Wednesday, June 22, 2011

AYAH, IBU...SAYA SAYANGKAN KAMU BERDUA

YA ALLAH...
Kau telah kurniakan aku seorang ayah yang memahami dan seorang ibu yang tegas...

YA ALLAH...
Kau telah berikan aku sebuah keluarga yang cukup sempurna pada pandangan mataku...

YA ALLAH...
Kau ampunkanlah dosa keduadua ibu bapaku....
Kau panjangkanlah umur mereka...
Kau murahkanlah rezeki mereka...
Kau berikanlah kesihatan yang baik kepada mereka...
Kau lapangkanlah dada mereka...
Kau tenangkanlah fikiran mereka...
Kau jagalah mereka seperti mana mereka menjagaku semasa kecil...
AMIN...

Ibu...
Ampunkan dosadosa Yul...

Ayah...
Maafkan kesilapan Yul...

Yul sayangkan kamu berdua...sangatsangat... T.T
ASSALAMUALAIKUM

----------------------------------------------------

YF : Ku syukuri segala nikmat

SENARAI UNIVERSITI PALING TIP TOP DI MALAYSIA || 2011

Bosanbosan untuk menghilangkan rasa mengantuk di office ni...jom tengok senarai IPT yang paling TIP TOP kat MALAYSIA pada tahun 2011 ni...

----------------------------------------------------
  1. Universiti Sains Malaysia
  2. Universiti Teknologi Malaysia
  3. Universiti Kebangsaan Malaysia
  4. Universiti Putra Malaysia
  5. University of Malaya
  6. Universiti Malaysia Perlis
  7. Multimedia University
  8. Universiti Teknologi Mara
  9. Universiti Malaysia Pahang
  10. International Islamic University of Malaysia
  11. Universiti Utara Malaysia
  12. Universiti Tun Hussein Onn Malaysia
  13. Universiti Tenaga Nasional
  14. Universiti Malaysia Sabah
  15. Open University Malaysia
  16. University of Nottingham Malaysia
  17. Universiti Teknologi Petronas
  18. Universiti Sains Islam Malaysia
  19. Universiti Pendidikan Sultan Idris
  20. Taylor’s University College
  21. Universiti Teknikal Malaysia Melaka
  22. Universiti Tunku Abdul Rahman
  23. Universiti Malaysia Terengganu
  24. Universiti Malaysia Sarawak
  25. Universiti Tun Abdul Razak
  26. Monash University Malaysia
  27. Universiti Selangor (dulunya dinamakan sebagai UNISEL)
  28. Wawasan Open University
  29. UCSI University
  30. Curtin University of Technology Sarawak Campus
  31. Asia Pacific Institute of Information Technology
  32. International Medical University
  33. Help University College
  34. Tunku Abdul Rahman College
  35. Al Madinah International University
  36. Universiti Kuala Lumpur
  37. National Defence University of Malaysia
  38. Segi College
  39. Universiti Sultan Zainal Abidin
  40. Universiti Malaysia Kelantan
  41. Limkokwing University of Creative Technology
  42. KDU College
  43. Selangor International Islamic University College
  44. Sunway University College
  45. Malaysia Theological Seminary
  46. Malaysia University of Science & Technology
  47. Olympia College Malaysia
  48. Swinburne University of Technology Sarawak Campus
  49. Malaysian Institute of Management
  50. University of Malaya Medical Center & Faculty of Medicine
  51. INSANIAH University College
  52. Taman Pertanian University
  53. Kuala Lumpur Infrastructure University College
  54. International Centre for Education in Islamic Finance
  55. Majlis Peperiksaan Malaysia
  56. Cyberjaya University College of Medical Sciences
  57. Disted-Stamford College
  58. Berjaya University College of Hospitality
  59. Asia e University
  60. KBU International College
  61. New INTI College
  62. TATI University College
  63. Nilai International College
  64. Asia Pacific University College of Technology & Innovation
  65. AIMST University
*Catatan : Sumber dari PENULIS SENJA / BLOG SEMALAYSIA

----------------------------------------------------

Hurm...walau di mana pun universiti yang kita pilih atau dapat...usaha tetap diambil kira...universiti itu cuma sebagai tempat kita untuk belajar...jadi, USAHA TANGGA KEJAYAAN...:)
ASSALAMUALAIKUM


----------------------------------------------------

YF : 2011 lebih kurang je macam 2010 - MENGECEWAKAN

ANTARA 7 KEK YANG PALING UNIK DAN MENARIK DI DUNIA

Search punya search...terjumpa satu entri ni...fuh..memang lazat menikam jiwa betul lah kan....saja nak uji aku malammalam buta cenggini...pfffttt!!!

Korang rasa...korang sanggup tak makan kekkek di bawah nih? -___-

------------------------------------------------


1. Big Mac Cake

Kehebatan perekabentuk kek Debbi sememangnya terserlah apabila beliau mereka Big Mac ini. Untuk pengetahun, kotak Big Mac ini juga dihasilkan sendiri dengan beberapa gandaan daripada kotak yang sebenar. Katanya, “what’s the use of an enormous big mac box without an enormous big mac cake?”. Kek ini dihasilkan pada 8 Ogos 2008.


2. Reebok Shoe Cake

Keunikan dan keaslian rupa kek ini menempatkannya ditempat kedua. Sekali pandang kelihatan seperti kasut betul. Kek ini dihasilkan di Russia.


3. Diet Coke Cake

Sekali lagi Debbie mereka kek ini pada tahun 2008. Diet Coke Cake ini setinggi 12 inci atau 30.48 cm.


4. Apple Cake

Apple Cake ini juga dihasilkan oleh Debbie seawal tahun 2005. Walaupun nampak kecil, kek ini sebenarnya besar dan boleh dimakan oleh 40 orang.


5. BlackBerry Cake

Kek ini dihasilkan oleh seorang bernama Debbie dalam bulan Oktober, 2008 menggunakan sugar paste blackberries.


6. Super Mario Cake

Pembuat kek ini adalah seorang wanita Asia bernama Su-Yin. Mendapat pendidikan awal di Australia dan Amerika, Su-Yin meneruskan cintanya dalam bidang masakan dengan mewujudkan laman blog, “The Journal of A Girl Who Loves to Cook”. Beliau juga menguruskan kedai kek mayanya digelar Delectable.


7. DSLR Cake

Kek ini dihasilkan oleh Granny Schmidt’s bakery in Emmaus, Pennsylvania. Luarnya merupakan lapisan fondant dan dalamnya kek jenis red velvet.

*Catatan : Sumber dari DuniakuDuniamu

------------------------------------------------

Haiyaaa...telan air liuq je lah yang mampu sekarang nih...grrrrr!!!siapa sini pandai buat kek??buatkan aku sekali??boleh?? -___-
ASSALAMUALAIKUM


------------------------------------------------

YF : Be strong YF 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...