Sunday, October 5, 2014

MAKAN MALAM DI WARONG NASI LEMAK PANAS SAMBAL OPAH

ASSALAMUALAIKUM

Dinner dengan siblings malam ni. Wehuuuu! (Menaip ni dengan penuh kekenyangan sebenarnya)

First time pergi Warong Nasi Lemak Panas Sambal Opah ni.. Lokasi kedai makan ni di USJ 9. (Ala, takpe. Boleh Waze

Cara diorang jual nasi lemak ni, ala-ala macam  nasi lemak kat warong kat kampung tu kan. Satu nasi lemak RM1. Ada telur rebus separuh, sambal ikan bilis, nasi lemaknya (dalam satu genggam tangan macam tu). Kira sikitlah kan bagi orang yang selera besar. Lauk kena ambil asing-asing. Aku ambil ayam sambal. Besar oooooo. Nak habiskan ayam tu saja, kena ambil lagi 1 extra nasi lemak. Jumlah harga tadi tak berapa pasti, dalam RM40++ untuk 4 orang makan (abang dan adik aku amik telur puyuh dalam berapa biji tah. may be lebih 10 biji kot). Sebab sedap, so berbaloilah kot dengan harga dia. XD 

Maaflah ya. Tak sempat snap gambar makanan. Nampak tak lapar dia macam mana? :p

Gambar lain adalah. Nak tengok? Kikikiki. XD



Sebelum mengundurkan diri, saja nak ucap, Selamat Hari Raya AidilAdha kepada bloggers sekalian. ^^,

WASSALAM

------------------------------------------

YF : Dear Future Husband by Megan Trainor

Saturday, October 4, 2014

BALIK KAMPUNG LAGI!

Akhirnya, pulang juga ke pangkuan keluarga. (padahal baru tak balik seminggu) T.T

Kampung lah sangat kan. Padahal rumah kat tengah bando. hahahah! XD

Balik rumah sempena cuti semester selama seminggu dan dalam pada masa yang sama, sebab menyambut Hari Raya Haji pada hari Ahad ni. Fuh!

Rindu rumah bukan kepalang. Inilah natijahnya jika universiti berdekatan dengan rumah. Haih. Kalau jauh, bolehlah consider lagi, sebab jauh kan. Memang susah nak balik rumah. Huuuu.

Yang paling rindu selain keluarga sendiri ialah Aniff Irfan. Inilah budaknya yang dah berjaya mencuri hati ini untuk ke-150 juta kalinya. I love you sayang. :*


Nak anak sendiri, memang berjanggutlah kan. Menumpang kasih kat anak orang. Haihlah adik. Kenapalah comel sangat ni? Hari ni mood dia sangat baik. Siap manja-manja dan puji-puji lagi kakak dia ni.

" Kak yun... " dengan nada manja.
" Kak yun ni comel lah." dengan nada manja.

Perghhhhhh. Macam mana tak sayang kan? T.T

Biasanya, mood dia memang tak boleh expect macam mana. Kadang-kadang tu, moody kemain! Semua tak kawan katanya. Huh! Tapi kalau dia pujuk kita, pijak semut pun tak mati. Tau! Itulah dia Aniff Irfan. Adik kesayangan. (anak jiran belakang rumah. hahahaha!)

Korang masak apa untuk raya ni? Beli baju raya ke? Ahaks! Kalau tanya dengan YF ni, memang tak pandai masak. Baju? pakai je lah apa yang ada. Uhuks! 

WASSALAM

---------------------------------------

YF: Assignments berlambaks





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...