Tuesday, June 14, 2011

JOGGING | PERSANDINGAN | KL GANGSTER | SHOPPING | MACAROONS | KERAMAT

JOGGING

Hari Ahad...aku bangun seawal 6.30 pagi rasanya...padahal badan dah penat sebenarnya...tapi masih juga gagahkan diri untuk pergi berjogging pagi itu...tak apalah...bila lagi nak bersenam kalau bukan hari Ahad...hari lain...harapanlah... -__-

Aku pergi dengan kakak satu ofis aku...dia yang mengajak...kalau tak...aku tak ada kendaraanlah nak pergi...al-maklumlah...kereta cuma satu je...ayah aku pun tak ada nak hantar...jogging pun...dua round je...senak perut aku...senak tak senak YF...lepas tu...kau bantai roti canai 2 keping...roti telur satu plus kosong...hahahaahha!!!uppppsss!!sorry!! XD

Lepas tu...balik rumah...cuci uniform ofis, baju kurung yang aku pakai semalam dengan baju T-shirt kelab yang baru dapat minggu lepas...rendam bukan main lama...nak dekat tengahari baru cuci...eh...aku dok borakborak la dengan my Ibu...itu yang malas rasanya nak membasuh awalawal...hehhehe...

PERSANDINGAN

Hah...tapi aku baru teringat...aku tak gosok baju lagi...aduh...tulah..tangguh...tangguh...padan muka kau YF...12.15 tengahari baru terhegehhegeh nak gosok baju...mandi pun belum lagi!!!haiyaaa...tapi yang paling aku PALANG gila...aku nak pakai baju kurung moden warna hijau...aku gosokgosok...baju tu kotor pula!!!aduh!!stres!aku stres!!terus rasa tak ada mood...last last...aku pakai baju kurung biasa je...warna pink...-___-

Haish...12.45 Ila ambil aku...naik motor...lepas tu drive pergi ke dewan...orang dah penuh kat dewan tu...aduh...malu pula..eceh...poyo!!hahahha...masukmasuk...cari tempat duduk yang kosong...nah!dah jumpa satu!yeah!!lepas tu...Atiqah, Aisyah dan Alicia pula yang menyusul...diorang ni sahabat waktu sekolah dulu...sampai sekarang masih berhubung lagi...hebat tak? :)

Ambil makanan...tapi dah berapa puluh minit...baru aku sentuh...sebab tengoktengok keadaan sekeliling...dan Taqwa pun ada juga tau!!tapi kembarnya...Helmin...tak datang pula...tak pasti kerana apa...

Bila pengantin datang...heee...cantiknya!!Niza jadi pengapit yaww!!!kata tak nak make up bagai..hah..hambik kau setepektepek make up kat muka kau!!hahaha...nasib badanlah...dapat make up free....miahahaha!!tapi cantik... :)

Pelaminnya...simple...tapi cantik...tak adalah "penuh" sangat dengan bunga ke apa...senang sikit orang nak bergambar kan... XDD

Hadiah...eh...aku dah bagi malam Ahad tu...segan nak bawa hari Ahad...besar...hahaaha...tapi isinya biasa je pun...tapi INSYAALLAH..bakal digunakan dengan sebaik mungkin...heeee!! 

Lepas tu kan...ehem ehem...hahahahhaaha...ini rahsia!!! XDDD

KL GANGSTER


Hah...lepas habis sesi bergambar dengan pengantin dan para sahabat...aku, Ila, Aishah dan Liana...Niza tak dapat follow...takkan nak ikut kan...majlis tak habis sepenuhnya...lagipun malam tu, dia bergerak terus pulang ke kampungnya di Melaka...tak tahulah sebab apa pula...bergerak ke Summit...tapi dah lewat sangat waktu...Aishah cuma book tiket je...tak beli pun...jadi kena ambil tiket sebelum 45minit sebelum tayangan...emo juga si Aishah tu...takut tak sempat kan...fuh...

Sampai je kat Summit...dalam pukul 4.45 petang...Aishah book tiket tu pukul 5.00 petang...haduh...macam nih??tapi tak apa...biar muka yang comel ini menjalankan tugasnya...seperti biasa!!hahahahha!!

Aku dan Ila berlari ke tingkat 4 dan Aishah dan Liana cari parking...nasib baik dah tukar kasut tadi...dari wedges ke flat...fuh...sampai kat kaunter yang khas untuk booking tu...aku tanya staf tu...kalau tiket boleh collect lagi tak...dia suruh beratur je dulu...ok...aku beratur je dulu dengan Ila...harap sangat boleh lagi...masa kitorang pun tiba juga...terus bagi nombor rujukan macam biasa...tekan sana...tekan sini...screen komputer tu terus tertera "HAVE BEEN EXPIRED!!" aku rasa...aku dengan Ila...pandang sesama sendiri...tapikan...mungkin kerana kecomelan kami berdua...boleh beli terus kat kaunter tu...tapi tempat duduk tak samalah...dua tepi...dua tengah...kitorang apa lagi...pilih seat tengah laaa...memang terbaik kot!! XDD

Cerita KL GANGSTER...fuh...macam mana ya aku nak cakap...hmm...terbaik dari ladang kot!!Inilah filem Melayu yang buat aku rasa macam...peh!!!nak tepuk tangan pun ada!!!eh..dah tertepuk pun...hahahahah...Zizan kelakar!!!Aaron Aziz mantap!!!Ady Putra...fuh...bak dialog beliau... "sheremnyeee" XDD

Syamsul pun...apa kurangnya...tapi Syamsul menampilkan pelakon lelaki sematamata...tiada watak heroin di dalamnya...dan dia berjaya membuat tanpa heroin pun...filem boleh "jalan" dan laku macam pisang goreng!!!

Dialog dalam filem tu memang ada yang kelakar...dan ada juga yang kurang sopan...tapi itulah kehidupan yang sebenarnya... :)

Korang tengoklah sendiri...aku berani jamin...tak bosan pun!! :PP

SHOPPING 

Eh...bukan aku yang shopping...tapi Aishah...dia diberikan amanah oleh kakaknya untuk membeli hadiah kepada abang iparnya...hah...tempat bukan sebarang tempat kot...KLCC bhai...aku pun segan nak masuk...tapi tak apa...purse Aishah penuh tu...eh..korang...kitorang pergi pakai baju kurung tau???jangan terkejut ok...hahahaha...terbaik, kan??? XD

Lepas tu...masuk butik mahal...BRAUN BUFFEL...BONIA...aku segan sebenarnya...heee...tu yang rasa tak layak bagi pendapat barang apa yang patut dibelikan...taste aku...taste cikai je...jadi, Aishah...jangan tanya aku, ok?? (^.^)

Akhirnya...satu dompet dan tali pinggang telah pun dipilih...BRAUN BUFFEL...aku rasa aku pernah lah dengar kot...brand ni...tapi entah...hahahahaha... XDD

MACAROONS


Lepas tu...pergi HARROD'S...nak beli macaroon...aku ikut je lah kan...teringin juga nak merasa makanan yang colorful tuh...RM23.00 untuk 6 biji...erk...aku macam...mahalnyaaa!!!tapi bukan duit aku...kehkehkehkeh...Aishah beli 12 biji...tapi kitorang dapat rasa 3 biji...FOC!!!waaaa!!aku rasa coklat, lemon dan nescafe!!!sedapnyaaaaa!!!!nak lagi!!!nak lagi!!! <3

Sampai promoter kat situ cakap yang orang yang jaga tu susah nak bagi orang free macam tu je..tapi sebenarnya...macaron tu...murah je nak buat...tapi oleh kerana brandnya yang mahal...tu yang jadi mahal juga...tapi peduli ah...janji dapat rasa!!! XD

KERAMAT

Lepas beli tu semua...kitorang bergerak ke Keramat...nak hantar Liana ke rumah kakaknya...sebab jadi part time babysitter untuk anak buahnya yang baru dilahirkan...yelah...cuti semester ni..4 bulan kot...tak ada pape nak buat..jadilah pengasuh sementara untuk bayi tu...AISYA EMBUN NADRA...sedapkan namanya??putih pucat bayi tu...dan pastilah...comel...hehehehe...

Sebelum tu...kitorang dinner dulu...kat gerai yang berdekatan dengan rumah kakak Liana tu...aku order Nasi Goreng Daging...Nescafe Ice dan air suam...fuh...pedas!!!aku malas nak pesan...No Pedas...No Sayur...sebab menu aku sama dengan Ila...harapharaplah tak pedas...tapi harapan tinggal harapan...nasib baik aku lapar..redah je laaa... --___--

Sampai rumah...dalam pukul 12.00 tengah malam...hah...mahunya tak gila kan...lepas tu...esoknya kerja...memang lebamlah aku...tapi aku suka...seperti yang aku kata sebelum ni...AKU PUAS!!!

Gambar macam biasalah ya...tunggu orang upload..miahahha!!! XD
ASSALAMUALAIKUM


---------------------------------------------

YF : Perlukah?

NIKAH | MENYEMAK | MELEPAK

Tahniah Kak Ngah :)

Heh...ini cerita Sabtu lepas ok...busy sikit...dari pagi sampai malam...tu yang tak sempat nak update cerita on the spot...jangan nak poyo ya YF... -__-


Ok...aku mahu kasi ini cerita...kakak kepada BFF aku...NOORHANIZA iaitu NOORHAFIZAH...telahpun melangsungkan perNIKAHannya di Masjid Al-Munnawarah di Alam Megah, Shah Alam...baru aku perasan...aku dah pergi hadir untuk dua majlis nikah kakakkakak BFFs aku...semangatkan?hahahhaha!!

Pagi tu...bajet nak sampai kat rumah BFF aku ni pukul 9.00 pagi...tapi nak dekat pukul 10.00 pagi baru nak datang rumah dia...hahahahah!!lambat kalah pengantin...ala...bukan apa...dari hari Khamis aku kena migraine...sakit kepala...bila tidur tu...rasa tak nak bangun...dah kunci jam 8.30 pagi...tapi snooze...snooze...sampai 9.15 pagi...hah...masa tu...dengan kepala yang berat...aku gigihkan juga untuk bangun...kononnya demi sahabatku yang tersayang...padahal bukan dia yang kahwin...kakak dia je pun...eh...dari aku keciL tau kenal kakak dia tu...walaupun jarang bertegur sapa...tapi...dah macam kakak sendiri memandangkan aku pun tiada kakak...sobsobsob...apa hal kau YF?? -__-

Setibanya aku di rumah BFF aku nih...driving yawww!!!tapi kereta kancil BFF aku yang sorang ni punya lah...NURASHAKIRAH...eh...silap..bukan dia punya...bapak dia punya...bawa kereta pun tak reti minah tu...suruh ambil lesen...ketegaq tak nak ambil...eh...lari tajuk...sampai rumah Niza...kebetulan tak ada orang yang nak bawakan hantaran ke masjid tu...jarak dari rumah ke masjid...boleh tahanlah...nasib baiklah aku ada kereta kancil tu ye Ila...kehkehkeh...jadilah aku bidan terjun kejap...hehehe...aku suka jadi bidan terjun ni...lagilagi bawa hantaran...mana tahu terkena tempias... XD

Bila sampai masjid...pengantin lelaki dah tunggu...ustaz pun dah tunggu...pengantin perempuan lambat sebab mak andamnya lambat...haish...tapi sayang laa...pengantin perempuan tak dapat masuk ke dalam masjid...sebab uzur...hanya boleh menanti di luar ruangan masjid tu...aku masuk ke dalam masjid dengan Ila dan Niza...Aishah tak dapat datang sebab kerja dan Liana tak dapat datang juga sebab ada kematian sepupu beliau...AL-FATIHAH untuk arwah...

Tapi lama pula sesi ceramah ustaz tu...tak apalah...dapatlah sikit ilmu kan...dandan je kau YF...lepas tu...acara akad nikah pun...dilaksanakan...ALHAMDULILLAH...dengan sekali lafaz...bersama mas kahwin 1 Dinar...mereka sah menjadi suami isteri...bestnya dengar pengantin lelaki tu lafaz ijab...sungguh lancar dan yakin... :)

Lepas tu...upacara membatalkan air sembahyang...bagi gelang tau..bukan cincin...berkilat je gelang tu...macam mata aku yang bersinarminar nih...eh, mata dah kelabu asap YF...jangan nak berangan sangat...-__-

Sesi photoshoot pun diadakan...tengok je lah pasangan pengantin tersenyum lebar...tersangat bahagia barangkali...:)

Majlis selesai setelah pengagihan makanan diberikan...majlis tu...ok...just nice...simple je...tapi kan...dapat coklat....home made punya...fuh!!!sedap gila!!!sampai sekarang terasa coklat tu mencair kat dalam mulut aku...masyuk gila ah!rugirugi siapa tak dapat tu...kehkehkehkeh!! XD

Aku pendekkan cerita...balik rumah semua...malam tu gerak pergi dewan...sebab majlis persandingan buat kat dewan keesokkannya...sekali untuk belah lelaki dan perempuan...senang sikit kan...kononnya nak tengok set up dewan...hahahaha...memang MENYEMAK je kau YF...eh...tak adalah menyemak sangat ok...aku tolong kot....tolong ikat bunga telur tau...ok ar tu kan...daripada tak ada buat apa...lepas tu...hantar barangbarang tu semua kat dewan...pergi MELEPAK kat Barjana...bersama Niza dan Aishah...bahagia betul aku waktu tu...hahahahah...eh...sejak bila aku jumpa diorang tak bahagia kan...bahagia je...sangatsangat!!!sayang korang!!!

Fuh...panjang gila aku menaip...hari kedua...hari Ahad...lagi panjang...hahahahaha!!!dari pagi sampai malam...ada je aktiviti aku...haiyaaaaa!!!tapi PUAS!!!!
Dan aku minta maaf sangat...tak banyak gambar...ini pun dari FACEBOOK pengantin perempuan...ada orang tag...dia pun tak online lagi...sibuklah katakan...moga berkekalan hingga ke akhir waktu...INSYAALLAH... :)
ASSALAMUALAIKUM

----------------------------------------------

YF : Pertama kali ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...