALAMUALAIKUM


-------------------------------------------

YF : Sumbangkan sumbangan ikhlas anda ke 
Akaun Maybank NSTP Media Prima 514105-320757 atau 
Tabung TV3 Bersamamu 564324-129973

KENAPA???


Kenapa semuanya nampak membosankan?
Kenapa semuanya nampak meloyakan tekak?
Kenapa semuanya boleh buat hati meluat?

Kenapa semuanya macam palsu?
Kenapa semuanya macam tidak adil?
Kenapa???
Kenapa???
Kenapa???

-----------------------------------------------

YF : Ku Rentan Keranamu

FOBIA DENGAN GPS NABIL || MAHARAJA LAWAK

Fuh!!AKU SALAHKAN NABIL DALAM HAL INI!!!korang nak cakap apa...cakap lah!!NABIL TETAP BERSALAH!!!

Walaupun benda nih 2 minggu berlalu...aku masih fobia dengan lawak Nabil tu...sampai sekarang...nak je aku saman si Nabil tu...biarkan dia!!!

Kerana Nabil...kerana lawak dia mengenai GPS...aku download lagu RINDU MERINDU dari FAUZIAH IDRIS...aku bengang laa!!dok putar lagu yang sama tiap hari!!

Kebetulan lagu tu memang terkena kat batang hidung aku....#memangpoyolahkan ...hahahahaha!!segala kenyataan di atas cuma propa saja ok..bila dengar lagu ni kat dalam lawak Nabil tu...peh..It turn me on!!!masyuk gila bhai!!

Tapi lawak Nabil memang menjadi...bagus...aku suka buah fikiran dia waktu tu...miahahahha!!sangat up to date dengan isu semasa...

Jom kita imbau kembali lawak Nabil berkenaan GPS beliau yang mengeluarkan suara ARTIS!!

-------------------------------------------------------


Miahahahha!!memang aku gelak bahakbahak la kan...bengong betul tau!!Dan kerana itu juga...aku telah jatuh cinta dengan lagu RINDU MERINDU itu!!


Lirik - 

Gelisah di jiwa
Aduh! Sayang
Resah merindu
Berdodoi lara
Aduh!lara
Hambalah seorang
Dalam sepi
Menanti tuan sayang
Tuanlah seorang

Hendaklah belayar
Aduh! sayang
Ke laut madu
Bahtera cinta
Aduh! Lara
Karamlah di pantai
Belum kembang
Layarnya kembang
Sayang tidaklah berkembang 

Rindu-rindu aduh! sayang merindu
Jauh-jauh orang sudah menjauh
Kasih-kasih aduh! sayang berkasih
Bukan-bukan hamba orang terpilih
Kiri duri kanan pun berduri
Arah mana ke mana
Hendak hamba melangkah
Nasib diri begini nasib diri
Rela hamba terima
Walaupun jiwa parah

Gelisah alah resah
Rindu diamuk sakit rindu
Mengenang alah kenang
Junjungan kalbu
Hibur alah tuan
Nak berhibur lagu rindu
Rindu merindu 

*Catatan : Yang aku bold tu aku tekankan maksud lirik tu sebab aku suka!!miahaahha!! 

-------------------------------------------------------

Best tak???kalau tak best, klik like ok!!terbalikkan...hahahah!!
ASSALAMUALAIKUM


-------------------------------------------------------

YF : Terimaku seadanya

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...