Saturday, January 28, 2012

WORLD BLOGGERS AND SOCIAL MEDIA AWARDS 2012 || UNDI TERKINI (28 JAN 2012)



Yey! Dah naik jadi 10 orang! Banyak itu pun nak batak ke? Heh. Biarlah! Hehehehe. Tapikan, makin ramai yang join tau. Good. Good. Good. Tambahkan persaingan. Sengitkan pertandingan. Cewah!

Pada yang belum mengundi saya, ehem ehem, silalah ke WORLD BLOGGERS AND SOCIAL MEDIA AWARDS 2012 || DO VOTE FOR ME si dan cari url saya di Social Media Week ya? Jasa anda amatlah dihargai. Kekhkehkeh! Pape hal pun, selamat berblogging ye teman-teman? :)

ASSALAMUALAIKUM

-----------------------------------------

YF : Bilang saja bila kau mahu.


THE 10TH KINGDOM || MINI SERIES


Aku tengok series masa aku sekolah rendah rasanya. Tak pasti tahun bila. Bila tengok cerita ni, sampai sekarang teringat-ingat jalan cerita dia tau. Siapa yang kepala dia sama macam aku, bulat, mesti suka tengok cerita ni punya! Hehehe!

Penat aku cari series ni. Ye lah. Cerita ni mini series. Bukan yang macam ada season tu. Lagi satu, ramai yang cakap size cerita ni besar kalau nak download. Memang selalu hampa je tau. Kalau jumpa pun, link download dia tak berapa nak sesuai dengan keupayaan aku. Hehehe. Youtube pun ada juga. Tapi, alamak. Gambar dia pecah-pecah lah. Macam klip 3gp je aku tengok. 

Akhirnya, beberapa minggu yang lepas, aku jumpa satu blog ni. Dia provide macam-macam series wa cakap lu. Aku ingat blog dia ni dari over the sea. Punyalah aku bersusah payah nak cari ayat English bila bercakap dengan dia. Kira terdesak jugalah aku masa tu. Hentam je lah! Hahahah! Bila tengok nick dia, Alif rupanya. Heh. Tak makan belacan pun, berbahasa Melayu mesti bolehkan? ;)

Lepas tu, dia dapat cari cerita ni dengan saiz yang lebih kecil dan link download ni pun sangatlah aku suka! Tak tahu nak cakap macam mana. Terima kasihlah ya! Thanks a lot!

Siapa yang layan cerita ni, boleh terjah belog Neo-Cinetics!!! Yeah!!!

Eh, siapa nak minum nescafe ice???
ASSALAMUALAIKUM

-------------------------------------

YF : Girl On The Window

WORLD BLOGGERS AND SOCIAL MEDIA AWARDS 2012 || UNDI TERKINI


Syukur ALHAMDULILLAH! Baru je 2 hari, tapi dah ada 7 orang yang vote untuk blog aku. Mungkin bagi sesetengah orang tak banyak. Tapi bagi aku, banyaklah ni untuk blog picisan macam aku punya. Hehehe!

Terima kasih daun keladi kepada siapa yang telah mengundi blog aku. Kan best kalau kita boleh tahu siapa yang vote untuk kita, kan?

Kepada yang belum tahu pasal award ni, boleh terjah entri WORLD BLOGGERS AND SOCIAL MEDIA AWARDS 2012 || DO VOTE FOR ME atau terus ke website Social Media Week ini. *Ehem, dah singgah tu, jangan lupa vote ek? Heheheh!

ASSALAMUALAIKUM

-------------------------------

YF : Setiap kali bersin, jangan lupa ucap ALHAMDULILLAH.


DAH LAMA TAK BER'BLOG WALKING'

Huarggggh!! *Sambil menggeliatkan tubuh yang tak berapa nak penat ni. Hehehe.

Sejak aku menjejakkan kaki ke menara gading yang tak ada gading tu, aku dah tak seaktif dulu. Siapa yang perasan tu, pasti akan tahu. Erk, ada yang perasan ke? XD


Hari ni baru berkesempatan blog walking. Malam-malam macam ni biasanya tengok movie dengan adik. Hehehe. Tapi malam ni tak banyak pun terjah blog orang. Adalah beberapa kerat. 

Haish. Tengok  blog orang, dah banyak entri diorang post untuk tahun ni. *Padahal, baru bulan Januari. -__-"
Tapi tak apalah. Pehal aku nak jealous mealous pula ni kan? Keep it up! Teruskan ber'blogging', okay??? 


Eh, ada dengar perut berbunyi tak? XD
ASSALAMUALAIKUM




------------------------------

YF : Benarkah cinta itu buta? 
Kalau buta, bagaimana aku bisa mencintai dirimu tanpa melihat hatimu?

WORDLESS MORNING #67


-----------------------------------

YF : The Road That Not Taken

WORLD BLOGGERS AND SOCIAL MEDIA AWARDS 2012 || DO VOTE FOR ME


Aku 'terjoin' event ini atas desakan seseorang ( sebenarnya lebih kepada sokongan dan dorongan. *Terima kasih Kak Farah! ).

Aku mungkin seorang blogger yang tidak seaktif dan sebagus para blogger yang lain. Tapi, tujuan dan niat aku sama seperti mereka semua. Ingin berkongsi dengan semua tentang segalanya! ( Ehem, yang private tak adalah kan ).

Aku juga mungkin tidak mempunyai entri-entri yang menarik dan tertarik seperti mereka yang lain. Namun, itulah yang datang dari fikiran dan hati aku. :)

Okay! Tidak ingin melengahkan masa! Kalau boleh, kalau sudi, kalau ada masa, kalau rajin dan kalau rasa aku patut diundi, silalah klik butang "VOTE" ya. Pastikan kriteria-kriteria blog saya seperti di bawah :


Aku masuk bukan nak menang atau populariti, tapi untuk mengetengahkan bakat yang tak berapa nak tajam ni. Hehehe. 

Kepada para blogger yang masih belum menyertai, marilah kita memeriahkan lagi acara ini. Sekiranya ingin vote dari aku, silalah bagitahu kat ruangan komen ya? Akan diundi dengan serela hatiku. Cewah! 

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman Social Media Week ini.

*Majulah blogger untuk negara

ASSALAMUALAIKUM

---------------------------------

YF : Biar kalah dengan bermaruah, dari menang secara hina.

TERIMA AKU APA ADANYA

Dalam kehidupan seharian kita, pasti kita ada kegemaran sendiri. Contoh :

1) Baju

Dalam banyak-banyak baju atau T-shirt, yang lusuh tu juga yang dicari. Kenapa? Sebab kita dah sebati dengan baju tu. Selesa. Lembut. 

2) Kasut

Kasut banyak. Satu almari. Tapi yang kasut sarung tu juga yang kita nak pakai. Kalau boleh, pakai sampai hancur. Sampai tak boleh pakai. Sebab kita senang nak bergerak ke sana ke mari.

3) Tudung

Tudung pelbagai jenis warna ada kat dalam almari. Macam-macam fesyen ada. Tapi yang hitam tu juga kita nak pakai. Yang sarung tu juga yang kita cari. Ye lah. Senang nak match dengan semua baju. Lagi-lagi kalau dalam keadaan tergesa-gesa.

4) Handphone

Orang kutuk handphone kita. Lama. Tak up to date. Tapi kita tak kisah. Kita yang pilih model tu. Guna duit sendiri pula tu, kan. Janji boleh call dan SMS.

5) Notebook

RAM dia sikit. Hard disk storage dia pun kecil. Slow pula tu. Kalau member kita guna, mesti dia komplen. Tapi kita sabar je. Sebab kita tahu, kita buat assignment, online, dengan notebook tulah.

Aku anggap para pembaca blog aku mempunyai sebuah keluarga. Ayah, ibu, adik beradik, pak cik, mak cik dan sebagainya. Mungkin juga kamu semua mempunyai kekasih mahupun suami/isteri. Dan, pastinya ada teman-teman rapat yang menemani perjalanan hidup seharian.

Aku pasti, mereka menerima kamu seadanya. Baik buruk kamu, tetap diterima dengan hati yang terbuka. Mengapa? Sudah sayang, buruk tetap akan nampak cantik dipandangan. Walaupun kita jahat, pasti ada yang akan berada disamping kita untuk menasihati dan memimpin kita. Bertuahkan kita? :)

ASSALAMUALAIKUM


-------------------------------------------

YF : Aku maafkan kamu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...