Monday, July 11, 2011

SEKEPING KAD ITU

Ok...tajuk di atas bukan idea aku...idea Kak Paris ek...geligeli je kan...kikikikiki...XDD

Tapi...kerana sekeping kad itu juga...ia membuat aku tersenyum sendirian...sampai kena tegur...haish...Kak Paris ni...tegur tu...pandangpandanglah sikit...nasib baik empunya kad tak dengar tau...hahahaha!! XD

Seharian ni...hati aku rasa kosong je kan...rasa macam kat dalam dunia lain...fuh...lepas tu...ada seorang jejaka ni...berjalan beriringan bersama seorang perempuan menuju ke pejabat aku...kebetulan aku menjaga receptionist...fuh...yang pasti...beliau telah berjaya mencuri pandangan mataku...nak tahu kenapa??? XDD

Sebab...beliau itu merupakan seorang yang tinggi...kemas...putih...dan memakai cermin mata...tanpa warna ya...entahlah..aku akui..aku agak tertarik dengan lelaki yang seumpama itu...mungkin sekadar untuk tontonan mata saja...bukan untuk dimiliki... :)

Beliau pegawai Maybank...ada membuat sedikit promotion untuk ASB Loan...ada sedikit rasa gementar ketika dia cuba menyampaikan taklimat...baju kemeja ungu yang disarungkan sesuai dengan beliau...aku memandang beliau dengan penuh rasa minat...sesekali melarikan sedikit pandangan mata ini agar beliau tidak perasan dirinya ditenung...

Hingga dipenghujung taklimat...beliau mengeluarkan sesuatu dari poketnya...ya...kad perniagaan beliau...tapi aku agak terkejut...di saat beliau mengeluarkan kad perniagaan beliau...mata beliau bertembung dengan mata aku...aduh...kantoi!terus aku larikan pandangan... -____-

Aku sebenarnya berharap...beliau tidak memberikan aku kadnya...tapi sangkaan aku meleset...beliau tetap memberikannya...tanpa aku sedari...aku tersenyum melihat kad perniagaannya...tapi yang malunya...keadaan aku itu telah ditegur dengan selambanya oleh Kak Paris...Kak Paris...how dare you??? =___="

Tapi sayang...rasanya beliau telah pun berkahwin...berdasarkan penilaian Kak Paris dan juga sebentuk cincin emas putih yang tersarung kemas dijari manisnya...haish...orang yang ada rupa ni...memang susah ya kalau nak jumpa yang belum berpunya? XD

Tapi itulah alkisahnya...kerana sekeping kad...aku tersenyum... :)
ASSALAMUALAIKUM


-------------------------------------------------

YF : Ingin aku bertemu dengan mu
Pemilik tulang rusukku

KOSONG

Aku terasa kosong yang amat sangat...
Masa berlalu...
Tapi sedikit pun aku tak terasa...

Entahlah...
Aku sedikit tertekan...
Dengan keadaan sekeliling...
Dengan kehendak kehidupan...

Tertekan...
Dengan segala mainan sandiwara...
Tersepit antara kenyataan dan kepalsuan...
Dan aku hanya mampu melihat segalanya...


Ingin aku belajar dari segala kesilapan...
Ingin aku tenang dalam menghadapinya...
Biarkan mereka dengan tutur indah...
Biarkan mereka dengan tindakan itu...


Aku akan teruskan apa yang sepatutnya...
Selebihnya...terserah...
ASSALAMUALAIKUM...




--------------------------------------------

YF : Kecilnya diri ini disamping mereka

WORDLESS MORNING #12


------------------------------------------------

YF : 5 hari lagi

JOM JAWAB KUIZ PERSONALITI

Kuiz ni aku jumpa dari blog JOURNEY TO THE...blog ini BFF aku punya...yang bernama Aishah Kamal...fuh...best gak soalan dia....menggunakan imaginasi saja...senang je lah...tak yah kirakira...itu memang dijamin! :)

Ok...siapa yang nak jawab...boleh klik LINK ini...

So...tunggu apa lagi...jomlah menjawab!!!eh eh...sebelum tu...aku dah jawab dulu ek...dan di bawah ni...adalah jawapannya...sangat OHHEMJAY ok!! XDD

---------------------------------------------------

Your view on yourself

You are down-to-earth and people like you because you are so straightforward. You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties.

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for

You are a true romantic. When you are in love, you will do anything and everything to keep your love true.

Your readiness to commit to a relationship

You are ready to commit as soon as you meet the right person. And you believe you will pretty much know as soon as you might that person.

The seriousness of your love:Your have very sensible tactics when approaching the opposite sex. In many ways people find your straightforwardness attractive, so you will find yourself with plenty of dates.

Your views on education

Education is very important in life. You want to study hard and learn as much as you can.

The right job for you

You have plenty of dream jobs but have little chance of doing any of them if you don't focus on something in particular. You need to choose something and go for it to be happy and achieve success.

How do you view success

You are confident that you will be successful in your chosen career and nothing will stop you from trying.

What are you most afraid of

You are afraid of things that you cannot control. Sometimes you show your anger to cover up how you feel.

Who is your true self

You are mature, reasonable, honest and give good advice. People ask for your comments on all sorts of different issues. Sometimes you might find yourself in a dilemma when trapped with a problem, which your heart rather than your head needs to solve.

---------------------------------------------------

Fuh...rasanya macam ada yang sama je...kikikiki...pape hal pun...ini sekadar hiburan saja ok...jangan percaya bulatbulat tau!!!
Eh...kalau dah jawab tu...buatlah satu entri...pastu bagitahu saya ek? XDD
ASSALAMUALAIKUM


---------------------------------------------------

YF : Nasib baik tak.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...