Saturday, June 11, 2011

BILA MALAM PERTAMA BUAT PENGANTIN?

Waaaa!!!tajuk...HOT gila!!!ni 18SX punya entri ke???erm...tak kot...eh...iya kot...haish...ni sekadar pandangan aku je lah...

Persoalannya di sini, BILA MALAM PERTAMA BUAT PENGANTIN???
Adakah selepas nikah?malam terus "terjah" ???
Adakah selepas majlis sebelah perempuan?malam terus "dapat" ???
Adakah selepas majlis sebelah lelaki yang biasanya seminggu selepas majlis sebelah perempuan???malam terus "senyap" ???
Atau seminggu atau sebulan selepas bergelar suami isteri???

Hah...ni nak habaq...tadi kat FACEBOOK...salah seorang sahabat aku sewaktu di poli dahulu...telah mengetag aku untuk gambar sahabat aku seorang ni yang telah pun selamat menjadi seorang isteri dan majlisnya berlangsung dengan jayanya...sudah tu..timbulnya isu MALAM PERTAMA...ada yang komen, kata malam ni confirm ada sesuatu yang berlaku...hah, yang faham tu..diamdiam sudahlah ya...

Dan aku menafikan komen beliau itu...iyalah...takkanlah nak "buat" teruskan...penat kot jadi pengantin...ingat tak penat ke, kan?paling tidak pun, diorang mesti tidur tak ingat dunia...hah, silap hari bulan...sebilik pun belum tentu lagi...ye tak???

Beliau ni pula kata...lelaki...mana boleh tunggu lamalama???dan aku...fuh...betulkah lelaki begitu???hah...tak semua lelaki begitu ok...ada jumpa seorang...tunggu seminggu...baru "dapat"...maknanya lelaki ini tidaklah semuanya gelojoh macam kucing nampak ikan terbiarkan...masih ada lagi lelaki yang boleh mengawal nafsu dan keinginan duniawi walaupun wanita itu telah pun sah menjadi isterinya yang sah!!

Jengjeng!!!anda terdiri dalam golongan yang mana satu???hahahahaha!!jangan bagitahu...tak hingin nak tahu!!miahahaha!!!
ASSALAMUALAIKUM


------------------------------------------------------

YF : Sekadar ingin halal, itu saja :)

TERHARU DENGAR SUARA BELIAU || KEHIDUPAN

Haish...apasal tah hati aku ni senang betul nak bergenang dengan air mata...tengok ini pun nak menangis juga ke YF???Heh..hello!!!satu dewan kot yang menangis..sampai judges pun boleh mengalirkan air mata kerana beliau!!!owh..lupa nak inform..ini satu program realiti ok...KOREAN'S GOT TALENT...ala ala AMERICA'S GOT TALENT tu..hala..tipulah tak tahu kan..korang kan suka tengok programprogram realiti ni....XDD

Tapi masalahnya...memang layak kot rasa terharu dan sedih dengan kehidupan beliau nih...bayangkan...beliau boleh hidup seorang diri dari umur 5 TAHUN dan merupakan seorang ANAK YATIM PIATU!!! T.T

Korang tengoklah sendiri...baru korang boleh rasa kot...ini baru bakat terpendam yang jarangjarang orang boleh dapat!!!SO GIFTED!!! :)

-----------------------------------------





Lirik / Lyric : NELLA FANTASIA (IL DIVO)


Nella fantasia io vedo un mondo giusto,
Li tutti vivono in pace e in onestà.
Io sogno d'anime che sono sempre libere,
Come le nuvole che volano,
Pien' d'umanità in fondo all'anima.
Nella fantasia io vedo un mondo chiaro,
Li anche la notte è meno oscura
Io sogno d'anime che sono sempre libere,

Come le nuvole che volano.
Nella fantasia esiste un vento caldo,
Che soffia sulle città, come amico.
Io sogno d'anime che sono sempre libere,
Come le nuvole che volano,
Pien' d'umanità in fondo all'anima.

Terjemahan / Translation : IN MY IMAGINATION 

In my imagination I see a right world
where everybody lives in peace and honesty
I dream of souls always free
like clouds which fly
full of humanity deep inside

in my imagination I see a clear world
the night is less dark over there
I dream of souls always free
like clouds which fly full of humanity

In the imagination there is a hot wind
which blows on cities, as a friend
I dream of souls always free
like clouds which fly
full of humanity deep inside


-----------------------------------------


Aduh!!ambil lah tisu ke, tuala ke...dah meleleh hingus tu hah...haish!! -_-
Nak menangis tu, covercover la sikit...apa pun tak boleh!
ASSALAMUALAIKUM




-----------------------------------------

YF : Give me some efforts, can you?

JOM CUBA INI KUIZ!!!

Aku ada jumpa satu entri ni...dari blog KUCING BERSUARA...nakal tau kucing nih...hahahah..bolehlah dijadikan hiburan sampingan sikit...tadi aku dah buat...jawapan dia..erm...segan lah nak bagitahu...macam hapa je...hahaha...tak patut betul!! XDD

Jomlah!!korang buat juga tau!!!lepas tu....share kat ruangan komen!! :)

---------------------------------------------------

i) Pilih bulan kelahiran anda:

Januari - Aku cinta
Februari - Aku gigit
Mac - Aku belasah
April - Aku peluk
Mei - Aku terhantuk
Jun - Aku terkentut depan
Julai - Aku menari dengan
Ogos - Aku pergi dating dengan
September - Aku lambai dekat
Oktober - Aku muntah depan
November - Aku jerit dekat
Disember - Aku terlanggar

ii) Pilih nombor hari jadi anda:

1 - Mak aku
2 - Komputer aku
3 - Liverpool
4 - Garfield
5 - Musuh dalam selimut aku
6 - Gangster
7 - Handphone aku
8 - Gerrard
9 - Driver Bas
10 - Semut
11- Kawan baik aku
12 - Polis
13 - Taik kucing
14 - Patung barbie
15 - Lee Chong Wei
16 - Mak Mertua aku
17 - Mak tiri aku
18 - Girlfriendaku/ Boyfriend aku
19 - Makcik kantin
20 - Sharifah Amani
21 - Upin dan
22 - Siti Nurhaliza
23 - Spongebob
24 - Cristiano Ronaldo
25 - Bapuk/Maknyah
26 - Kawan aku
27 - Raja Lawak/Akademi Fantasia
28 - Jiran aku
29 - Orang gila
30 - Taylor swift
31 - Awek cun/ Jejaka tampan

iii) Pilih warna baju yang anda pakai sekarang:


Putih  - Sebab aku perasan cantik/hensem
Hitam - Sebab aku gila
Pink 
 - Sebab aku suka single
Merah
 - Sebab mak aku suruh
Biru
 - Sebab aku tak tahan
Hijau - Sebab aku baik hati
Ungu - Sebab aku cemburu
Kelabu - Sebab bomoh suruh
Kuning - Sebab suka hati aku la
Oren - Sebab aku baru putus cinta
Coklat - Sebab aku tak tentu arah
Lain-lain - Sebab aku fikir aku hebat

---------------------------------------------------

Alaaa..takkan baca je??SHARE lah jawapan korang dengan aku!!malumalu lah tu, kan?? XD
Moh lah yaaa!!Eh, nak C & P pun boleh...apa pun boleh!! :)
ASSALAMUALAIKUM


---------------------------------------------------

YF : Getting crazy
Hell crazy!!!

OMJ!!! || FANTASY WEDDING

Fuh...aku jumpa satu blog ni...aku tak pasti blog mana...maafmaaf...dia post sesuatu pasal wedding surprise gitu...1st time tengok...kagum je laa...mungkin tak tengok sampai habis kot...2nd time tengok...alamak...apasal air mata aku bergenang pula nih???

Terharu kot!!!walaupun bukan aku yang terkena...tapi aku dapat rasa hati wanita itu...sobsob!!! T.T

Jom lah tengok wahai LELAKI...mana tahu dapat idea yang lagi bernas dari ini? :P 

----------------------------------------------





----------------------------------------------

Fuh...kalau aku dapat lelaki macam ni...memang laa...peh...memang sporting habis la kan...haish...memang speechless aku dibuatnya...tapi sokay...tengok orang bahagia pun...ok what? :)
ASSALAMUALAIKUM


----------------------------------------------

YF : Kenapa aku jadi begini? 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...