Friday, May 20, 2016

BERBALOI KE TENGOK FILEM X-MEN: APOCALYPSE?

Pergh! Movie franchise X-Men, X-Men: Apocalypse dah melanda seluruh pawagam di Malaysia! Siapa belum tengok, angkat tangan? *aku! aku!* Hahahahah! Siapa yang dah tengok, jangan cuba-cuba nak bagi spoiler ek? Aku siku nanti! Dah tengok, duduk sana senyap-senyap main batu seremban! Huh! Maghoh ni, maghoh!

Apa? Belum tengok trailer lagi? what???? Alahai. Meh sini. Tengok trailer dulu ya. Haaa. Dia ada tiga trailers tau.


Haaaa! Dah tengok trailer kan? Jom tengok movie review pula by Chris Stuckmann! Dia punya review, boleh tahan juga. Boleh tahan juga maksudnya, dia tengok dari segala sudut. Dari cara pengarahan, skrip, pelakon, plot dan lain-lain lagi yang berkenaan dengan filem. Eh. Siapa plak mat salleh ni? Dia ni, boleh dikatakan movie lover and suka review atau analisis filem dari sudut kaca mata beliau. Sebenarnya, ramai je movie reviewers kat luar sana. Cuma, bezanya, preference masing-masing. Korang boleh search je kat Youtube tu dengan keywords yang sesuai contoh: X-Men Apocalypse Movie Review. Nanti, berlambak-berlambaklah list movie reviews yang dikongsikan oleh para Youtubers.

Ramai pelakon baru yang diketengahkan dalam filem ni. Tapi watak yang sedia ada terutamanya dari filem sebelumnya iaitu X-Men: Days of Future Past, mempunyai tarikannya yang tersendiri.

Watak-watak dalam X-Men: Apocalypse

Tapi! Yang paling aku tak sabar nak tengok ialah watak ni!

Quicksilver

Berbaloi ke tak untuk tengok filem ni, youalls kena tengok sendirilah! Lepas tengok trailers dan movie reviews, baru youalls tengok filem ni dengan mata kepala sendiri. Barulah rasa macam, okay, movie ni blablabla. Baru boleh komen atau kritik. Betul tak? Yeah! Tahu dah. Ihiks!

Yang dah tengok tu, cer comment sikit kat bawah, berbaloi ke idok? Best ke tak best? Haaa!

*Pictures credit to Mr. Google

---------------------------------------
YF: Coming soon

T-SHIRT KELAB BLOGGER BEN ASHAARI KENA TEGUR

Mengumpul T-shirt yang special atau khas adalah benda yang aku suka buat. Kumpul? Macam mana tu? Haaa. Banyak je cara nak dapatkan T-shirt macam tu. Antaranya, join mana-mana kelab/organisasi yang ada dalam Malaysia ni. Nanti kalau ada event atau aktiviti, mesti ada punya T-shirt khas untuk committees atau members. Lagi satu, join aktiviti sukan atau sosial. Contoh join group hiking atau masuk acara larian yang semakin famous amos sekarang ni. Tapi, of course lah kena bayar kan. *Itu pun kalau ada duit lebih* Uhuks!

Tapi sekarang ni aku nak cerita pasal satu T-shirt je pong. Panjang betul intro kau YF. Pfftttt. Okay. T-shirt tu aku beli lamaaaaaa dulu sebelum join kelab beliau baru-baru ni. Kelab apa? Kelab Blogger Ben Ashaari (KBBA) ler. Apa lagi. :P

Masalahnya, apa kes kecoh sangat ni YF? Tak ada. Nak share cerita je. Baju KBBA kena tegur bhai! Ermm. Kuat juga penangan KBBA ni rupanya ya. Mana taknya. Sampai mak budak yang aku jaga pun tahu KBBA ni apa. Lagi-lagi, siap tahu siapa founder kelab ni. Lain tak bukan, mestilah Ben Ashaari kan. Aku macam kelu lidah kejap masa tu. :p

Kena tegur macam mana tu YF? Haaa. Cerita dia macam ni. Aku kan tolong mak aku jaga budak. Mak budak-budak ni, aku gelarkan 'Kak Ngah'. Nak dijadikan cerita. Tadi aku pakai baju KBBA. Jadi, bila Kak Ngah nak ambil anak-anak dia, dia nampak simbol KBBA kat belakang baju aku. Tetibe, disentuhnya belakang aku, sambil cakap,

"Eh yul. Yul masuk kelab Ben Ashaari ni ya?"

Aku mula-mula terkejut juga. Apahal sentuh-sentuh belakang aku ni? Zzzzz. Aku lupa, belakang baju tu ada simbol KBBAAku pun jawab dengan perasaan yang berbunga-bunga,


"Haah kak. Kak Ngah tahu ke kelab ni?"
"Tahu. Kak Ngah siap follow lagi blog Ben Ashaari tu."

Aku tersenyum bahagia kejap. Hahaha! Over kan. Macam dia follow blog aku je nak rasa bahagia bagai. Padahal. ><

Bahagian depan

Bahagian belakang

Sanggup tukar baju nak tangkap gambar tau. Gigih kan? ><

Jadi, next target aku, nak beli baju KBBA yang latest! Sebab nak beli long sleeves plak! Waaaa. Alkisahnya, masa aku beli baju KBBA kat atas ni, aku dah order lengan panjang punya. Tapi, orang yang handle urusan jual beli masa tu, tersalah hantar yang lengan pendek. Aku hampa jugalah. Apakan daya. Aku redhooo je dengan yang lengan pendek ni. Hahahaha. T.T



--------------------------------------------
YF: Million of Years

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...