Saturday, August 5, 2017

Bibir Lembut Dengan Liquid Lipstick SoBella!

Assalamualaikum!

YF kembali lagi youalllls! Hahahahah! Kemain liat update blog. Maaplah. XD

First time buat review pasai cosmetic bagai ni. Sejak bila tah jadi hantu make up. T.T

Okay! Nak jadikan cerita, aku baru je beli liquid lipstick brand SoBella ni. Siap beli 3 kau! Adeh!


Dari atas, Cornflakes Madu, Strawberry Semprit & Rose Makmur

Setelah dicuba dengan pelbagai cara, aku jumpa beberapa sebab kenapa aku suka liquid lipstick ni dan kenapa aku tak berapa suka juga. Tapi mostly suka gila! Yang part tak suka tu boleh adjust. Don't worry!

Aku start dengan yang elok dulu lah ek!

Pros

1) OMG! Ringan gila tekstur dia bila dah kering. Serious!

2) Bila dah kering, sentuh plak bibirkan. Alahai! Lembut plak jadinya bibir ni and smooth gitu.

3) Bila minum air, still nampak bekas lipstick kat gelas tapi tak obvious pun. Sikit sangat. Tapi tak tahu lah kalau dah minum bergelas-gelas dan makan berpinggan-pinggan. 

4) Senang nak cuci. Tak perlu make up remover. Cuma guna wet tissue sahaja.

5) Kata seller, liquid lipstick SoBella ada bahan-bahan natural macam bawah ni :


5) Nama liquid lipstick dia bukan main comel lagi!

Cons

1) Untuk dapatkan kemasan yang cantik, kena pakai "base". Leceh jugalah untuk orang malas macam aku even tak lah susah mana pun.

2) Mungkin lipstick ni tak lah boleh tahan sampai berejam kan kalau aktiviti kau asyik makan je seharian. Memang hilanglah warna dia ceritanya. hahahaa!

Cara nak dapatkan kemasan yang lagi cantik dan ohsem dengan liquid lipstick SoBella ni, boleh refer bawah :

1) Guna vaseline dulu sebagai base then baru calit liquid lipstick SoBella


2) Guna lipstick biasa. Contoh macam jenis kat bawah ni sebagai base lepas tu baru calit liquid lipstick untuk lapisan kedua. Sama juga cara dia macam nombor 1.




Ma favourite colour!

Hasil dia, sangat puas hati! Memang cantik dan terasa kemas sesangat. Nak up gambo selpi, tapi ai tak confident. Takpelah. Ai upload jugalah satu. Abaikan flaws dimuka ai dan juga make up hantu ai tu. 


Yup! Itulah hasilnya kalau pakai base dari lipstick biasa. Cantik tak?? Pleaselah kata cantik. Hahhahaha!

Oh! Aku pakai warna Cornflakes Madu. Nude gitu. Tapi bila dah guna base Maybelline Mat6 tu, terus rasa macam Kylie Jenner. Lol. 

Itu jelah review aku untuk kali ni. Jujur punya review ya. Kah!

Siapa nak beli, boleh singgah instagram @skyemy.sobella atau mana-mana seller yang jual liquid lipstick SoBella ni lah. Harga dia untuk satu RM38 tak termasuk postage. 

Lepas ni nak try matte lisptick Orysense dengan GetShera plak. Weeeee.

Babai!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...