Sunday, November 25, 2012

MY BIRTHDAY CAKE


Weeeehuuuuu! I got a birthday cake! Thanks Ayah, Nupa and Haris. Oh! My ibu tak ada kat rumah but dia yang ingatkan beli kek. I love you guys!!! 

Sedap gila kek ni even bukan berjenama Secret Recipe's. Heheheheh! Alhamdulillah. Rezeki di hari jadi. Eh! XD

Tinggal lagi separuh kat dalam peti sejuk. Nak? Cannot! It's mine! Heheheheh! Sungguh excited! Tapiiiiiiiii, dah kena balik hostel!!! Waaaaaaa!! T.T

So, kena kemas barang apa semua. Chioowww! T.T

ASSALAMUALAIKUM

----------------------------------------

YF : Makin tua, makin ramai yang suruh cepat kahwin. 

HAPPY BIRTHDAY YULIA! || GOOGLE


Mr. Google just wished my birthday!!! Thank you Mr. Google!!! Awwwwww!!! :D

Fuhh! Berpeluh aku dibuatnya! Macam someone special plak kan Mr. Google ni. Bila Mr. Hubby nak wish aku nih??? XD

Hmm. Berangan dalam tidur jelah ya YF? Mornight everyone! :)

ASSALAMUALAIKUM

-------------------------------------

YF : The Batman Rises

Saturday, November 24, 2012

HAPPY BIRTHDAY TO ME || ?? YEARS OLD


Selamat Hari Jadi YF! Happy Birthday YF! Sannah Helwah YF!

Heeeeee! Alhamdulillah. Syukur teramat sangat masih bernafas hingga saat ini. Want to cry. Uhuks! Uhuks! Uhuks!

My prayer always for my family, my friends and to all Muslimin in this world. May Allah blesses you all. In Syaa Allah.

I hope that I can be an obey slave for Him, a good daughter, a nice friend and a lovely wife. Oppppps! The last wish not yet in my list. XD

Fuh! What a long journey that I have been through. Dah makin tua. Tapi, masih tak berubah-ubah perangainya pung. Haih. Apa nak jadi pun tak tahulah YF ni kan. 

Siapa nak post hadiah kat saya, boleh minta alamat kat saya ya? Terima kasih semua! *gedik sungguh*

Doakan yang baik-baik untuk saya ya semua? I very appreciate it. Thanks guys and girls. :D

ASSALAMUALAIKUM


---------------------------------------

YF : Accept me for who I am

Monday, November 19, 2012

LELAKI

ASSALAMUALAIKUM

Dah lama aku tak bercakap pasal lelaki kan dalam blog ni. Sebenarnya, sejak peristiwa yang tak dapat nak diceritakan dalam blog ini, aku ambil keputusan tak nak cerita pasal lelaki dah. Bukan apa, dah malas nak bercerita mengenainya sebab takut bila baca balik, jadi sedih dan sakit hati.

Tapi ya, semahu mana pun aku ingin mengelak dari insan yang bernama lelaki ini, selagi itulah Allah tetap akan utuskan aku untuk mengenali mereka walaupun dengan sebagai seorang teman rapat. Tidak perlu aku sebutkan namanya. Cukuplah aku nyatakan dia seorang yang sabar dengan aku. Cukup sabar. Entah dari mana dia dapat kesabaran tu, aku pun tak tahu. 

Tidak mengharapkan yang lebih dari itu tapi jika itu suratanNya, aku terima. Jika bukan pun, tidak aku merintih. In Shaa Allah. Dia lebih tahu mengenai diri aku. Segala fasa telah aku tempuhi. Kini aku merasakan yang aku sudah ditahap tidak kisah atau tidak memerlukan lelaki sebagai peniup semangat. Cukuplah dengan adanya keluarga dan teman-teman rapat.

Walau apa pun, terima kasih kepada 'dia'. Tak tahulah kan sampai bila 'dia' ni boleh bersabar dengan aku. Tengok je lah nanti. Sampai masa, tahulah kaki itu akan melangkah juga. :)

ASSALAMUALAIKUM


-----------------------------

YF : 10 years later, In Shaa Allah.




ISLAMIC PERFORMANCE NIGHT 2012 || LIGHT OF LIFE

ASSALAMUALAIKUM

Baru saja pulang dari menyaksikan Islamic Performance Night 2012 di Main Hall CAC, IIUM. Dengan tiket berharga RM10, terlebih berbaloi dengan persembahan yang diberikan. Tahniah kepada Nasyid Club IIUM dan kepada yang lain dalam menjayakan program ini.

Sempat juga menangkap aksi-aksi para penasyid dan juga pendeklamasi sajak. Gambar besar jadi combine jadi satu. Heeee. Bijak tak saya? hahahaa! XD

Tapikan... Saya terjatuh hati kat salah satu ahli dari kumpulan UNIC tu. Bersih je muka dia. Duduk tengah-tengah dalam gambar. Kalau kenal, carilah. Tapi sayangnya, dah berkahwin. *melepas!* -___-"



Apa dia? Gambar saya tak ada? Sebabnya. . . Jeng Jeng Jeng! Rahsia. Ada gambarnya. Bukan YF lah kalau tak ada gambar sendiri kan? Kikiki! Tapi tak dapat nak dikongsikan bersama anda semua. Maaf ya? *acah-acah macam retis kau YF* XD

Dalam banyak-banyak lagu yang dinyanyikan, tertarik dengan lagu Patah Hati dari kumpulan Saujana. Peh! Masyuk betul dipendengaran telinga saya ni. Tapi bukan lagu baru pun. Lagu tahun 2009 kot. Lamanya. Tak up-to-date sungguhlah kamu ni YF. Okay, okay! Saya berikan lirik dia ya? Kejap. :)

KAU TIDAK SEPERTI DULU
YANG KU KENALI DULU
RUPA HILANG SERI
MANAKAH MANISNYA

KAU TIDAK SEPERTI DULU
YANG KU KENALI DULU
MADAH TAK BERLAGU
MANAKAH GIRANGNYA

PATAH HATI
JANGAN TERDAMPAR SEPI
JANGAN TERSUNGKUR MATI
PATAH HATI
JANGAN LEBURKAN MIMPI
JANGAN MEMAKAN DIRI

BUKANKAH TUHAN CIPTAKAN MALAM
UNTUK BERADU MENANTI SIANG
BUKANKAH TUHAN TITISKAN HUJAN
MENANTI LIMPAH KEMARAU PANJANG

LAGU: HAFIZ HAMIDUN
LIRIK: FEDTRI YAHYA



Best! Percayalah! :D 

Tu je nak kongsi. Heeee. See you all on the other post yeah? :)

ASSALAMUALAIKUM

-----------------------------



YF : Kau tidak seperti dulu yang aku kenal


Sunday, November 18, 2012

KARYA TAK BERTAULIAH

ASSALAMUALAIKUM

Saja nak share gambar yang tak berapa nak profesional sangat kan. Hehehe. 







Taraaaa! Heeeee! Walaupun bakat tak ada nak edit guna Photoshop, Photoscape pun jadilah. Okaylah tu untuk level macam aku ni, kan? XD

And the last one, my header. :)


I know, kind of simple, right? But from my eyes, it's perfect. :)

Got to go! daaa!

ASSALAMUALAIKUM

--------------------------------------

YF : Jangan bilang sesiapa

Saturday, November 17, 2012

TEATER TUN DR. SITI HASMAH

ASSALAMUALAIKUM


Fuh! What a show! Can I say that? Yeah! I just did! Lisa Surihani was so cute when she dancing and singing. Eja as usual. Good! Esma Danial was really looks like Tun Dr. Mahathir. Like seriously! What else I can say, the performance was brilliant and touched. I can feel a wife's feeling when her husband thinking of other people more than himself. 

Tun Dr. Mahathir nampaknya seorang yang suka bergurau dan selamba. Yeah! Esma Danial membawa watak beliau dengan sungguh baik, dengan dialek Kedahnya. He sounds so fun, you know. :)

Cemburu tengok pasangan hebat ini. Di mana ada suami, di situ ada isterinya. Si isteri pula, sungguh penyabar. Wah! Kalau aku, susah agaknya untuk memahami seseorang yang begitu hebat. Berangan sungguh ya kau YF? :D

Agak terkilan sedikit sebab tak dapat nak tangkap gambar dengan para pelakon teater sebab teater nak mula je, bateri kamera dah habis. Peh! Al maklumlah, tidak diberi 'makan'. XD

Ini antara gambar yang mampu diupload sebab lama sungguh nak upload 3 keping gambar ni saja. Fuh! Mungkin saiz gambar agak besar. Hmm. 

Mereka berdua ni teman sebilik saya. Dari semester pertama kenal mereka. Love you girls! Thanks for the enjoyment.  :)



Lagu-lagu dalam pementasan teater tu semuanya best. Lagu terakhir sedih sungguh. Berlinang air mata Eja dibuatnya. Overall. The theater was awesome! Big applause for Eirma Fatima. Yey! Eh, over pula aku. Oppps! Sorry! :P

If korang berminat nak tengok, pergilah beli tiket cepat-cepat! Heeee. Tak rugi, serious! Eh, lupa nak habaq. First time kot jejak kaki kat Istana Budaya. Peh! Ingatkan memang takkan dapat jejakkan kaki kat situ. Ini pun sebab under subject Leadership. Sebenarnya, aku tak ambil lagi subject ni. Hehehehe. Menyelit semata-mata nak tengok teater dan nak pergi IB. Termakbul juga nak pergi IB kan YF? Alhamdulillah. ;)

Ehem! Mungkin perlu beranjak ke belakang sedikit untuk memberikan laluan kepada mata yang semakin kuyu. Hehehe. Selamat malam semua. Sleep well. Sweet dream. See you tomorrow. InsyaAllah. :)

ASSALAMUALAIKUM

---------------------------------------------

YF : Jasad kita satu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...