Saturday, May 28, 2011

ROCKETEER

Lagu ni...aku dengar melalui salah seorang blogger...AIMAN ARIFFIN...orangnya not bad...pandai lagi tu...rajin juga komenkomen kat entri aku yang tak seberapa ni...eh...asal aku puji dia pula nih...back to the main point ya YF...-__-

Bila aku buka page dia...eh..ada suara perempuan mengilai...hahahaha...bukan...menyanyi la...aduh...mana pula datangnya lagu ni...mulamula rasa bingit sikit tau...tapi bila dah selalu dengar tu...rasa...erm...macam sedap je lagu nih...bila aku tengok nama penyanyi perempuan tu...CLARA C...search kat YOUTUBE...owh...dia ni cover lagu ROCKETEER je...original singer dia FAR EAST MOVEMENT ft RYAN TEDDER vokalis untuk kumpulan ONE REPUBLIC...fuh...dengar yang original punya lagi sedap...tapi yang CLARA C tu pun..boleh tahan juga sedapnya...walaupun dia sekadar YOUTUBER...boleh usaha lagi untuk jadi penyanyi yang profesional...cewah...aku dah tukar profesion jadi pengkritik!siapa nak bayar gaji aku nih?? XD

Jomlah...dengar...penat aku nak menaip ni...semua penat...apa yang tak penatnya YF?? -_-

----------------------------------------------

Original





Cover





Lirik 

Here we go, come with me,

There's a world out there that we should see,
Take my hand, close your eyes
With you right here, I'm a rocketeer

Let's fly, fly, fly, flyyy.
Up, up, here we go, go. [2x]
Let's fly, fly, fly, flyyy.
Up, up, here we go, go.
Where we stop nobody knows [knows],

Where we go we don't need roads [roads],
Where we stop nobody knows [knows],
To the stars if you really want it,
Got, got a jetpack with your name on it,
Above the clouds in the atmosphere [phere],
Just say the words and we outta here [outta here],
Hold my hand if you feelin' scared [scared],
We flyin' up, up outta here.

[Chorus]
Here we go, come with me,
There's a world out there that we should see,
Take my hand, close your eyes,
With you right here, I'm a rocketeer,

Let's fly, fly, fly, flyy.
Up, up here we go, go. [2x]
Let's fly, fly, fly, flyy.
Up, up here we go, go. [Here we go]
Where we stop nobody knows [knows],

Baby we can stay fly like a G6,
Shop the streets of Tokyo get your fly kicks,

Girl you always on my mind,
Got my head up in the sky,
And I'm never looking down feelin' priceless, yeah,
Where we at, only few have known
Go on the next level, Super Mario
I hope this works out, Cardio,
Til' then let's fly, Geronimo.

[Chorus]
Here we go, come with me,
There's a world out there that we should see,
Take my hand, close your eyes,
With you right here, I'm a rocketeer,

Let's fly, [Yo]
Nah I never been in space before,
But I never seen a face like yours,
You make me feel like I could touch the planets,
You want the moon, girl watch me grab it,
See I never seen the stars this close,
You got me stuck off the way you glow,
I'm like, oh, oh, oh, oh
I'm like, oh, oh, oh, oh,

[Chorus]
Here we go, Come with me,
There's a world out there that we should see,
Take my hand, close your eyes,
With you right here, I'm a rocketeer,
Let's fly, fly, fly, flyy.
Up, up here we go, go. [2x]
Let's fly, fly, fly, flyy.
Up, up here we go, go. [2x]
Where we stop nobody knows, knows, knows.

----------------------------------------------

Fuh...best gila la lagu nih...
Can you come with me?
Jangan nak gelabah sangatlah YF...
Siapa nak pergi dengan kau??pffft!!
ASSALAMUALAIKUM

----------------------------------------------

YF : There's nothing I want to live for

MENANTI UNTUK CAHAYA ITU


Kehidupan itu terlalu indah untuk disiasiakan...
Terlalu bermakna untuk tidak dimengertikan...
Satu hilang...sepuluh lagi akan datang untuk menggantikannya...

Ya...yang satu itulah yang kita cintai...yang kita sayangi dan kasihi...
Tapi kalau yang satu itu tidak mengerti apa yang kita rasa...bagaimanakah?
Adakah ia dikatakan siasia?
Soal hati...memang susah untuk dipersoalkan...
Hitam katanya..hitamlah ia...
Putih bicaranya...putihlah ia...

Aku tahu...masih ramai lagi yang menghargai diri aku di sisi mereka...
Keluarga...sahabathandai...betapa aku menyayangi mereka...
Kerana sentiasa berada di sisi aku...ketawa dan menangis...
Aku tetap bersyukur dengan pemberian itu...

Tetapi bagaimanakah dengan yang satu itu tadi?
Adakah dia menghargai aku?
Adakah dia menyayangiku?
Adakah dia memikirkan aku seperti aku memikirkan dia?

Aku tidak pasti yang itu...dan tidak akan pernah merasa pasti...
Yang pasti, aku tetap akan menanti sinar cahaya itu...
Agar aku dapat menikmati keindahan sinarnya...
Mengenai seluruh tubuh aku...INSYAALLAH...
ASSALAMUALAIKUM

-----------------------------------------------

YF : Kisah dua hati

AKU DITAMPAR BERKALI-KALI

Sakitnya...ALLAH saja yang tahu....
Pedihnya...teramat...
Tidak tahu ingin meletakkan muka di mana...
Kenapa harus aku terima semua ini?

Hampir setiap minggu...
Aku ditampar...walaupun sekali...
Tapi itu sudah cukup buat jiwaku berbekas...berdarah...
Mengapa aku harus berdiri di sini lagi?

Aku ditampar...ditampar dengan KENYATAAN...
Namun...setiap kali itu juga...aku masih mencuba menanam impian...
Tapi tetap juga tidak tumbuh kerana KENYATAAN itu...
Perlukah aku melangkah pergi dari tempat itu?

Tapi aku bahagia berada di situ...
Aku tersenyum riang di situ...

Aku juga hanya mampu tersenyum dalam kepahitan...
Aku terpaksa ketawa dalam kerelaanku sendiri...

Ya...kadangkadang...
Kita perlu berbicara sebaliknya untuk menjaga sesebuah perhubungan itu...
Dan aku terlalu menjaga perhubungan itu...
Kerana aku sayangkannya...
Terlalu menyayanginya... T.T
ASSALAMUALAIKUM


-----------------------------------------------

YF : Aku sakit jika kau tahu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...