Monday, September 29, 2014

NEGATIF VS POSITIF

Saban hari,
Aku bertarung dalam diri,
Antara negatif atau positif.

Terlalu banyak yang aku fikirkan,
Tapi aku tidak pasti apa yang difikirkan,
Masa lampau,
Sekarang,
Atau masa hadapan.

Begitu banyak faktor yang menyumbang,
Sekeliling,
Manusia,
Tugasan,
Terutamanya diri sendiri.

Cuba untuk tenang,
Dalam menghadapi segala,
Tapi diri ini tidak kuat,
Dalam mengendalikan rasa.

Negatif atau positif,
Yang mana satu pengakhirannya?

------------------------------------------------

YF : Resah





Sunday, September 28, 2014

SIAPA SUKA PAU DAGING?

Khamis lepas makan pau daging. Heheheheh. Itu pun nak bagitau kan? Zzzzzzzz. 

Makan dengan kawan best perasaan dia. Makan sorang-sorang pun best juga. Tapi best dia dari segi lain. 

Bab makan, aku bukanlah nombor satu. Tapi, ikut je lah kan. Jalan-jalan dengan orang kena pandai bawa diri. Katanya. XD



One of my friend that accept me for who I am in this university. Sayang dia. :*

WASALAM

-----------------------------------

YF : Where are you now?

KENDURI KENDARA SAHABAT HANDAI

Tahun ni, banyak kenduri kahwin kawan yang diadakan. Antara boleh pergi atau tidak. Sajalah nak share gambar-gambar masa kenduri diorang. Yang bestnya tentang kenduri ni adalah boleh jumpa semua kawan-kawan yang jarang ketemu. Best je tengok diorang. Ada yang dah kahwin. Dah beranak-pinak. Okay. Jealous. T.T

 Helmin Othman dan pasangan

Azman dan Fana
 

Shahril dan Lisa


Sahabat handai

Belanja satu gambar diri sendiri. xD


Aku jarang ada baju warna biru. Boleh kira dengan jari. But this jubah one of my favourite. Comel sangat lengan dia. <3 p="">

Doakan saya agar cepat dipertemukan dengan jodoh yang sesuai. Almaklumlah, umur dah tualah katakan. Ihiks! XD

WASALAM

------------------------------------------------

YF : Introvert

Saturday, September 27, 2014

CAROUSELL || APPS FOR BUSINESS ONLINE

ASSALAMUALAIKUM

Lama sungguh tak berbakti dengan blog ni. Eceh. Hehehe. Jari dah kaku nak menaip. Nak menulis rasa dalam hati. Tapi takpelah. Benda boleh settle. :D



Saja nak share info berkaitan dengan business online kan. Facebook dan Instagram dah biasa sangat kita dengar. Pada siapa yang nak luaskan lagi jualan dalam online, boleh install apps Carousell dalam smartphone masing-masing. Jangan risau. Boleh share gambar direct dari official Instagram korang melalui website Carousell. Senang kan? Tak payah nak buat kerja dua kali. Gitu. Ihiks!

Siapa yang dah install, boleh drop your comment and share your opinion about the apps. ^^,

WASSALAM

-----------------------------------------------

YF : Yawning *Huarghhhh*


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...