Sunday, October 5, 2014

MAKAN MALAM DI WARONG NASI LEMAK PANAS SAMBAL OPAH

ASSALAMUALAIKUM

Dinner dengan siblings malam ni. Wehuuuu! (Menaip ni dengan penuh kekenyangan sebenarnya)

First time pergi Warong Nasi Lemak Panas Sambal Opah ni.. Lokasi kedai makan ni di USJ 9. (Ala, takpe. Boleh Waze

Cara diorang jual nasi lemak ni, ala-ala macam  nasi lemak kat warong kat kampung tu kan. Satu nasi lemak RM1. Ada telur rebus separuh, sambal ikan bilis, nasi lemaknya (dalam satu genggam tangan macam tu). Kira sikitlah kan bagi orang yang selera besar. Lauk kena ambil asing-asing. Aku ambil ayam sambal. Besar oooooo. Nak habiskan ayam tu saja, kena ambil lagi 1 extra nasi lemak. Jumlah harga tadi tak berapa pasti, dalam RM40++ untuk 4 orang makan (abang dan adik aku amik telur puyuh dalam berapa biji tah. may be lebih 10 biji kot). Sebab sedap, so berbaloilah kot dengan harga dia. XD 

Maaflah ya. Tak sempat snap gambar makanan. Nampak tak lapar dia macam mana? :p

Gambar lain adalah. Nak tengok? Kikikiki. XD



Sebelum mengundurkan diri, saja nak ucap, Selamat Hari Raya AidilAdha kepada bloggers sekalian. ^^,

WASSALAM

------------------------------------------

YF : Dear Future Husband by Megan Trainor

Saturday, October 4, 2014

BALIK KAMPUNG LAGI!

Akhirnya, pulang juga ke pangkuan keluarga. (padahal baru tak balik seminggu) T.T

Kampung lah sangat kan. Padahal rumah kat tengah bando. hahahah! XD

Balik rumah sempena cuti semester selama seminggu dan dalam pada masa yang sama, sebab menyambut Hari Raya Haji pada hari Ahad ni. Fuh!

Rindu rumah bukan kepalang. Inilah natijahnya jika universiti berdekatan dengan rumah. Haih. Kalau jauh, bolehlah consider lagi, sebab jauh kan. Memang susah nak balik rumah. Huuuu.

Yang paling rindu selain keluarga sendiri ialah Aniff Irfan. Inilah budaknya yang dah berjaya mencuri hati ini untuk ke-150 juta kalinya. I love you sayang. :*


Nak anak sendiri, memang berjanggutlah kan. Menumpang kasih kat anak orang. Haihlah adik. Kenapalah comel sangat ni? Hari ni mood dia sangat baik. Siap manja-manja dan puji-puji lagi kakak dia ni.

" Kak yun... " dengan nada manja.
" Kak yun ni comel lah." dengan nada manja.

Perghhhhhh. Macam mana tak sayang kan? T.T

Biasanya, mood dia memang tak boleh expect macam mana. Kadang-kadang tu, moody kemain! Semua tak kawan katanya. Huh! Tapi kalau dia pujuk kita, pijak semut pun tak mati. Tau! Itulah dia Aniff Irfan. Adik kesayangan. (anak jiran belakang rumah. hahahaha!)

Korang masak apa untuk raya ni? Beli baju raya ke? Ahaks! Kalau tanya dengan YF ni, memang tak pandai masak. Baju? pakai je lah apa yang ada. Uhuks! 

WASSALAM

---------------------------------------

YF: Assignments berlambaks





Monday, September 29, 2014

NEGATIF VS POSITIF

Saban hari,
Aku bertarung dalam diri,
Antara negatif atau positif.

Terlalu banyak yang aku fikirkan,
Tapi aku tidak pasti apa yang difikirkan,
Masa lampau,
Sekarang,
Atau masa hadapan.

Begitu banyak faktor yang menyumbang,
Sekeliling,
Manusia,
Tugasan,
Terutamanya diri sendiri.

Cuba untuk tenang,
Dalam menghadapi segala,
Tapi diri ini tidak kuat,
Dalam mengendalikan rasa.

Negatif atau positif,
Yang mana satu pengakhirannya?

------------------------------------------------

YF : Resah





Sunday, September 28, 2014

SIAPA SUKA PAU DAGING?

Khamis lepas makan pau daging. Heheheheh. Itu pun nak bagitau kan? Zzzzzzzz. 

Makan dengan kawan best perasaan dia. Makan sorang-sorang pun best juga. Tapi best dia dari segi lain. 

Bab makan, aku bukanlah nombor satu. Tapi, ikut je lah kan. Jalan-jalan dengan orang kena pandai bawa diri. Katanya. XD



One of my friend that accept me for who I am in this university. Sayang dia. :*

WASALAM

-----------------------------------

YF : Where are you now?

KENDURI KENDARA SAHABAT HANDAI

Tahun ni, banyak kenduri kahwin kawan yang diadakan. Antara boleh pergi atau tidak. Sajalah nak share gambar-gambar masa kenduri diorang. Yang bestnya tentang kenduri ni adalah boleh jumpa semua kawan-kawan yang jarang ketemu. Best je tengok diorang. Ada yang dah kahwin. Dah beranak-pinak. Okay. Jealous. T.T

 Helmin Othman dan pasangan

Azman dan Fana
 

Shahril dan Lisa


Sahabat handai

Belanja satu gambar diri sendiri. xD


Aku jarang ada baju warna biru. Boleh kira dengan jari. But this jubah one of my favourite. Comel sangat lengan dia. <3 p="">

Doakan saya agar cepat dipertemukan dengan jodoh yang sesuai. Almaklumlah, umur dah tualah katakan. Ihiks! XD

WASALAM

------------------------------------------------

YF : Introvert

Saturday, September 27, 2014

CAROUSELL || APPS FOR BUSINESS ONLINE

ASSALAMUALAIKUM

Lama sungguh tak berbakti dengan blog ni. Eceh. Hehehe. Jari dah kaku nak menaip. Nak menulis rasa dalam hati. Tapi takpelah. Benda boleh settle. :D



Saja nak share info berkaitan dengan business online kan. Facebook dan Instagram dah biasa sangat kita dengar. Pada siapa yang nak luaskan lagi jualan dalam online, boleh install apps Carousell dalam smartphone masing-masing. Jangan risau. Boleh share gambar direct dari official Instagram korang melalui website Carousell. Senang kan? Tak payah nak buat kerja dua kali. Gitu. Ihiks!

Siapa yang dah install, boleh drop your comment and share your opinion about the apps. ^^,

WASSALAM

-----------------------------------------------

YF : Yawning *Huarghhhh*


Tuesday, May 6, 2014

NEW INSTA SHOP FOR AUTHENTIC BAGS & SHOES || CARTERA WARDROBE


ASSALAMUALAIKUM! 

Dah lama tak update kan??? Sajalah nak bagitahu. Saya ada buka kedai baru kat instagram. Huahahaha! Kepada sesiapa yang nak beli branded items, macam MANGO, CALVIN & KLEIN, GUESS, COACH and FITFLOP, InsyaAllah dijamin original, boleh singgah Instagram Cartera Wardrobe, okay???

Feel free to contact me! ^^,

---------------------------------------

YF : Just love doing business 





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...