Monday, July 4, 2011

PENCIPTA SPONTANEOUS THURSDAY

Aku tertanyatanya juga...siapalah yang cipta segmen ni kan...agak menarik jugalah...bila buka FACEBOOK...erk...buka je ok...bukan aktif pun...ada sorang mamat ni...post pasal SPONTANEOUS THURSDAY...lah...dia ni ke yang buat?


Nama beliau SYAFIQ ROSLI...HOT jugalah di arena BLOGGING ni...menjadikan Sandiwara Seorang Insan sebagai nama rasmi dalam berblogging...dan setahu aku...dia pernah buat trademark Never Say Never...tak tahulah masih maintain atau tak...itu kena tanya beliau sendirilah ya... :P

Hamboi...siap buat GROUP PAGE dan FAN PAGE bagai...tapi jangan tak tahu...segmen ni...dapat sambutan yang menggalakkan di kalangan blogger tanah air...waaaa...bagusbagus!!!itulah yang kita mahu...sehati dan sejiwalah kita semua...tak payah berhati busuk bagai...kita tetap rakyat Malaysia...di bawah satu bendera yang sama...yeah!!! #tetiba

INSYAALLAH...aku akan join kat Group Page dan Fan Page beliau tuh...tapi bukan masa yang terdekat nih...aku nak away dari FACEBOOK kejap... :)
ASSALAMUALAIKUM

-------------------------------------

YF : Aku pun buat segment WORDLESS MORNING juga...
Tapi aku je lah yang buat...XD

KARAK || LALUAN PUAKA

Baru je lepas tengok filem ni...agak bagus cerita dia...tujuan filem ni...nak bagi kita sedar...jangan sekadar baca dan hafal ayatayat Al-Quran yang kita dok baca seharian...

Kita kena faham...kena baca dengan penuh khusyuk...baru rasa tu sampai...rasa apa...aku pun susah nak jelaskan kat sini...

Over all...filem ni tak rugi la kalau tengok pun...ada pengajaran dia...jangan main hentam je ek kalau tak tengok... :)

------------------------------------------------------


Poster


Antara pelakon yang membintangi filem ini bersama pengarah filem


Babakbabak menarik



Trailer



Sinopsis

Empat orang pelajar kolej sedang dalam perjalan balik ke Kuantan, Pahang setelah puas bersuka ria di Kuala Lumpur kerana mereka perlu menghadiri kelas pada keesokan paginya. Mereka menuju ke Kuantan melalui lebuh raya Karak. 

Ketika memasuki lebuh raya tersebut, mereka mendapat jalan sedang dilanda kesesakan teruk. Akibat naik fed-up dengan situasi kesesakan lalulintas tersebut, keempat-empat mereka memilih untuk mengikut jalan lain iaitu melalui sebatang jalan lama yang sebelum ini hanya dilalui oleh lori. 

Mereka tidak mengetahui bahawa sebenarnya jalan yang mereka lalui itu adalah jalan berhantu dan berpuaka. Tatkala melalui jalan lama ini, berbagai perkara meakutkan muncul mengganggu mereka.

Filem Karak digarap dari kisah sebenar pemandu-pemandu kenderaan yang pernah terserempak dengan berbagai kisah seram ketika melalui lebih raya melalui cerita dari mulut ke mulut juga melalui berita-berita kemalangan menyeramkan yang dilaporkan di dada akhbar.

------------------------------------------------------

Siapa yang dah tengok...sila komen di bawah ek... XDD
ASSALAMUALAIKUM

------------------------------------------------------

YF : Encik, Encik ada nampak anak saya tak?

WORDLESS MORNING #5


---------------------------------------------

YF : Get set, GO!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...