Friday, July 15, 2011

DILUPAKAN ATAU MELUPAKAN???

Manusia...dilupakan...melupakan...sudah biasa dalam kehidupan...cuma yang membezakannya...ceritanya...sebabnya...

Dilupakan...satu perasaan di mana kita terasa tidak diperlukan lagi oleh orangorang di sekeliling kita...tapi adakah benar diri kita telah dilupakan oleh mereka?Jika benar...pernahkah kita terfikir apakah sebabnya kita dilupakan?Adakah kerana kita bersikap jahat dengan mereka?Adakah ia sekadar mainan perasaan di mana rendah diri bermaharajalela?Atau adakah diri kita sendiri yang ingin dilupakan?

Melupakan...satu perasaan yang kita ingin lakukan...yang kita mahukan...contohnya kenangan silam...mungkin kenangan itu terlalu pahit untuk diingati...jadi kita memilih untuk melupakan...

Melupakan...mungkin kita bukan jenis yang berdendam...berdendam dengan kesilapan dan kesalahan orang lain...kerana kita tidak mahu perkara itu membebani kepala kita...sebab kita tahu...apa yang terjadi...sudah pun terjadi...

Melupakan...kita juga boleh memilih untuk melupakan orang...orang yang kita tidak suka misalnya...seperti musuh...ataupun sahabat yang menikam kita dari belakang...juga orang yang kita tidak ingin ingati...seperti bekas kekasih yang curang dengan cinta kita...atau 

Dilupakan atau melupakan...mungkin ia sekadar perkataan yang mudah untuk diungkapkan...tapi sukar untuk dilakukan...
ASSALAMUALAIKUM



-------------------------------------------

YF : One more day left

WORDLESS MORNING #16


----------------------------------------------

YF : Ku pilih bersahabat dari berkasih

ARE YOU A GOOD BOYFRIEND / GIRLFRIEND???

Tadi kat TWITTER ada user ni post satu kuiz berkenaan perhubungan...walaupun aku tak ada pakwe...tapi aku buat berdasarkan perhubungan aku dulu...tak salah kan?? :)

Siapa nak buat...terus terjah ke LINK ini...dan kuiz ini sekadar sukasuka saja ok...jangan ambil serius pula...kang ada yang putus sebab kuiz ni...memang aku rasa nak bagi penyepak...-___-

Buat punya buat...ada 10 soalan je semuanya...dapat satulah jawapan...fuh...kagum aku...aku ke tuh???hahahahha!!! XDD

-------------------------------------------

Awesome! Be mine?

You are the perfect person to be in a relationship with. You make the other person feel good about themselves and you always listen to them about their day and problems. Anyone would love to just be friends with such a nice person like you! Keep it up, rockstar!

-------------------------------------------

Cewah!!!yo yo ooo je kan...tapi kalau betul aku jumpa seseorang yang bakal aku sayangi kelak...peh...memang aku layan terbaik punya...upppps!!!siapa yaa...mestilah suamiku...INSYAALLAH...heee...berangan je YF ni...apa pun tak boleh!!!
ASSALAMUALAIKUM


-------------------------------------------

YF : Beribu sesalan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...