Sunday, October 22, 2017

Night of Fright, Sunway Lagoon Kembali Lagi!

Sabtu lepas, aku baru je selesai 'menikmati' Night of Fright kali ke-5 anjuran Sunway Lagoon! Jangan nak menikmati sangatlah YF. Hang tu dahlah penakut ya amat! 😝

Dalam 7.30pm macam tu, orang ramai dah mula berkerumun di pintu masuk Sunway Lagoon. Ramai peminat NOF ni rupanya tau. Tahniah Sunway Lagoon! Berjaya menarik perhatian peminat hantu untuk merasai sendiri pengalaman yang menakutkan di NOF5!


Berapa Harga Tiket Sebenarnya Ni?

Sabaqqq! Nak bagitahulah ni. Haih. Tak menyempatkan korang ni. Hah! Youalls boleh tengok2 harga kat bawah ni dan purchase mana yang sesuai ya?

Nak tahu satu rahsia tak? Kalau nak masuk semua tempat dengan laju dan pantasnya, korang boleh beli tiket yang EXPRESS LANE PASSES tu. Haaa. Tak payah beratur lama, pemegang tiket EXPRESS LANE PASSES akan diberikan keutamaan dulu. Exclusive gitu!


Pembelian tiket boleh dilakukan melalui website Sunway Lagoon dan tiket ditebus di kaunter Sunway Lagoon. 


Tiket hanya valid untuk sehari saja. Jangan pergi kali kedua dengan tiket yang sama plak. Mahu kena halau nanti.😂

Rumah Hantu Mana Yang Paling Scary?

Nak tahu, kena masuk semua sendiri hokeyh? Barulah ada feel! 😏

Kat bawah ni, ada senarai rumah hantu yang patut dimasukki. Dah sampai sana, bolehlah refer nama2 yanga ada dalam list ni.





Selain daripada rumah hantu, Scare Zones, Show Stages dan juga Thrill Rides turut menaikkan suasana seram untuk NOF5 kali ini. Kalau sempat, rasalah semuanya sekali. Thrill dan takut dalam pada yang sama. Memang kena dengan tema NOF5 kali ini iaitu FEEL THE FEAR!


Sekitar di NOF5!






Macam redha je nak kena parang tu Kak Min? 😆


Nak menari dengan hantu ke tu? 😭

Goodbye NOF!

Amacam youalls? Berani ke tu nak masuk NOF5 ni? Kalau berani, sahutlah cabaran aku ni! Ahah! Event ni akan berlangsung sampai 31 Oktober ni je tau. Hari yang available hanyalah Jumaat, Sabtu dan Ahad sahaja. Jadi, sempat lagi ni nak merasai kesereman yang ada di NOF5! Jangan lambat2 book tiket tu. Nanti tiket sold out, kena tunggu tahun depanlah jawabnya. 

Jangan lupa, singgah website Sunway Lagoon untuk tempahan tiket dan juga maklumat lanjut. Roger and out!    

-----------------------------------------------------
YF: Nasib tak termimpi2!


Glamorous Camping : Glamping di Lost World of Tambun!

Percutian singkat selama 2 hari 1 malam di LWOT, Ipoh, Perak sangatlah berbaloi-baloi! Hanya dalam 2 jam perjalanan, dah terpacak kat depan entrance theme park! Selepas Sunway Lagoon, LWOT adalah senarai tempat dalam bucket list aku. Tercapai juga akhirnya nak ke sini! Thank you KBBA LWOT! 😍

Apa tarikan LWOT kali ni? Ha! Nilah nak habaq mai ni!

Glamping Yang Glamorous!

Tarikan dia adalah GLAMPING! Terasa nak berkhemah dalam khemah yang siap sedia ada katil tapi masih mengekalkan elemen alam semulajadi? Yeah! Glamping jawapan untuk anda2 di luar sana yang dahagakan adventure tapi ala2 santai gituuuu. Untuk ruang dalaman glamping ni, 1 khemah boleh menempatkan 4 orang dewasa; ada 2 katil single dan 1 katil Queen size. Boleh rujuk gambar di bawah untuk bayangan anda semua. Glamour tak agak2? Mestilah glam youalls! 😎


Jangan tak tahu, kalau nak bawa family pun sesuai juga ya. Jadi, tak payah risau sangat kalau itu tak ada, ini tak ada. Sebab semua keperluan ada disediakan. Ala2 bilik hotel gitu. Toilet dan shower room pun dekat saja. Tak sampai seminit perjalanan. Yang bestnya apa tau? Shower room ada hot water & hair dryer youallssss. Heaven gila mandi lepas berpeluh sakan jelajah LWOT.




 Boga Lake diberi nama



 Pemandangan glamping yang berada di atas air pada waktu siang

Seperti dalam gambar di atas, boleh nampak kan ada beberapa glamping sekitar tasik dan di atas tasik. So, boleh pilih nak duduk kat mana. Wehuuuuu!


Blogger perempuan bertempat di glamping terapung

Blogger perempuan sangat bertuah dapat glamping di atas tasik! Rasa macam dalam movie omputih gitu. 😍

Blogger lelaki ditempatkan di glamping di sekitar tasik. Masih cantik tertarik!

Namun begitu, glamping yang berada di sekeliling tasik pun apa kurangnya. Masih glam juga apa? Siap ada unggun api lagi tau. 

Pemandangan glamping pada waktu senja. Peh! Syahdu!



Rindunya nak pergi sini lagi! Tengoklah betapa tenangnya persekitaran glamping ni jauh dari tempat orang ramai seperti taman tema LWOT. Sunyi namun indah. Memang terasa dalam hutan tapi dilengkapi kemudahan asas.


 Boleh santai2 selepas makan di ruangan yang disediakan

 Faizal Fredley sempat termenung di muara tasik. Kehkehkeh!

Hahaha! Okay2. Gambar atas ni iklan selingan je. Jangan marah ek. 😆


Overall, tempat yang wajib ada dalam list short trip anda! Bukan jauh pun. Perak je kotttt. Kot? Ahaks! Takpe. Boleh plan slow2 naaa. LWOT tak hilang ke manaa.



Nak tahu lebih lanjut berkenaan glamping di LWOT? Boleh calling2 nombor bawah ni atau terus layari website LWOT :



Email: lostworldoftambun@sunway.com.my
Theme Park Tel : +605 - 542 8888
Hotel Tel : +605 - 540 8888

-----------------------------------------------------
YF: Next trip, ke mana kita?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...